Számos pedagógus, több iskolában döntötte el, hogy nem vállal önkéntes érettségi elnöki, vizsgáztatói vagy szaktanári javítói feladatokat az idei emelt szintű érettségi során.

Pintér: „Sajnálatos”, hogy az érettségi bojkottjára készül több száz tanár

Egyre dühösebbek a tanárok és a diákok. Forrás: Pixabay

Több mint kétszáz tanár tiltakozik így addig, amíg a kormányzat nem hajlandó érdemben foglalkozni a diákok, szülők és tanárok követeléseivel – írja a Népszava.

A Pintér Sándor irányította Belügyminisztérium reakciója szerint

sajnálatos, hogy egyet nem értésének kifejezési módját bárki, gyermekeink érettségi vizsgájának és továbbtanulásának veszélyeztetésében látja. Különösen elgondolkodtató, ha mindezt a pedagógus teszi.

A tiltakozás az Eötvös József Gimnáziumból indult, ahol 32 tanár csatlakozott a kezdeményezéshez. Utánuk az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a budapesti Veres Pálné Gimnázium, az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium, valamint négy szolnoki és egy tiszafüredi gimnázium is csatlakozott a Népszava tudomása szerint. Ez több mint 200 pedagógust jelent – írja a Forbes

A Belügyminisztérium szerint a pedagógus szakszervezetek sztrájkbizottságával való egyeztetések 2021 októbere óta folyamatosak. Csakhogy ezeken a találkozókon semmilyen érdemi előrelépés nem történt, a kormány nem hajlandó még kompromisszumokra sem a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet szerint.

A jelenlegi bojkott a PDSZ szerint törvényes tiltakozási forma, hiszen ezekre a feladatokra bárki nemet mondhat.

Forrás: Népszava, Forbes
Fotó: Pixabay

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

orsos vendel
Sinter Panyi !!! Menj olajat szökiteni, ahoz ertesz !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: Neked van szükséged agy jó szakemberre, elmebeteg vén hülye.
verőce21
@Aki Én: Csak nem magadra gondoltál...? :)
Németh István
@verőce21: az sem baj ha békemenetben néhány moslékot pellengérre álítanak mintának! Jaj de előbb a MOK-ot és a pdsz-tet, hogy egyensúlyban legyenek mint aljas labbancok, kotorékok!
@Csizmás Kond: az ok az adott, nem kell ismételni alapvetően > az államellensesség, a megváltóztatott rendszer lejáratási szándéka, a kommunista rendszer visszacsalogatási mániája, a gyilkolási és butítási renszer visszatérítése!
@Aki Én: a frappáns a megfogalmazás kissé csalfinta > mert egy hülye sem ismeri el, hogy hülye - ezen esetben, hogy téged szakemberek vettek kezelésbe, sajnos eredménytelenűl minduntalan a gumiszobába visznek egy kis hidegzuhanyra! A zuhanyzás során vannak, lehetnek normális pillanataid, de ha abba hagyják menten rádtőr a dili! A flepnivel meg hála Istenkének nem zavarhatod a KÖZT - te ebben az állapozban vagy!!
De a lényeg > az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Nessy
@verőce21: Helyes! Úgyis sok orvos, meg szaktanár van!
Németh István
ALAPVETŐEN AZ AHELYZET, HOGY LENNE ELEGENDŐ TANÁR és ORVOS IS! azonban a bibi ott van, hogy a moslék balliberális kormánynak fingja nem volta nemzet irányításáró,l ha az antal kormányt dilletánsnak vesszük akkor a horn, meggyesi, gyucsány-bajnai időszak aztán tök hülye volt! Úgy akartak pénzt csinálni maguknak, nem az országnak, hogy hagytak leépűlni mindent, BETELEPEDDNI A NYUGATI ÉHENKÓRÁSZOKAT (ALDI LIDLI, meg stb.)nem kevésbé eladni saját zsebre >> ugye olajgate ügy a stratégiai üzemágak eladása külföldre, az utak koncesszóba adása a repülőtér eladása, de mit sorolom hiszen mindannyian tudjátok! Leépült az ország, munkahely nem volt, csökkent a népesség nem is kellett sem tanár sem orvos a nincs termelésből származó bevétel az ország valójában fizetésképtelenné válik! Aztán hiába a nagy rendszerváltózás, szegény, kirabolt ország nem tud béreket emlegetni MIBUL??? NOS KAPZSI ORVOSKÁIM ELMENTEK >> erre letek ösztönözve a kormány részéről a tanárok meg elmentek kerskedni meg kifutózni, ki-ki hogy tudta magát forgatni! Aztán kellő képpen meg is hülyültek és már nem is voltak alkalmasak tanításra!
Na a fentieket szépen gondoljátok át és szíveskedjetek rájönni, hogy a mocskos balaliberális szemét állatok teljesen tönkretették volna az osrzságot, ha ISTENKE KÜLDEMÉNYE az ORBÁN VIKTOR NEM BUCSKÁZIK ELŐ! és NEM KEZD RENDCSINÁLÁSBA! Megtette és ezért létezünk és sajnos ti is moslék aljas ballibcsi picsanyalók > HAZAÁRULÓK!!
A lényeg >> az usa-nató armada takarodjon Európából, és az Eu. vezetése börtönbe!!!> aksztásilag!
csipetke
Csak a címre.- és sajnálatos,hogy ez a debil kormány csak a saját, amúgy is milliós fizetését emeli menetrendszerűen minden évben,de pl a tanárokét,és egészségügyi dolgozók bérét pont leszarják.És baromira csodálkoznak,ha nem vállalnak bizonyos dolgokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.