Orbán Viktor az ukrajnai háború megítéléséről, az infláció okáról és a zöld energia kérdéséről is beszélt az ellenzéki képviselők észrevételeire reagálva hétfőn napirend előtt a parlamentben.

Orbán Viktor megszabta, hogy szerinte ki a nemzeti, és ki nem az
Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor viszonválaszában az ellenzéki képviselők ukrajnai háborúra vonatkozó megjegyzéseire azt mondta: úgy beszélnek Ukrajnáról, párhuzamot állítva Magyarországgal, mintha Magyarországról beszélnének.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: nem gondolkodhatunk úgy az ukránokról, mint a magyarokról.

"Tiszteljük az ukránokat, segítjük az ukránokat, mindent megadunk, amit megadhatunk nekik", de nem szabad őket magunk fölé helyezni. "Ukrajna érdekei soha nem előzhetik meg Magyarország érdekét, sohasem előzhetik meg a magyar emberek érdekét. Nem fogjuk tönkretenni magunkat senkinek az érdekében"

- jelentette ki Orbán Viktor.

Magyarország az első. Aki nem ezen az alapon áll, az nem nemzeti, hanem internacionalista alapon áll – tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: ugyanakkor két dologban egyetért a baloldal és a nemzeti oldal. Az egyik, hogy nem akarunk orosz fenyegetés árnyékában élni, tehát egy olyan európai biztonsági rendet akarunk, amelyben Oroszország nem jelent fenyegetést Magyarországnak. A másik, hogy nem akarunk közös orosz-magyar határt, vagyis a két ország között kell lennie valaminek, ami elég széles és kellően mély ahhoz, hogy biztonságot jelentsen Magyarország számára. Ezt hívják szuverén Ukrajnának – mondta.

Rámutatott: a békéhez vezető úton az első lépés a tűzszünet. Amíg tűzszünet van, addig meg lehet kezdeni a béketárgyalásokat. "Ha szerencsénk van, a béketárgyalások megoldást hoznak, ha nincs szerencsénk, újra kiújulnak a harcok. De a lényeg az első lépés" – szögezte le.

A Jobbik kisvállalkozók támogatását hiányoló kritikájára Orbán Viktor jelezte, a felszólalásában tárgylat húsz intézkedésből hat közvetlenül a kis- és középvállalkozókat segíti.

Tóth Bertalan szavaira, miszerint a kormány iránytű nélkül sodródik, Orbán Viktor úgy reagált: "bezzeg az MSZP!"

Gelencsér Ferencnek (Momentum) a magas inflációra vonatkozó észrevételére a kormányfő azt mondta, azért magasabb az infláció Magyarországon, mint Európa más országaiban, mert az ország rengeteg iparfejlesztést hajt végre, a beruházási versenyben az első háromban van az Európai Unióban. Ez nagy energiaigényt támaszt, miközben nincs saját energiánk. Amikor az energiaárak a világban fölmennek, akkor azokban az országokban, ahol nagyok az ipari fejlesztések, az ipari kapacitások, de nincs saját energia, és importból kell behozni, ott mindig a legmagasabb infláció – magyarázta.

Az infláció csökkentését szolgálja a húszpontos gazdaságpolitikai csomag, és "higgyék el, ez meg fogja hozni az eredményét" – tette hozzá, megismételve, hogy az év végére egyszámjegyűre fogják csökkenteni az inflációt.

Tordai Bence (Párbeszéd) zöld energiát sürgető hozzászólására Orbán Viktor elmondta, a kérdés jóval összetettebb, mint ahogy az ellenzéki képviselőt hallgatva gondolhatná bárki.

Amikor majd az energia nagy része zöld lesz, még akkor sem lehet kikapcsolni teljesen a fosszilis energiaforrásokat, mert az időjárástól függő energiaforrások bizonytalanságot visznek a rendszerbe. Egészen addig, amíg az energiát nem telepátiával szállítják, hanem zsinóron, a feszültségnek állandónak kell lennie akkor is, ha éppen nem fúj a szél és nem süt a nap – fogalmazott, hozzáfűzve: mindig kell tehát olyan tartalék kapacitásnak lenni a zöld energia mögött, amely kedvezőtlen időjárás esetére előállítja azt az energiát, amit a vezetéken szállítani lehet. Ezért a zöld energia bizonyos megközelítésben a legdrágább energia, mert ha kiépítünk egy egységnyi zöld energiát, mellé kell építeni a tartalék kapacitást is.

Kanász-Nagy Máté (LMP) külföldi beruházásokról szóló kritikájára Orbán Viktor úgy reagált, az ellenzéki képviselő hozzászólása "nettó külföldiberuházás-ellenesség". A miniszterelnök azt mondta, komoly téma, hogy a kommunizmus évtizedei után hogyan lehet egy teljesen tőkeellenes gazdaságból eljutni a versenyképesség és jólét elfogadható szintjére. A kormány válasza az, hogy szükség van a saját nemzeti tőke megerősítésére és szükség van a külföldi tőkeberuházásokra is. Külföldi beruházások nélkül nem lehet felemelni a magyar életszínvonalat és a magyar gazdaság teljesítményét oda, ahova mindannyian szeretnénk – mondta.

Dúró Dóra (Mi Hazánk) hozzászólására, aki Finnország és Svédország NATO-csatlakozása ellen érvelt, a miniszterelnök azt felelte, a két ország felvétele nem jelent biztonsági kockázatot Magyarország számára.

A családtámogatásokat keveslő kritikára Orbán Viktor közölte, nem ért egyet azzal, hogy az ellenzéki politikus szűkülésként írta le az elmúlt időszak változásait, ő inkább "szinten tartásnak" nevezné azokat. Arra kérte Dúró Dórát, értse meg, hogy a 2023-as év nem a szociális ellátás bővítésének, a családtámogatási rendszer szélesítésének az éve, mert háború van, infláció van, egekben vannak az energiaárak és "azért is harcolnunk kell, hogy recesszió helyett növekedés legyen".

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Jelen álláspontom szerint , a fidesz által vizionált és gyakorolt nemzeti értékek , nem állnak összhangban a valódi nemzeti értékekkel , már az első , hogy a nemzetet a lakosság nagy többsége adja , az pedig nem a fidesz , így , hogy ki a nemzeti , ki nem , csak egy kisebbség víziója , amúgy ma a fidesz által nemzetinek mondott elcsépelt szó , sokak szótárában a lopást , aljasságot sejteti , jelenti , jelképe a mai rendszernek , a ner-nek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
A csútkány pofázmányát kellene már átszabni!...
gina
EZ a kis görény mindenkit szid pedig ,maga a kénes rohadék ördög, ha látom kiráz a hideg, ilyen undoritó szemét férget a világ nem hordozott, mikor kel már fel ez a hülye buta nép, szégyen !!!
Nessy
Nem unja még az állandó uszítást?? És ő a miniszterelnök! Osztályozza az alattvalói!
csak úgy....
én elszabtam, te elszabtad...utólag már szabhassuk! 0rbán egy elszabott örült, akinek a kezébe max. egy cigarettacsikk való de nem hatalom! ennek a faxinak elmentek otthonról...
Péter2
Jelen álláspontom szerint , a fidesz által vizionált és gyakorolt nemzeti értékek , nem állnak összhangban a valódi nemzeti értékekkel , már az első , hogy a nemzetet a lakosság nagy többsége adja , az pedig nem a fidesz , így , hogy ki a nemzeti , ki nem , csak egy kisebbség víziója , amúgy ma a fidesz által nemzetinek mondott elcsépelt szó , sokak szótárában a lopást , aljasságot sejteti , jelenti , jelképe a mai rendszernek , a ner-nek !
human
Magyarország érdeke, hogy az orosz agresszol ne jöhessen közelebb a határainkhoz. Az csak és kizárólag Orbán érdeke, hogy újra Oroszországgal egyeünk határosak. Orbán Putyintól reméli a támogatás a hatalma megtartásáhöz, pont mint Lukasenka Fehéroroszországban.
nejlontacskó
Na én pont leszarom, hogy ő ki az anyja valagát tart nemzetinek!
Inkább arról kezdjen regélni, hogy az olcsó orosz földgáz, milyen nemzeti kezeken keresztül kerül Magyarországra.
Mert az is biztos, hogy nem közvetlenül a magyar állam vásárolja fel, hanem valamilyen kormányközeli jómadár cége bonyolítja az üzletet, ezért magas az ára, többek között!
Clavigo
Leszarom,,hogy ez a Szartartály kit- mit tart nemzethynek..
gina
POnt egy román cigány bugris mondja meg ki nemzeti,, ez nem igazán normális, igaz sosem volt az a zsiros disznó...
gina
@Maccska: Egy sz@r román cigány szájából nevetséges te idióta !!!
jáger laszló
Ezen vektor iránya és nagysága adott és előre kiszámítható!!!
Erről ennyit
barátilag
JL.
leszholnapis
@Péter2: jol fogalmaztál...Nemzeti Eggyüttlopás Rendszere...nos ez a NER
Yoda69
"Ukrajna érdekei soha nem előzhetik meg Magyarország érdekét, sohasem előzhetik meg a magyar emberek érdekét. Nem fogjuk tönkretenni magunkat senkinek az érdekében"- jelentette ki Orbán Viktor.

Ezzel szemben orban es a fideSS slepp tonkretette az orszagot a sajat maguk erdekeben. Csak meg kell nezni hogy gazdagodik a NER elit, es ezzel forditottan aranyosan szegenyedik el a magyar ember. Az elso 10 leggazdagabb magyar kozott csak orban csalad tagokat latni es orban oligarchakat, pedig 10 eve orban meg csak egy mosokonyhas lakas szintu helyen lakott. Vagy penztaros lorinc evi falu vegi gazszerelo volt, jo, ha evi 5 millio forint bevetelt csinalt.
justhpeter
Hölgyeim és Uraim !
A miniszterelnök szájából az egykori Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) 70 évre kiigazított ideológiája potyogott ki. Természetesen ez az ideológia sem a kornak, sem a körülményeknek nem felel meg, ezért kellett a Trump-i lebutított jelszavával megsózni (Magyarország, a magyar érdek az első). Viszont megfelel arra a célra, hogy az 1 bites, falujából évente egyszer a szomszéd falura kitekintő választó szemében megfelelő vezetőnek és kormányzásnak tűnjön, hiszen ugyanez a választó sosem fog elgondolkozni azon, hogy a magyar nemzeti(keresztény)-szocialista munkáspárt 13 éve harcol mindenkivel, aki szembejön, de még kisebb csatát sem nyert viszont folyamatosan épül le.
Azt a gazdasági előrehaladási modellt, amit az Ungarische Führer tegnap meghirdetett még a régi Goebbels is megírigyelné. Biztinsággal mondható, hogy a parlamentben üddögélők közül egyben sem merült fel az a kérdés, hogy "de mibül" ? Ahhoz képest, hogy a miniszterelnöki beszég meddíg tartott, borzasztóan kevés volt a beszéd értéke és súlya.
Törölt Nick
@sgl: Ez így, ebben a formában igaz. Sajnos.
Dr. Proktor
Hitler is így kezdte...
Majd aztán Lebensraum?
Pálinkás Pál
csak azt mondom, ha öt éve frlakasztják, akkor is elkéstek
Aki Én
@Péter2: ...gondoltam írok erre a hírre valamit, de amikor elolvastam a hozzászólásod, rájöttem, hogy már megfogalmazta valaki helyettem is.
e örö e bódottá
Az infláció igazi oka:

"Egy fotó a párkányi Lidlből, február 18-án, azt írja, hogy a tej 261 forint, a tojás 50 forint/darab. Miért van ez?

Raskó György szerint Orbán Viktor az inflációs áfából pótolja a kieső uniós pénzeket, ebből osztogat, ebből szilárdítja meg a hatalmát.
Miközben ennyire inkompetens ellenzéke egyetlen egy európai országnak sincs." - Míg Orbán és bandája, meg a csürhéje, a buta és/vagy rohadék szavazói az egyik baj, addig ez itt a másik baj !!!

"Magyarok! Férfiak és asszonyok!

Nem kérdem én, anyád hol szült világra
Nem kérdem én, apád ki volt
Csak annyit kérdezek, a válaszra várva:"

Mija f4szt művel a magyar ellenzék 2010 óta???!!!

E kis kitérő után a folytatás:

"Egyrészt azért, mert a magyar áfa a világbajnoki szinten van. A szlovákhoz vagy az osztrákhoz viszonyítva is, de a lengyelhez, végképp. A feldolgozatlan hús- és gabonaféléken 5 százalékos áfa van csak, de amint feldolgozott termék készül belőle, 27 százalék az áfa + 4 százalék büntetőadó, ami miután forgalomarányos, ezért áfának tekinthető. Vagyis ezeken az élelmiszereken 31 százalék az áfa! Ausztriában csak 10 százalék. Emiatt van az, hogy Ausztriában szinte minden tejtermék olcsóbb, mint Magyarországon."

"Miért van az, hogy nálunk az áfán keresztül akarják beszedni az összes adót?

– Azért, mert az Orbán Viktor személyesen is, de a kormánya is meg van győződve arról, hogy az áfa legkönnyebben behajtható adó, és az áfát mesterséges inflációnöveléssel szépen lehet tovább pörgetni. Minden infláció az államnak kedvez. A világ minden országában, nem csak Magyarországon. És ahol ilyen adópolitika van, ott egyértelmű, hogy a kormány nem fog lemondani az inflációról, mert az neki kényelmes és előnyös. Az áfán keresztül vesz el akkora tömegű költségvetési bevételt, amit utána már ő tud osztani, osztogatni. Tehát ez hatalomtechnikai megoldás is. Ahogy sikerült tavaly visszaszereznie a választások előtt szétosztogatott pénzeket az áfán keresztül, most az uniós pénzek...
e örö e bódottá
"– Az ember úgy érzi, hogy Orbánék valami olyan csodaszert találtak fel. Bármi történik, azt a saját javukra tudják fordítani.

– Hihetetlen profi hatalomtechnikai eszközeik vannak, és jól is használják azokat. Ezt valóban tanítani lehet, sőt biztos, hogy tanítani is fogják politológus hallgatóknak.

– Amit Fidel Castronak sikerült Kubában megvalósítani, az történik itt is? Ott hihetetlen szegénységbe csúszott az ország, de a Commandante hatalma rendíthetetlen volt.

– Meg a népszerűsége is.

– Ezek szerint ennek igazából nincsen vége, szépen lassan belefut a végtelenbe anélkül, hogy bármi változás lenne?

– Nem vagyok jós, én csak közgazdászként látom a dolgokat. Szerintem a tavaly év végi életszínvonal-csökkenés, 2023-ban folytatódik, és egy nagyon jelentős rétegnél fog olyan gondot okozni, hogy nem fogja tudni a rezsit fizetni, és állandósul ez a problémája. Akkor lehet, hogy más lesz a helyzet, de egyelőre ennek még nagyon a kezdetén vagyunk.

Ami abszolút magyar sajátosság, hogy ennyire inkompetens ellenzéke szerintem egyetlen egy európai országnak sincs, és ez nem másra vezethető vissza, mint magára Gyurcsány Ferencre, aki gyakorlatilag stabilizálja Orbán hatalmát.
A DK szavazóinak döntő hányada ugyanolyan elvakult szavazó, mint Orbán keménymagja, csak éppen Gyurcsány irányába. Ez a kettő összeadódik és befagyasztja a magyar belpolitikát. Mások számára láthatóan nincsen mozgástér. Mindkét fél jelentős, olyan egyoldalúan elfogult táborral rendelkezik, ami a társadalmi belső politikai mozgásteret szinte a lehetetlenségig leszűkíti, ezért van az, hogy az ellenzéki pártok egyike sem tud megerősödni, pedig nyilvánvalóan van közöttük különbség, van, aki azért ötletes, jó dolgokkal áll elő. Ez a kemény tábor mindkét oldalon úgy konzerválja a magyar belpolitikai viszonyokat, hogy a következő választásokon is már most biztosított a kétharmad. Ha véletlenül nem lenne meg, hanem csak a sima 50 százalék lenne a Fidesznek, akkor a Mi Hazánk be fog segíteni, és majd...
Dr. Proktor
@Maccska: Hofi már előre jelezte, hogy Magyarországon az egy főre eső bunkó két fő azaz kétharmad!
Ti tartjátok hatalomban Orbánt...
kereső
Orbán elmondta a "totalitárius állam=ő maga " beszédét.
Senkiben nem vetődik fel a kérdés ottan orbán játszóházában, miközben elbábozzák a demokráciát, hogy mi a "nemzeti" érdek.
Dr. Proktor
@Maccska: Akkor mi a fittyfarokért fekszik le Putyinnak és a kínaiaknak?
Nemzeti, mi? Interfarok...
kereső
@Horizont: 09:04 Ez még kérdés? Annyi a kölönbés köztünk, és a butavacsi között, hogy Őt nemzeti alapon lopják meg, -amelynek nagyon örül,-minket meg azon kivül.
kereső
"S a nép, az istenadta nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt?

Felség! valóban koronád
Legszebb gyémántja Velsz:
Földet, folyót, legelni jót,
Hegy-völgyet benne lelsz.

S a nép, az istenadta nép
Oly boldog rajta, Sire!
Kunyhói mind hallgatva, mint
Megannyi puszta sir."

Arany János :Walesi bárdok
ómió
Megválaszolta a bolsi tetübanda sunyi vakerjait!
Csizmás Kond
...a baloldal szerint ma az a hazafi aki a zuniónak adja el magát...és kik azok akik ezt erőltetik...hát akik a szovjeteknek is eladták az országot...ugye milyen érdekes ?
Aki Én
@Maccska: @vacsi: Pontosan miben van igaza, hogy megosztja a magyar társadalmat?
Saját szájíze szerint nemzetire, meg nem-zetire?
És milyen alapon?
Ráadásul a valós, nem fideszes többséget teszi nem-zetivé.
Az volna a nemzeti, aki meglopja a nemzetét, elárulja, nonstop hazudik nekik, kirabolja őket...? Amit igazol, hogy az elbukott sajtó-perek közel 90 százaléka az ő sajtójáé?
Maradjunk annyiban, hogy ilyet csak elmebeteg, hazaáruló vezető tesz.
csak úgy....
@Maccska: a kommentekböl az is kiderül,hogy ki az elvakult hülye! :)
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Orbánra gondolsz vagy apukájára?
Havanagi
Retkes hazug pojáca ilyeneket mond:"Nem fogjuk tönkretenni magunkat senkinek az érdekében".12 éve mást sem csinál,mint tönkreteszi a saját országát.Ezt az ország házában?Van egy retkes ellenzéki aki szembesíteni meri a tényekkel? Sajnos nincs.
Aki Én
@Csizmás Kond: Egyedül az érdekes, mennyire nem látod a valóságot.
Pálinkás Pál
azért röhejesek vagytok, egy koszos cigány mondja meg , ki a nemzeti,ki nem...? egy hazátlan,parazita faj selejtes egyede, ti meg imádjátok...,szánalmas csürhe...!..
Csizmás Kond
@Horizont: Na mond kinek nem fontos...pl annak aki a zunió szerint nem magyar hanem csak lecsó ? aki a zunió szerint nem határozhatja meg hogy a kapuján belül mi legyen a szabály hanem más szabálya szerint kell éljen , aki tagad minden vallási közösséget de az utca felhasználását a muszlim hajlongásnak engedélyezi...amúgy te mitől érzed magad nemzetinek ,...hacsak nem attól hogy a kelekótya Ferinek és a hataloméhes déklárának a marhaságait eszed...
...mert én attól érzem nemzetinek magam hogy magyarként gondolkodok, magyar szokások szerint élek és azokat is tartom elsőbbnek itt a hazámban bármilyen másnál.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Cicamica! Ha valaki belép egy olyan klubba ahol elegáns viselet a szokás és befogadják, akkor nem engedik be egy szál fecske típusú fürdőnadrágban...
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ..hááát így is lehet fogalmazni...csak itt az sántít hogy a belépő a belépési szabályok szerint szeretne élni de a beléptető már szarik a belépési szabályokra és átír mindet a saját érdekei szerint...
Nyírfa
Orbán Viktornak , akinek sem a nemzeti hitvalláshoz, sem az internacionalizmushoz nincs köze, tájékozódás végett:

"Az internacionalizmus hívei az internacionalisták, akiknek az a meggyőződésük, hogy az embereknek közös érdekeik érvényesítése érdekében össze kell fogniuk a nemzeti, politikai, faji, etnikai vagy osztályhatárokon átívelően, csakúgy, mint az államoknak és kormányoknak, és a viták során a hosszú távú érdekekre kell figyelemmel lenni a rövid távúakkal szemben.[4]

Az internacionalizmusnak mint eszmerendszernek számos eltérő értelmezése létezik, de ezek általános közös vonása a nacionalizmus és az izolacionizmus elvetése, a nemzetközi intézmények, mint az Egyesült Nemzetek Szervezete és sok más támogatása, valamint a más népek, kultúrák, szokások tisztelete.[2] "
Forrás: Wikipédia

Én a Kádár-érában is internacionalistának tartottam magam, és az vagyok ma is, ráadásul nem jelentett gondot e fogalom értelmezése, Sajnálatosnak tartom, hogy Magyarország miniszterelnöke olyan témában értekezik, amiről lövése sincsen.
Csizmás Kond
@Horizont: N3m kell hörögni sem naponta sem soha csak viszonyulni...és az hogy valaki a trafikot és egyebek megnevezését is egy kalap alatt értelmezi az legyen a saját hibája, viszont ne mondja hogy egy az értelme...példa erre a nemzeti színház ahol pont akkor voltál oda érte amikor Alföldi az aranyeres valagáról monologált...mert ugye a megnevezés az szent...
...és rajongás...hááát erről is sokat lehetne mesélni akár átértelmezve vagy a maga valóságában, mert bár folyton letagadod mindig is a kelekótyáért és a nejéért voltál oda minden egyes megjelenésükkor, bármelyik cikkben, függetlenül attól hogy kit utálsz vagy kit nem.
...na és a zunió... amit te normálisnak látsz...melyik is az ?...amelyik a buziságot hírdeti, minden más erkölccsel szemben ?...amelyik a nemzetet úgy tagadja hogy az már bármely bíróságon bűnnek számítana ?...amelyik úgy pártolja a háborút hogy az emberiség ellenes bűnnek számít ?..mert aki nem ezeket vallja az orbán vagy rogánt majmoló... holott ha minden olyan mit ma szentként tisztelsz de veled történne meg halálos bünként jelölnéd...és még fel is vágsz vele...szerintem téged megfosztottak...
Csizmás Kond
@Horizont: ...persze hogy nem beszélsz, mert nincs amit olyant mondj ami hihető, és én az ilyen kotkoda okosságaidra nem gerjedek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: sicc,te totálisan meghülyültél! te úgy írsz,mint mikor valaki fosik... :)
Csizmás Kond
@Horizont: Itt nem az a lényeg, hanem az hogy ki hord össze minden marhaságot és még büszke is rá.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Mondod te, de ez távol áll az igazságtól!
Az EU a demokráciára épül és nem a kleptokráciára!
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: a zeu egy olyan demokráciát próbál lenyeletni ami már az alakjaiban nem demokratikus szellemben működik...mert mi annál visszataszítóbb amikor a demokrácia nevében nem lehet tiltakozni, vagy aki megteszi azt kitagadják, különféle odanemillő semmiközehozzá kifogásokkal...példa erre hogy magyarországot azért fingatják jogállamisági kifogással mert a buzinyomulást kitiltotta a tanintézetekből...vagy elmarasztalják mert nem ad gyilkolóeszközt egy háborúsmániásnak...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...nem, nem azért marasztalták el. Ne hazudozz!!!
Vagy ennyire ostoba vagy???
Hozzátok, a határon túlra szelektálva érkeznek a hírek?
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Te vagy nagyon félreértesz valamit, vagy együgyű vagy!
Válassz!
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...nagyon egyszerű vagyok...ugyanis az már törvény hogy mi minél egyszerűbb annál megbízhatóbb, annál időtállóbb és annál kevesebb a hibalehetősége..
...és ennek ellenkezője a nagyon komplikált...ahová gondolom magadat sorolod...
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 17.12

Ha a butaság azonnali, konkrét fájdalommal járna, szegény Kond már morfiumra szorulna. Vigasztalja a tudat, hogy nem lenne egyedül. :)
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: A faék tényleg egyszerű, de azzal nem juthat fel az ember a világűrbe...
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...ja és nagyonokoska is vagy...ezt az előbb kifelejtettem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.