Etikai eljárás indult a Budapesti Corvinus Egyetem két munkatársa ellen, amiért kivételeztek egy diákkal. A hallgató családja „érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik”, a szülők pedig több alkalommal is igyekeztek nyomást gyakorolni az egyetem vezetőségére gyermekük érdekében.

Kivételeztek egy hallgatóval a vizsgán a Corvinuson a Mol-részesedéssel rendelkező szülők nyomására, etikai eljárás indult az egyetem két munkatársa ellen

A Budapesti Corvinus Egyetem 2007-ben átadott új C jelzésű épületének bejárata. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Etikai eljárás indult a Budapesti Corvinus Egyetem két munkatársa ellen – ez derül ki egy hosszú Facebook-bejegyzésből, amit az egyetem szakszervezeti tagjainak zárt csoportjában tettek közzé a múlt héten.

A 444.hu azt írja, az eljárásokat a poszt szerzője, Ádám Zoltán, a Corvinus Közgazdasági Intézetének docense kezdeményezte, mert, mint írja, tudomására jutott, hogy a téli vizsgaidőszakban "az egyik hallgató a többiektől fizikailag elkülönítve, egy kifejezetten neki készített vizsgasor alapján tehetett (sikeres) vizsgát, miközben az illető a minden más hallgatóval szemben szigorúan érvényesített tantárgyi adatlap feltételrendszere szerint eleve nem is kaphatott volna a tárgyból elégtelennél jobb jegyet." Ádám Zoltán azt is írja, hogy

a hallgató családja "a sajtóban elérhető, nyilvános információk szerint érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik", a szülők pedig személyesen és email-ben is próbáltak nyomást gyakorolni és közbenjárni az egyetem vezetőinél, hogy a gyerekük kaphasson még egy lehetőséget.

"Véleményem szerint az ügynek különös aktualitást ad az a körülmény, hogy az Európai Bizottság döntése értelmében napirendre került az államiból alapítványi fenntartásba került magyar egyetemek akadémiai autonómiájának kérdése. Meggyőződésem szerint az ügy rávilágít arra, hogy az akadémiai autonómiát nemcsak az korlátozhatja, ha a fenntartó alapítványok kuratóriumaiban kormánytagok ülnek, hanem az is, ha olyan vállalati vezetők, akikkel szemben az egyetem és annak vezetői egyoldalú függő helyzetben vannak." – írja a bejegyzésben az egyetem docense.

Az egyetem kommunikációs osztálya a 444.hu megkeresésére nem erősítette meg, de nem is cáfolta az erről szóló értesüléseket, tulajdonképpen nem reagáltak érdemben.

Forrás: 444.hu, Népszava

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Ha jól emlékszem, annak idején Gyurcsány fia is így érettségizett...
nezelodo
Istenem, hogy feledésbe merült a mi drága jó Kreditjenő kápviselő urunk ráhatása az oktatási intézmény döntéshozójára, gyerekének a nem teljesített kreditje miatt! Aztán nem a képviselő úr szorult a hatalommal való visszaélés miatt, hanem a megzsarolt vezető! Azóta ezt a műfajt is gyakorolják a valamikori ifjak, sokkal több esetben, mint amire fény derül. Működik a vásárolt érettségik, és diplomák piaca most is
Maccska
„amikor jött vizsgázni, akkor minden alkalommal rendre reggel az irodámban megcsörrent a telefon, és valaki a pártbizottságból szólt – és akkor ilyen tegező viszonyban –, hogy ‘kérlek szépen, elvtárs, figyelj oda, mert Gyurcsány elvtárs jön ma vizsgázni’.
jáger laszló
Mi volt régen az kit érdekel!!
A mostani korrupció van napirenden és nem a történelem!!!?? csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
@jáger laszló: Bocsi, de a régi hozta a mait...
nemkati
@vacsi: Arra is emlékszel, hogy a vizsgálat nem állapított meg csalást?

Tavaly 320 közoktatási intézményt vizsgálta az oktatási tárca felügyelete alatt működő Oktatási Hivatal. A 2007-ben vizsgált intézmények közül 134 esetben szabtak ki felügyeleti bírságot.

„Az a vád megállta a helyét, hogy előzetesen nem kérték fel a szülőket, hogy figyelemmel kísérhessék gyermekük vizsgáját, és az érettségi dokumentációját is rosszul töltötték ki” – mondta Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc fia nem részesült egyedi bánásmódban.

24.hu/belfold/2008/07/21/nem_volt_csalas_kis/
jesz
húbazmeg...elégtelennél jobbat nem is kaphatott volna...ennyire még én sem voltam készületlen...elképzelem, ahogy belépett a faszi a vizsgaszobába, és azonnal sötét lett...
csak úgy....
ezeknek a mostani fideszesek szüleinek, az 50 es években az általános iskolai igazgatók szalagon gyártották a 8 osztályról a bizit, mivel nekik csak 4 elemijük volt.
m73
@Maccska: most meg a fideszes elvtársaid kölykei.
Mirabilis
Hogyan lett Novák Katalin férje mindössze 5 hét alatt alezredes?
Az is kivételes, nem?
kereső
@nezelodo: A nyelvvizsgák piacát tönkre tette a fideSS, mert már nem feltétel a diplomához- sőt a phd-hoz sem. Ha, meg a magyarral is problémái vannak- egyre többeknek- az nem a gyerek hibája.
teuton
@Maccska: Bizonyitani tudod amit allitasz, vagy csak ragalmazol? Az pedig büntetendö!!! Az ügyben lefolytattak egy vizsgalatot es az semmit szabaylelleneset, nemhogy jogelleneset nem tudott megallapitani. Tehat maradt a ragalmazasnal... Apropo tagaömazas... Hany sajtopert is nyert az ellenzek tavaly egyetlenegy ev alatt a szennymedia ellen? Nem tudod??? Elarulom, kb. 900at!!! Szerinted ki es miböl fizette ki a költsegeket es a karteritast???
e örö e bódottá
Egy zsidó geci mellett állt ki, akik még mindig tagadja Jézust, Isten fiaként.
A zsidók gyalázatosak !!!tánisták, akiknak Mammon az istenük.
Sütét lelkű sá
m73
@Maccska: akkor mit tudsz? Mondjuk hülyeségeket beszélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.