Változott a Fidesz véleménye, pedig annak idején Orbán Viktor pártja legalizálta, hogy akár 12 évesen is létesíthetnek nemi kapcsolatot a gyerekek. Aki pedig elmúlt 14 éves, bárkivel élhet nemi életet, ha nincs erőszak, bántalmazás, kényszerítés, vagy helyzettel, hatalommal való visszaélés a kapcsolatban – hívta fel a figyelmet a Népszavának a Hintalovon Alapítvány gyermekjogi tanácsadója.

2012-ben, a második Orbán-kormány idején módosította a Fidesz úgy a Büntető Törvénykönyvet, hogy egy 12 éves gyerek beleegyezéses szexuális kapcsolatot létesíthet egy másik, 18 évnél nem idősebb fiatallal. (Addig 14 év volt a korhatár.) 

Vagyis, ha két tini, például egy 12 és egy 13 éves fiatal szexelni akar, az rendben van a Fidesz-kormány alatt módosított Btk szerint.

Jöhet a Fidesz-fordulat tiniszex-ügyben: Orbán pártja legalizálta, hogy akár 12 évesen is létesíthetnek nemi kapcsolatot a gyerekek, de most változott a kormánypárt véleménye

Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Hintalovon Alapítvány gyermekjogi tanácsadója a Népszavának nyilatkozva emlékeztetett rá,

akkor a minisztérium azzal érvelt, hogy egyre korábbra tolódik a nemi érés, egyre több gyerek él nemi életet 12 éves kortól, a törvény ne kriminalizáljon olyat, ami amúgy is megtörténik.

A szakemberek azóta is bírálják ezt a szabályozást, mert hiányzik a megfelelő szexuális felvilágosítás, a nemzeti alaptanterv tartalmaz ugyan előírást a családi életre nevelés és a szexuális felvilágosítás témakörében, de ez csak a fogamzásgátlásra, családtervezésre és a nemi éréssel összefüggő kérdésekre terjed ki – tette hozzá Gyurkó Szilvia a lapnak.

Az elmúlt hetekben nagy vihart kavart az óbudai pedagógiai asszisztens ügye, akit elbocsáttak, miután azt állította, egy 15 éves diákkal volt viszonya. Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta, aki ilyet tesz, az pedofil, ennek megfelelően kell vele bánni, ezért át kell tekinteni a gyermekvédelmi szabályokat, hogy az ilyen esetek ne maradjanak következmények nélkül. A miniszter a szigorítást még a kormánypártok feladatának nevezte, de Orbán Viktor hétfőn, napirend előtti felszólalásában ebben az ügyben az Országgyűlés minden frakcióját, pártállásra való tekintet nélkül, együttműködésre kérte. A miniszterelnök arról tájékoztatta a Tisztelt Házat, hogy

Magyarországon a gyermekpornográfia eseteinek száma erőteljesen nő. 2017-ben 120 ilyen esetet ismertünk meg, 2022-ben pedig 261-et. Négy-öt év alatt 120-ról 261-re! Az ember ép ésszel képtelen felfogni, hogy történhet meg ilyen Magyarországon.

A Népszava ennek kapcsán azt írja, éppen a kormány nem biztosítja azokat a feltételeket, amelyekkel az ilyen esetek számát csökkenteni lehetne, ráadásul a jelenlegi törvény „felmenti” a pedagógusi asszisztenst a szexuális bántalmazás alól, a 15 éves fiatallal – életkora miatt – nem tiltott a kapcsolat. A Btk. szerint legfeljebb azért büntethető a férfi, mert „nevelése, felügyelete alatt álló” fiatallal volt viszonya.

Egyébként a pedofília meghatározása sem olyan egyszerű; a Btk.-ban ilyen kifejezés nincs, pszichiátriai mentális betegségről van szó, amiről még Gyurkó Szilvia is azt mondta, hogy definiálása nem könnyű. Vannak diagnosztizált, vagy önmagukat pedofilnak tekintő emberek, akik vágyat éreznek gyerekek iránt, de elkövetők soha nem lesznek, és vannak olyan elkövetők, akik nem férnek bele a „pedofil-diagózis” keretébe, mégis elkövetnek gyerekek ellen szexuális erőszakot.

Ráadásul most úgy akar a Fidesz szigorítani, hogy korábban épp Orbánék enyhítettek a szabályozáson.

Forrás: Népszava, 24.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
HOPPÁ!!!
Ezt nem is hallottam. Brutális.
A fidesz legalizálta a gyermek szexet?
Nem mintha ez meglepő lenne, de akkor is.
Jesszusom, mi a fasz folyik itt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
HOPPÁ!!!
Ezt nem is hallottam. Brutális.
A fidesz legalizálta a gyermek szexet?
Nem mintha ez meglepő lenne, de akkor is.
Jesszusom, mi a fasz folyik itt?
e örö e bódottá
Azért van sok, pedofil, buzi (direkt nem homoszexuálist és leszbikust írtam), aberrált állat a fidesz-kdnp-ben, mert a fidesz-kdnp-ben CSAK ÉS KIZÁRÓLAG szaremberek vannak.

@Horizont: Bocsánat, nem helyesbítelek, csak kiegészítem a hozzászólásod:

A fideszes pedofilok tömegigénye szerint "módosította a Fidesz úgy a Büntető Törvénykönyvet, hogy..."
Emmersson71
@NKF: A Népszava megírta, hogy a Fidesz 2012-ben módosított egy törvényt. Ez tény.
Te egy szarember vagy. Ez szintén tény.
Eladott Ország
@NKF: ma, 10:12 ☻ Ha nem vetted volna észre a román cigányodat köpködöd, te idióta fideszes barom. B+ ennyi eszed van! Igazoló – jegy, a lipótmezei tébolydában, a közveszélyes őrültek osztályán. Kényszerzubbony ingyenes, hideg zuhany használata díjmentes.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/22728884_10203740148701841_7300660536388435059_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=jxK4Xkqi3gAAX_eFhN8&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDb4Ba9Uydd-NtRx26jkS-ZyCnFb6zCjiucqu_FnLaI9Q&oe=64256116
Emmersson71
@Maccska: 11:09 - "Börtönbe kellene zárni Rómeót és Júliát?"

ujbtk.hu/btk-szabad-a-tiniszex/
Aki Én
@NKF: @Maccska: Ugye nem kell bizonygatni, hogy miért tart titeket elmebeteg agyhalottnak az ország 80 százaléka?
csak úgy....
az már föltünt valakinek, hogy semjénnek 0rbán frizkója van? lassan mint az ikrek.. :)
Nessy
Normális, nem a pornóoldalakon, vagy az iskolai mosdókban kellene a gyerekek felvilágosításának történnie, hanem szakemberek által pl. osztályfőnöki, vagy biológia órán. Tisztelet a kivételnek, sok családban még ma is tabu téma a szex , illetve nem figyelnek, nem figyelmeztetik a gyereket az internetes ismerkedés, az okos telefonos fotók küldésének a veszélyeire.
kereső
A btk. buherálása helyett, nem-e!!! lehetne az iskolai felvilágositást bevezetni- ismét??, mondjuk osztályfőnöki óra keretében(mint anno). persze tudjuk, ez Isten ellen való vétek a magyar katolikus anyaszentegyház szerint. Igy aztán a gyermekek- mert a 14 éves még gyermek- akinek a testi fejlődését még nem érte el az értelmi és lelki fejlődése, teljesen védtelen a pedofilokkal szemben, és nem ismeri a következményeit a gyermekkorban elkezdett szexuális életnek. értelmileg még nem "felnőtt" ehhez.
csak úgy....
Kiskorúak elleni szexuális bűncselekményekkel gyanúsított erdélyi dalnok volt a Mi Hazánk évértékelőjének díszvendége
444.hu/2023/02/28/kiskoruak-elleni-szexualis-buncselekmenyekkel-gyanusitott-erdelyi-dalnok-volt-a-mi-hazank-evertekelojenek-diszvendege

már torockaiék is fölcsaptak pedofil simogatónak? szégyen! vizet prédikálnak és kiskölköket izélgetnak?
Csizmás Kond
Ez úgy ahogy van hazugság.
A BTK nem engedélyez vagy jóváhagy hanem csak büntet vagy nem büntet...szóval a törvény nem beleegyezett, nem jóváhagyott vagy nem bíztatott senkit a tiniszexre hanem csak úgy határozott, hogy az olyan kapcsolatok ne vonjanak maguk után törvényes eljárást...ugyanis a gyerek pártfüggetlenül is az érett korba való belépésekor kipróbálja hogy milyen az...csak a fatökű balfasz baloldal kiforgatja még az anyja picsáját is.
Fenyöfa58
@Csizmás Kond: AZ O1G FAJTÁJÁBAN BEVETT SZOKÁS A GYEREK HÁZASSÁG !!! A GÉNEK NEM HAZUDNAK !!!
Fenyöfa58
@Horizont: Azonos nemüekre is vonatkozik ???
Csizmás Kond
@Fenyöfa58: ..szerintem is mindenki felismeri a fajtáját...
Nessy
@Csizmás Kond: Így igaz! A 15 éves tini kislányt szülő hiányában senki nem világosította fel, nem volt olyan kapcsolata, hogy segítséget kérjen. hiszen az iskolában nem foglalkozhat ilyen témával, sem, tanár, sem iskolapszichológus (már ha van) , mert ez család feladata, ha van, és ha mer nekik szólni, ha baj van. A szülés utáni beszűkült tudatállapotban a szomszéd kertjébe dobta az újszülöttet. Egy életre megbélyegzik!
Csizmás Kond
@Nessy: vannak helyzetek és vannak alkalmak...nekem voltak szüleim felvilágosítottak, volt nagykorú testvérem aki szintén minden velejáró bajt problémát elmagyarázott, sőt ijesztgetett, de attól még a szomszéd kislány bugyiját lehúztam...sőt a kislánynak is minden ezzel kapcsolatos felvilágisítást megkapott de attól még megpróbáltuk...mert ilyen egy gyerek. Az hogy nem lett annak a kalandnak semmilyen folytatása az nem a hozzáértésünkön múlott...és biztos vagyok abban hogy minden gyerek valamilyen formában megpróbálja bármilyen szigorú vagy akármilyen felvilágosításban fenyegetésben részesül...a lényeg az hogy ha két gyereket ilyen dologért még a törvény os elővesz az nem csak a lehetséges nehézségeket növeli hanem egyfajta megbélyzegzés is a részükre. Felvilágosítást szerintem minden tini kap bármilyen egyszerű vagy elmaradott körülmények között nő is fel viszont attól az ösztönei sokszor felülmúlják a szigort. ...szóval az dobja az első követ aki nem volt ilyen helyzetben. ...és a törvénynek nm az a célja hogy a gyerekeket hátrányos helyzetbe hozza hanem hogy az esetleges tévedéseiket még ne tetőzze fegyelmi büntetésekkel.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ha téged mindenki fölvilágosított,kiokosított, akkor mi a tökömnek maradtál ennyire buta? te rosszul emlékszel, nem a kislány bugyiját húztad te le,hanam a kecskéteket húztad be a pajtába!
Nessy
Nem az ártatlan gyerekszerelem a probléma! Az a probléma, amikor a plátói szerelemből komolyabb vonzódás lesz, és annak következménye! Ott az igazi nagy baj, amikor a kislány nem tud, nem mer őszinte lenni, segítséget, támogatást kérni. Különösen kis településen. Egy életre megbélyegzik! A fiút természetesen nem.
ómió
Hát, elég nehezen ment nekik a "liberalizmus levetkőzése"! De sikerült! Nem úgy, mint bolsiknak a bolsiságuké!
Lepényleső
...pl. hatalommal való visszaélés? Hatalommal nem csak az élhet vissza akinek van,- még akkor is ha bitorolja azt
közel tíz éve,- kíméletlenül leigázva egy országot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.