Kökény Mihály a korábbi egészségügyi miniszter szerint nagyon világos és egyértelmű, hogy miről szól az Orvosi Kamara szétzúzása.

Alaposan nekiment a kormánynak az egykori miniszter: Orbánéknak az elszegényedett, nem tájékozódó vidéki kellenek akik elhiszik a nacionalista, demagóg szózuhatagot
Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa érkezik a Képviselői Irodaházban a szocialista párt informális frakcióülésére. MTI Fotó: Beliczay László

Szerinte csak a műveletlen emberek nem értik, hogy a MOK a tisztességes betegellátás és betegbiztonság érekében emelt szót, amikor a kormány kiérleletlen reformtörekvéseit bírálja.

Orbánék ezzel a lépéssel nyilvánvalóvá tették, hogy nekik csak és kizárólag a szándékaiknak megfelelően, őket lojálisan, gondolkodásmentesen kiszolgáló alattvalókra van szükségük.

- mondta el a szakember a Hírklikknek, aki szerint ennek a lépésnek már korábbi nyilatkozatokkal megágyaztak, majd folytatódott Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szokatlanul durva szombati nyilatkozatával, s végezetül – eddig legalábbis – jött a statáriális sebeséggel benyújtott törvényjavaslat, amely megszünteti a kötelező tagságot a MOK-ban.

Ez a fideszes magatartás a letűnt időket idézi.

- tette hozzá.

Meggyőződésem, hogy sokkal szélesebben kell értelmezni ezt az ügyet. Lényegében már nem csak a MOK-ról van szó, hanem az autonóm értelmiség egészéről. És ez egyben már üzenet mindenkinek, beleértve a civileket is, hogy „így járhattok, ha szembe mertek szegülni az uralkodótokkal”. Amúgy véleményem szerint nagyon világos és egyértelmű – csak a műveletlen emberek nem értik –, hogy a Magyar Orvosi Kamara a tisztességes betegellátás és betegbiztonság érekében emel szót, amikor a kiérleletlen reformtörekvéseket bírálja.

- mondta el a lapnak.

Amennyire látom-hallom, az orvostársadalom nagyon összezár a MOK mögött. A kormány egy teljesen meggyengült köztestületként szeretné látni a MOK-ot, de egyelőre úgy tűnik, hogy ezzel inkább csak felháborítja az orvostársadalmat, s elszántságra, kitartásra ösztönzi.

- fejtette ki azzal kapcsolatban, hogy milyen reakciókra számít.

Az interjú további részletei a Hírklikk írásában olvashatóak el.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ennél jobban , talán senki nem határozta meg, ennek a rendszernek a működését , mint Kökény !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Ennél jobban , talán senki nem határozta meg, ennek a rendszernek a működését , mint Kökény !
Csizmás Kond
...a mok ha jol tudom a betegek széffel való ellátását is pártolta...mongyuk az is a jobb ellátás érdekében történhetett...
justhpeter
Ha az orvosok most a sarkukra állnak, a kormány akár kollektívan le is mondhat.
gina
Nem a letünt idöket idözi ,hanem inkább a hitleri egyeduralmat ,hatalmat amit ez a paraszt román [email protected] OV hirdet,,,, mocsos aljas banda...
izéke
Az orvosok is csak magukban puffognak,de nem állnak,álltak ki a pedagógusok mellett sem. Ők attól elitebbnek érzik magukat. Több kisebb tüzecske van az országban amit a kormány könnyen elolt vagy hagy kiégni. De ha a kis tüzek egyesülnének,lenne akkora láng ami kitakarítaná a mocskot. Csak nem a magyaroknál. Itt nincs összefogás,kiállás a másikért,hiába...a lecsó nem robban.
e örö e bódottá
Zsidók, cigányok, parasztok - ez az ország népessége, ez a vegyes társadalom sosem lesz egységes.
O1G a széthúzásra épít - oszd meg és uralkodj.

Ennyieóre egyszerű a diktatúra kiépítése - hastüznál űd ,i a társafódalmi egyenlőtlrenségeket, a vallásooi különbözőségeket.
et beszoptátol bta magyarok - elbutilt magyarok az őskörban!
Nessy
Enek a hatalomnak az alapja egyrészt a lebutított, félelembe tartott, másrészt az anyagilag és kormányzatilag a rendszerben érdekelt emberek! 2 - 2,5 millióan. Ők biztosítják a 2/3-t a fidesz választási törvénye és kampánya alapján.
teuton
@justhpeter: Mas orszagokban igen, ott van a tünteteseknek, összefogasnak eredmenye. MOon csak megosztas van es szethuzas. Ezt exportaltak külföldre is a magyarok. Mas nemzetisegek külföldi közössegei összetartanak, a magyarok meg egymast marjak es verik at...
Aki Én
Most olyanoknak baszott oda a hazaáruló cigányvajda, akik fényévekkel intelligensebbek náluk.
Kökény meg olyan szépen megfogalmazta a magyar kórképet, mint kevesen.
a GE-CI egy hazaáruló tolvaj, akit csak buta suttyók támogatnak ebben.
Itt a fórumon is ez világít kicsiben.
surdilloFUJT
Remélem ebbe a mocskos,aljas fidessbe,és a 135 mégaljasab senkiháziba bele fog vágni a ménkő!!!
Shikari
Kökény Misike! Húzzál a másik országba, ahol még állampolgár vagy, mert a magyarok nem tűrik maguk között az ilyen ember alatti hulladékokat!
Na hess!
jáger laszló
Van akinek csikarodik azért doktorhoz fordul!!
Van aki Orbán doktorhoz és van aki Kökény doktorhoz a gyógyulás reményében
Hát sok sikert minden betegnek,mert a MOK már nem segít!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@teuton: Három magyar hatfelé húz! Sajnos régi igazság. És ez most még tovább romlott ezzel a gyűlölet cunamival, amit pártunk és kormányunk a nyakunkba zúdított! Gyűlölködés, gorombaság, néha még családon belül is. . Különösen, amikor ismeretlen embereket távolból lehet sértegetni, fenyegetni a világhálón. Ide jutottunk.
m73
@Shikari: pont az ilyen agyatlan barmokra gondolt,mint amilyen te is vagy bugriskám!
ómió
Nem, Kökény efftárs! Nekik az emberek kellenek! Nem a brüsszeli segg, mint nektek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.