Országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Fidesz és a KDNP az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról címmel kedden este.

A Fidesz és a KDNP békepárti határozattal vetne véget az ukrajnai háborúnak, Brüsszelt is felszólították
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Simicskó Istvánnal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté (Fidesz) és Simicskó István (KDNP) határozati javaslatában emlékeztetett rá: egy éve zajlik a háború Oroszország és Ukrajna között, és nincs jele annak, hogy rövid időn belül véget érne.

A következmények drámaiak: a háború már eddig is több százezer emberéletet követelhetett és az elmúlt évek legnagyobb európai humanitárius válságát okozta. Európa a háborúba sodródás napjait éli. Az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel. Vadászgépeket, helikoptereket, rakétarendszereket, harckocsikat és még több lőszert küldenének a hadszíntérre. A tagállamok egy része már el is kötelezte magát a további fegyverszállítások mellett.

Ezek a lépések világháborúhoz vezethetnek

- írták a képviselők.

Hozzátették: ezekre és a 2022. évi áprilisi választás egyértelmű üzenetére tekintettel az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett és azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel, és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

A határozati javaslat szerint ismételten elítélik Oroszország katonai agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez.

"Álláspontunk szerint a Brüsszelben elfogadott gazdasági szankciók nem csillapították a háborút, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre, sőt a szankciók eredményezte magas energiaárak megfizetésével Oroszország háborúját finanszírozza Európa. Az energetikai szankciók egekbe lökték az energiaárakat, gazdasági károkat és tomboló inflációt okoztak minden uniós tagországban. Nincs olyan család, amely ne érezné a szankciós infláció terheit" – olvasható a határozati javaslatban.

A képviselők rögzítik: ellenzik azokat a brüsszeli terveket, amelyek tovább szélesítenék az energetikai szankciók körét. A gáz- és olajimport teljes befagyasztása, a nukleáris fűtőelemek behozatali tilalma jelentős ellátásbiztonsági zavarokat és még nagyobb inflációt okoznának számos tagországban, így Magyarországon is – írták, hozzátéve, elvárják "a brüsszeli döntéshozóktól, hogy ne hozzanak olyan döntéseket, amelyek gazdasági kárai nagyobbak, mint nehezen jósolható előnyei". Kiemelték: "elfogadhatatlan, hogy Európa, és benne Magyarország legyen a háború fő gazdasági teherviselője".

A képviselők arra is kitérnek a határozati javaslatban, hogy Magyarország a háború kirobbanása óta történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtotta, illetve hajtja végre, és felhívják a kormányt, hogy továbbra is minden lehetséges módon folytassa az Ukrajnából menekültek megsegítését.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a katonai konfliktus súlyosan érinti a kárpátaljai magyar közösséget. Már eddig is sokan adták az életüket a háborúban, miközben jelenleg is zajlik a sorozás annak érdekében, hogy további kárpátaljai férfiakat vigyenek a frontvonalba – írták.

Hangsúlyozzák: Magyarország a NATO és az Európai Unió elkötelezett tagja és teljes jogú tagként és szuverén államként Magyarország mindent meg fog tenni a béke előmozdítása érdekében. "A 2022. évi áprilisi választások és a szankciókról szóló konzultáció eredményei egyértelműek, ezek alapján megerősítjük: fegyverszállítások és további szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség" – írták.

A határozati javaslat szerint a képviselők felszólítják a magyar közéleti szereplőket, hogy "tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak hazánknak, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik".

A háború folytatása, a halált okozó fegyverek szállítása emberek ezreinek életébe kerülhet, és csak azonnali tűzszünettel, tárgyalásokkal és békével lehet életeket menteni – írták.

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
" békehatározat..." És a fideszes nyáj eszi issza a szavakat és nem is gondolkozik mert az nem az ő hatáskörük...a birkák országa lettünk,a faszt se érdekelne ha nem a normális emberek bőrére és jövóje lenne a tét de a 2.5 millió agyhalott hazavág egy 10 milliós országot mindenben
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Szinte már kíváncsi vagyok arra, hogy milyen mélyen tudja elásni magát az Orbán-kormány. És, hogy velük tart-e a magyar társadalom. Én, biztos, hogy nem.
gina
Ez az elmebeteg banda azt hiszi Istenek, ekkora barom beteg népség nincs a világon, a legmocskosabb szemetek ezek a békegalambok,.. persze Putyin rájuk hallgat ez egy vicc...
jáger laszló
Békefelhívás!!
Semmit sem ér 2jelentéktelen személytől akinek nincs tekintélye nemzetközileg!!
Ez olyan falra hányt borsó!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Tehenész
Már csak a papír csákó hiányzik a fejükről és a fakard a kezükből, két ima közt pedig rájuk lehet adni a kényszerzubbonyt is.
nejlontacskó
Nem hiszem el, hogy a háborút nem lehetne megállítani, egy 7-8 milliárd forintból megtartott népszavazással...
Persze, szigorúan a béke jegyében!
Igaz, eddig semmire sem volt jó, de hátha majd most!
Csak megérne némi aprót...
csipetke
Brüsszelben milyen jót röhöghetnek ezen a vergődésen... Másrészt nem Brüsszelt kell felszólítani,hanem orbán haverját,az idióta bomlottagyú putyint, hogy takarodjon ki Ukrajnából, és ha szótfogad, lesz béke. Vagy a nyugatnak hagynia kéne,hogy ez a háborúsbűnös győkér putyin azt csináljon amit akar?
Apfelbaum
" békehatározat..." És a fideszes nyáj eszi issza a szavakat és nem is gondolkozik mert az nem az ő hatáskörük...a birkák országa lettünk,a faszt se érdekelne ha nem a normális emberek bőrére és jövóje lenne a tét de a 2.5 millió agyhalott hazavág egy 10 milliós országot mindenben
Ábel
Csak az általános békeduma megy Orbán, és a frakciója részéről, de az agresszor nevét soha ki nem ejtik a szájukon. Vajon mivel tartja sakkban Putyin őket?
Sziszifusz
A béke megteremtése érdekében szólhatnának Putyinnak is .
izéke
@Sziszifusz: nem akarnak kiesni a mol torony ablakából
izéke
Azért elképzelem ahogy putyin elolvassa a határozatot,elpirul és kivonul Ukrajnából,majd kínosan magyarázni kezdi otthon a népének,hogy nem tehetett mást, felszólították a magyarok :DDD
balos
@Ábel: A "faszával"!Abba van elrejtve az orosz a-tom arzenál!
Macskaszem
Cicafiú akkor már csak postázni kell ezt a határozatot Moszkvába. Tudod kicsi csíra, annak aki egy perc alatt véget vethet a háborúnak.
Dr. Proktor
Remélem nem érnek határainkhoz a ruszkik, mert akkor a fidesz boldogan áldozna fel négy vármegyét a béke oltárán...
lampa laz
A nyugat köszöni szépen jól van, mert se az energia, se az infláció nem tette padlóra mint ezt a szerencsétlen országot az orbán infláció és a qrva drágán beszerzett orosz gáz. Ennek a sok hülyének meg ne hazudozzatok mátéka, mert a végén a 26-os választásokra kihalnak ettől a sok sületlenségtől, emésztési zavarok miatt.
Edebácsi
No, ettől Putyin biztosan fejéhez kap, és megvilágosodik!
Pálinkás Pál
csúnyát mondok, a világháború legalább elsöpörne titeket,...a röpködő gooyó nem válogat...
ágimami
Erre a hírre Brüsszel úgy betojt, hogy AZONNAL beszüntetni a háborút!!! :DDD

Jó is lenne ha mindez rajtuk múlna, de ilgyen ötletek csakis "drága" qurmányunk fejében pattanhat ki!!
Remélem, ezt a békepárti határozatot Putyinnak is elküldék???
Izgatottan várom a válaszokat!!!:DDD
Bástya Béla Elvtárs
@ágimami: Brüsszel 1 éve be van tojva! Csak jól leplezik!
simmering73
Békepárti határozat és putyin haza takarodik. Megnyitották az OPNI-t a balatonfüredi Kisfaludy Galériában
Eladott Ország
Oszt' hogy, huggyos Máté? Melyik elfoglalt megyét adják oda a ruszkiknak, te ex MIÉP-es ökör?! Ki kit támadott meg, agyhalott!
Sakk Matt
"A Fidesz és a KDNP békepárti határozattal vetne véget az ukrajnai háborúnak, Brüsszelt is felszólították"

Nyuszika a tisztáson reszelgeti a körmét és morog magában.
- Szétütök mindenkit, de még a medvét is!
Jön a róka
- Mit mondasz, Füles?
- Elkenem a maci száját!
A róka megijed és elszalad.
Arra jár a farkas
- Mit gagyogsz, nyuszi?
- Hogy mit?! Ütök szet mindenkit, de főleg a medvét!
Farkas elinal.
Ekkor jön a medve
- Mit hallok, te nyúl..miket mondasz?
- ..jaa..csak ülök itt, reszelgetem a körmömet és hülyeségeket besuélek.
Sakk Matt
Kéne már egy Békemenet..és egy imalánc sem ártana!
verőce21
Az ellenzék még katonákat is küldene Ukrajnába...!
Béla333
A mocskos maffiózók békéről papolnak, de az oroszokat szolgálják.
Miért nem azt követelik a ruszkiktól, hogy takarodjanak haza, kérjenek bocsánatot és fizessék meg az általuk okozott kárt?
Mert ez lenne a lényeg, a többi baromság a békepártiságról, csak a szokásos maffiózó terelés, hazudozás, aljasoskodás!
Csak Norisz és senki más
Tegye már fel a kezét, aki nem fél!!!
(Mert az hazudik!)

Ugyanis a félelem teljesen természetes dolog! Nem csak azért, mert jobb félni mint megijedn - ahogy tartja a mondás! Mert akkor ilyen alapon ugye legjobb védekezés s támadás. Utóbbi meg is történt! Féltek (tartottak) valamitől, aztán léptek... Csak a lépéselőny nem mindig kifizetődő!
Aki Én
@verőce21: @Őrnagy: Ostobaságból, vagy aljasságból hazudoztok? Nehéz eldönteni.
verőce21
@Aki Én: ...ezt, arcodon a hülyék bizonyosságával...?
Béla333
@Aki Én: 08.29
És ha mindkettő? Sőt! Kiegészítheted még: gonoszságból, tudatlanságból, romlott erkölcsiségből...
Alfa
a kecskebaszó háborús bűnös tömeggyilkos terrorista orosz-putyin párti társtettesek verik a nyálukat...a kibaszott korrupt kommunista-keresztény-fasiszta-nácik orbánnal és a narkós pedofil fidesz-ner szektával élen...az állandó hazudozásban-lopásban keresztényileg
Aki Én
@Béla333: Igen, erre tippelek.
Erre szokták mondani,
mit sem ér a butaság, rosszindulat nélkül.
Tegyük hozzá, aki ma még hithű fideszes, az egész biztos nem normális, és mérhetetlenül buta. Aki ezt elfogadja, az szar ember.
@verőce21: Igaz, vén hülye?
Dr. Proktor
@Őrnagy: Vetnél egy pillantást Magyarország nemzetiségi térképére 1910-ben?
www.1914-1918.btk.mta.hu/terkepek/223-magyarorszag-etnikai-terkepe-1910
Kisértetiesen rajzolódik ki a mai Magyarország területe, ahol a magyarok voltak többségben!
Ha pedig azon filozofálsz, hogy miért nem maradtak meg a kisebbségi területeink, akkor gondolj bele a szomszédos országok igényébe a többségi területeikre.
Arról pedig végképp ne feledkezz el, hogy az akkori jobboldal robbantotta ki a háborút, amit sikeresen elvesztettünk és mint tudjuk: a győztes mindent visz...
Béla333
@Aki Én: 08.40
"Tegyük hozzá, aki ma még hithű fideszes, az egész biztos nem normális, és mérhetetlenül buta. Aki ezt elfogadja, az szar ember. "

És ilyenből milliószám él ma Magyarországon. Amíg ennyi hülyemagyar maffiahívő vesz bennünket körül, addig nincs más hátra, mint elmenni ebből az országból!
kereső
@Őrnagy: Igazi magyarosch mentalitás- "dögöljön meg a szomszéd tehene is"- mert Trianon. Éppen e miatt kellene némi kis empátiát, együttérzést mutatni az ukránokkal. De , a horthysta és nyilas utódainak ez nem megy.
Aki Én
@Béla333: Nincs több millió. Szerintem hithű idióta nincs több 1,5 milliónál. A többi megvezetett, megzsarolt, megfélemlített, elcsalt...
Sok megtévesztett, médiától elzárt ember az sem tudja ki a miniszterelnök.
Aki Én
@Őrnagy: Idézlek: ,,Aki folyamatosan többesszámozva bárkivel összemos, azt csak leszarni tudom és a büdös picsába elzavarni!"

és mégegyszer: ,,... szeretnétek elhitetni a választókkal, majd csodálkoztok minden választáson, ..."

Kell ezt magyarázni?

Egyébként amit idehoztál, az a magánvéleménye valakinek. Nem érdekel, nem befolyásolja azt, amit látok. Én nem másnak, hanem a szememnek hiszek.
És sokkal több ellenvéleményt tudok hozni, aki el is mondja a fidesz bűneit.
De nem változtat a tényen, miszerint a fidesznek sosem volt társadalmilag többségi támogatottsága.
Sőt, 2002-ben több szavazattal buktak meg, mint amennyivel később kétharmadosak lettek.
Nem olyan bonyolult ez.
Nessy
A nem VIP ellátott, a magán ellátást megfizetni nem tudó hívek továbbra is csak a rendelőbe fognak hőzöngeni, a még meglevő orvosokat, nővéreket, asszisztenseket szapulni, mint eddig is, miközben Orbánt imádják. Erre szavaztak, ezt akarták, megkapták!
Nessy
Pardon grácia, ezt nem ide szántam! Ezer bocs és egy anyamedve!
Aki Én
@Őrnagy: ...ahogy azt megszoktam, tele vagy észérvekkel. :)
Tegnap is tényszerűen megkaptad a magadét, beléd is szorult a szar :)
A te véleményed szerint???
Azt hagyjuk...
Az nekem bók :)
ómió
Viszont, efftársilag ma a háború a "sláger"!
Nyírfa
@Dr. Proktor: 08.44

Ez a térkép önmagáért beszél. Köszönöm!
Nyírfa
@Nessy: 09.54

Nem baj, ettől még igaz! :)
csak úgy....
@Őrnagy: téged megtámadtak a felsöbb hatalmak! :) újonc létedre te itt napokon belül fölverekedted magad az 5 leg elmebetegebb közé! - ami nem semmi teljesítmény...
kereső
@Őrnagy: 11:03. Ja, azért erőszakolnak meg majd minden nőnemút- a 4 évestől a 85 évesig, mert "csökkentik" túlszaporodást. Van még több ilyen "elméleted" a tarsolyban??? Obsitos!- neked sem a szomszédod a hülye.
Inkább dobozolj...
kereső
És egy szót sem arról- ebben a "béke" HÁBORÚ párti határozatban, hogy az, akit ezek a bátorok meg sem neveznek , mint a nemháború, felelősét- az immár 365+ napot vett el egy szomszédos európai ország gyermekeinek életéből. Hogy szakadna már rátok az a kupola, a magasságos mennybolttal együtt- aljas indokból elkövetve támogatjátok a nemháborút.
csak úgy....
@Őrnagy: nyulakat vagy birkákat tartasz,akiket a családodnak tartasz? a birka jobban passzol hozzád..
szép új világ
Nyugi, ez a duma a fidesz hívőknek szól, helyben fogyasztásara. Nincs már olyan politikai csoport az unióban, mely szóba állna ezekkel.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Ha lemennél a bányába akkor a szén felmenekülne...
Dr. Proktor
@Dr. Proktor: Elfeledkeztem róla hogy te vagy a debil őrnagy! Mától kíméllek...
ómió
@Őrnagy: Úgy-úgy! A kiváltott népnyomor meg maga a kommunizmushoz vezető út!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.