A MÁV új vezérigazgatóját, Mosóczi Lászlót Lázár János építési és közlekedési miniszter másfél évre a hazai kötöttpályás járműgyártás fejlesztésének koordinálásáért felelős miniszteri biztosnak tette meg.

Gyurcsánytól örökölt mávosból csinált miniszteri biztost Lázár János

Mosóczi plusz egy millát kap havonta, de dupla titkárságot nem. Forrás: Youtube

Mosóczi feladata, hogy

gondoskodjék a hazai kötöttpályás közlekedés színvonalas lebonyolítását biztosító járműfejlesztési koncepció összeállításáról, részt vegyen az ezzel összefüggő kormányzati egyeztetésekben és működjék közre a szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében.

Mosóczi mindezért a vezérigazgatói fizetésén túl havi egymillió forintot kap, de egyéb juttatást és titkárságot nem – írja a hvg.

Mosóczi László 2022 májusáig az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, korábban pedig helyettes államtitkárként dolgozott. 2023 januárjában lett a MÁV-Start vezérigazgatója, de már korábban is dolgozott az állami cégnél, 2007 és 2008 között a MÁV-Start elnök-vezérigazgatója is volt – írja a 444.

Forrás: HVG, 444
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Jó a régi bútor a háznál!
Nem igaz?
csak ennyi
barátilag
J,L
justhpeter
@sgl: Ha valóban szakember - márpedig a nacionáléból ez tűnik ki - mit keres az Orbán-kormány közelében ? Ennyire nem működik a titkosszolgálat, nem tudta kideríteni, hogy ért hozzá, tehát egy fideSS-kdnp kormány számára osztályidegen és veszélyes ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.