Brüsszelben attól tartanak, hogy Orbán Viktor zsarolásra használja fel Finnország és Svédország NATO-csatlakozását – írta a Politico azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés szerdán megkezdni a két ország csatlakozásáról szóló parlamenti vitát.

Szanaszét szedte Orbán Viktort a svéd tisztségviselő: "Mindenki kezdi unni Orbán szokásos zsarolási taktikáit"

Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy korábban mi is megírtuk, jókora késéssel, csak ma kezdi Magyarország a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti vitát. Szakértők egybehangzó véleménye szerint nem véletlen, hogy hazánk az utolsók közé tartozik a döntéssel: ezzel a kormány minden valószínűség szerint valamilyen alkupozíciót igyekszik kicsikarni az Európai Unióból a vitás kérdések ügyében.

A Politicónak egy EU-diplomata pedig azt mondta: a magyar miniszterelnök gyenge lapokkal játszik, és nem engedheti meg magának, hogy újabb szövetségeseket idegenítsen el magától a finn és svéd NATO-csatlakozás ügyében. A lap emlékeztetett: a magyar kormányfő az állami rádióban a svéd és finn NATO-csatlakozási kérelemről szólva kijelentette, hogy az nem járja, hogy azt kérik, vegyük fel őket, miközben ők hazugságokat terjesztenek Magyarországról, és hozzátette: megérti, hogy a frakcióban vita van erről.

A Politico cikke szerint Orbán kijelentése megerősítette azokat a félelmeket Brüsszelben, hogy a magyar kormányfő a jogállamisági kérdésekben akar kedvezményeket elérni a két ország NATO-csatalakozásának engedélyezésével.

A lappal egy svéd tisztségviselő közölte, „nem meglepő, hogy Magyarország újra a váltságdíj eszközéhez nyúlik”, de kijelentette, szerinte nem valószínű, hogy sikeres lesz, mert az EU-ban „mindenki kezdi unni a szokásos zsarolási taktikákat”, valamint a jogállamisági kérdés fontos a tagállamoknak.

Forrás: rtl.hu, Politico

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Megis milyen hazugsagokat terjesztenek a Svedek es a Finnek? Jo lenne ha reszletezne ezt az orsos kollega, mert belecsavarodik a hazugsag spiralba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Nem tudom mit pattog O1G. Mar korábban megmondtak se a torok se a magyar vétó nem fogja megakadályozni a NATO bővítését. Remélem jó nagy tockost kiosztanak a csuti zsirdisznonak.
Németh István
A magyar vétó >> az egy "vétó jog" érvényesítésének bejelentése! Ha ez a "vétó" szíveskedik az Eu. alaptézisei szerint működni, akkor minden rendben! Ha nem mert valójában egy diktatórikus mi több terrorisztikus rendszer működik >> az Eu vezetés pontosabban az USA utasítása alapján az Eu vezetése részéről, az más kérdés! Az Eu területén állomásozó NATO bővítése potenciális és fokozottan növekvő háborús veszélyt jelent minden Eu. tagálamara! Az eu. vezetése nem létezik, csupán az usa utasításokat továbbító gépezet!
ÉS AZT KELL TUDNI, MEG LÁTNI > valójában az usaháborúja az ukrán benszülött lakósság feláldozásával az orosz haza ellen! Putyinnak szent kötelessége az Orosz föderatív kööztársaság területi inegrítását megvédeni egyrész a betolakodók elől, másrész a betolakodó aresszorok aljas belpolitiai feszültségekre óvaló törkvései elől! Sajnos Putyi lojális hozzáállása nem vezetett eredményre az orosz tulajdont rendre sok eseben megrongálókkal, tönkretevőkkel szemben még a mai napig visszafogott lépéseket végez, az helyett, hogy az usa aljas népét a saját földterületén amerika moslék területét szétbombázná! Atommal! De ENNEK BE KELL KÖVETKEZNIE!!! DE/ÉS nagy a realítása annak is, hogy brüsszel, london, münchen, párizs és Warsó, stb. kicsit szántófölddé lesz téve! A nató bővítés ezt a folyamatot fogja felgyorsítani >> állati barmok! > köztük a magyar bővítés pártiak! A svédek és finek külön kinyalhatják a magyarok seggét a vétó végett, mert ez őket menti meg >érdemtelenül!
Az usa-nató moslék armada takarodjon Európából, az Eu, korupt vezetése a börtönbe! - akasztásilag!
jáger laszló
Nem tagadom
Nekem vannak svéd rokonaim
Világnézetükkel és politikai szimpátiájukkal nem foglalkozom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Németh István: no, idefigyelj agyatlan csicska...itt a kutya nem kíváncsi a makogásodra..meg kéne értened, bárkivel, akár az ördöggel is, ha az a vége hogy titeket eltöröl a föld színéről..
sunoge
Azok az undok svédek azt terjesztették, hogy a puhos nem réti néger. Abzug svédek, csúnya hazugok.
kereső
@KisTehen: Boci van még egy- a MOK!! vedd fel az Eu "nem szavatartó" listára- már nem is 29, hanem 30.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.