A Süddeutsche Zeitung írt cikket a magyar miniszterelnök külpolitikájáról. A lap szerzője azt írja, az Ukrajna elleni orosz támadás után Orbán Viktor kevés szolidaritást mutatott a Magyarországgal szomszédos ország felé, közben igazi békeharcosként tünteti fel magát. A cikk kiemeli, hogy Orbán a mai napig nem ítélte el egyértelműen Oroszországot.

Orbán a pápához hasonlítja magát, kiakadt a német lap

A Süddeutsche Zeitung lap szerzője szerint Orbán a Brüsszellel folytatott vitát összekeveri a korszakos geopolitikai válsággal, és a pápa mellett a béke két igazi európai harcosának egyikeként mutatja be magát, véli a szerző, aki szerint például a vétófenyegetésekkel vagy a magyar területen keresztül Ukrajnába irányuló fegyverszállítások tilalmával Orbán kormánya és országa különleges szerepét demonstrálja a háborúban.

Emellett Orbán folyton hangsúlyozza, hogy nem Magyarország háborújáról van szó

- írja a lap. A szerző hozzáteszi, Orbán nem sokkal a háború kitörése előtt Moszkvában járt. Akkor éppen választási kampányban volt, amit február 24-e után széles körben használt fel arra, hogy meggyőzze a választókat arról, hogy az ellenzék aktívan be akarja vonni Magyarországot ebbe a háborúba, nem csak a fegyverek szállításával.

Azonban egy szót sem szólt arról, hogy a tűzszünetért milyen árat kellene fizetnie Ukrajnának.

Ehelyett Szijjártó Pétert küldi Oroszországba és Fehéroroszországba állami látogatásokra, úgynevezett békemisszióra, miközben szerintük a háborús tábort Németország vezeti

– olvasható a cikkben.

A szerző felidézi, hogy Orbán Viktor nyíltan gúnyolódott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök színészi múltján.

Évértékelőjében pedig egyértelművé tette a miniszterelnök a német lap szerint, hogy az orosz agressziós háborút, amelyet világszerte a nemzetközi rendre nézve beláthatatlan következményekkel járó globális fenyegetésnek tekintenek, csak helyi konfliktusnak tekinti, amelyben nincsenek egyértelmű áldozatok és elkövetők. A szerző idézi Orbán szavait, miszerint nem jó és a rossz seregei harcoltak egymás ellen, hanem két szláv ország csapatai vívnak korlátozott háborút. A cikk Orbán szavaival zárul:

A pénzzel is csínján bánunk, mert a végén még azt a pénzt, ami bennünket illet, Brüsszel majd Ukrajnának adja oda.

Forrás: rtl.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
nem köll 0rbánt lejáratni, megteszi azt ö magától! :) -és ez a faxi egy felelös miniszterelnök..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...egy újabb kiforgatott szarháziság...
Orbán azt mondta, hogy európában már csak mi és a vatikán áll a béke oldalán, és ezt bármennyire is próbálkoznak kiforgatni betűről betűre igaz.
csak úgy....
nem köll 0rbánt lejáratni, megteszi azt ö magától! :) -és ez a faxi egy felelös miniszterelnök..
csak úgy....
@KisTehen: ha te ,@Csizmás Kond: és a többi idióta hülye ,0rbánostól,putyinostól megszünne, akkor jöhet a 3.vh! :) - tisztább lenne utánnatok még a levegö is!
csak úgy....
@Csizmás Kond: olvasd el a cikket eredetibe te östulok és ne hisztizz!
e örö e bódottá
@KisTehen: @Csizmás Kond: "Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek." (Jakab 2,19)
csak úgy....
@KisTehen: te kevered a normális embereket magaddal és a buta,hizvány csordáddal!
ezért is lettél te tehén!
Péter2
Bőven vannak bolondok az országban , a faluba is volt egy nő , az 50 években az lóhoz hasonlította magát , de az legalább hasznos bolond volt , mert húzkodta a gyerekeket egy 2 kerekű laftikán , prüszkölt , ha kellett nyerített , vajon orbán mit fog csinálni ?
e örö e bódottá
@KisTehen: Ez elég szomorú, hogy egy magadfajta a szájára veszi Isten fiának a nevét.
Amúgy meg én is az emberekről írtam némi felütéssel.

"Boldog, aki olvassa és aki hallgatja ezeket a prófétai szavakat (hát még aki érti is!), és meg is tartja, ami bennük meg van írva, mert az idő közel van."
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..lükött vagy kerge...a cikk épp arról szól amit Orbán mondott csak nem részletezi és te süketeled a hallatlant.
Pálinkás Pál
én meg egyszerűen egy zsák szahoz hasonlítom, és ez sértő a szarra nézve..!...
csak úgy....
@KisTehen: ne röhögtess idióta,lesír rólad az idiotizmusod!
"Az idiotizmus a súlyos értelmi fogyatékosság (20-34 IQ) és a legsúlyosabb értelmi fogyatékosság (19 IQ vagy még az alatt) régi neve." (wiki)
csak úgy....
@Csizmás Kond: tehát neked fordító kell,hogy ordíthass! :) eredetiben olvasd te ökör,akkor talán meglátod a különbséget!
csak úgy....
@KisTehen: ne röhögtess idióta,lesír rólad az idiotizmusod!
"Az idiotizmus a súlyos értelmi fogyatékosság (20-34 IQ) és a legsúlyosabb értelmi fogyatékosság (19 IQ vagy még az alatt) régi neve." (wiki)
csak úgy....
lehet,hogy 0rbán esténként szoknyába mászkál a karmelitában és ebböl jött neki a merész hasonlat? :) -nem csoda ha hermetikusan lezárták a környéket, nem ám kitudódik a fura hajlam..
Clavigo
@KisTehen: Bazzze.. Tehén.. ! Buta vagy , mint a rosseb.! Hogy az istenben maradtál ilyen hülye,,te kis boci..?
balos
A fideSSes kerti törpe nem is hitlerre hajaz hanem az olasz ducséra,az is ilyen kövér disznóként végezte!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...na baszd már ide azt az eredetit kerge...mert a pofa nagy de fogalmad sincs miről szól az egész...azt az akármit posztold ahol orbán a vatikánhoz vagy a pápához hasonlítsa magát... lükealadár ...mert a kerge német épp arról hadovál...
csak úgy....
@Csizmás Kond: te a fárasztó bolondok fajához tartozol , alfajod a nagyon buta és a mégbutább! :) sicc, ür van a fejedben!
justhpeter
Tök mindegy kihez hasonlítja magát Orbán, mert nem a hasonlatosságáról lett hírhedt, hanem a gazemberségről és a hazudozásról.
e örö e bódottá
@KisTehen: Magadat lájkoló (tükör előtt meztelenül karategyakorlatokat végző sorozatgyilkos) az a kérdés, hogy te "csak" szociopata vagy, vagy pszichopata? Bár nem sokban különböznek, de a végeredményben biztos!
A magadat lájkolás kimeríti a szociopata fogalmát, és tárgyszerűen azt, hogy hazudtál magadnak egy egész családot - feleséggel és gyerekekkel.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...a majom mindenkit majomnak lát...szóval ne kérkedj magaddal.
Namely
"német lap"
:D a charlie hebdo meg "francia"
"A lap szerzője azt írja, az Ukrajna elleni orosz támadás után Orbán Viktor kevés szolidaritást mutatott a Magyarországgal szomszédos ország felé"
Amennyiben a szolidaritás nem a hadkötelezettség és a hazájuk segítése elől futó hazaárulók befogadását, továbbengedését valamint az Ukrajnában maradtak élelemmel, stb-vel való ellátását jelenti, akkor tényleg kevés volt belőle.
"A cikk kiemeli, hogy Orbán a mai napig nem ítélte el egyértelműen Oroszországot."
Tehát a cikk hazudik.
"az orosz agressziós háborút, amelyet világszerte a nemzetközi rendre nézve beláthatatlan következményekkel járó globális fenyegetésnek tekintenek,"
Nem világszerte, hanem az EU, és az "5-szem" országa (US, CA, NZ, AU, GB).
Mindenki más le se szarja.
Milyen érdekes, hogy ezek gyilkoltak anno Afganisztánban is...
Ez a nyugati felfogás nagyon égő, miszerint amit a nyugat annak állít be, azt már "világszerte" úgy gondolják. Nem kisköcsög, már elmúltak a gyarmati idők, és van egy rossz hírem: a világ nagy része számára ez egy európai konfliktus, amit le se szarnak.
Pont úgy, mint ti nyugatiak azt, amikor irakiakat, szíreket, pastukat, stb-t gyilkoltak halomra és nemhogy vezető hírt, de egy feles betűméretet sem ért el pl a Süddeutsche Zeitung hasábjain...
csak úgy....
@Csizmás Kond: ezt a tükörelött találtad ki vagy a nejedet nézegetve?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...téged nézegetlek de már hányingerem lett tőled...na pá...és mars vissza mosogatni.
e örö e bódottá
@Namely: Te f4szszopó fasiszta-náci görény, mit is akartál mondani?
A sok hadoválás közben kiöntötted a gyereket is.
Arábiában természetes a háború évezredek óta, de a felföldi kulturált Európában, nem az.
Havanagi
A zsirosbödön már annyit adott az egyházaknak-most legutóbb megint ingatlanokat adományozott ingyen bérmentve -hogy úgy gondolja megfizetett az ország vagyonából azért,hogy a pápa mellé sorolja magát.Nem mintha ezeket az egyházfikat sokra tartanám,de neki sokat jelent,mert azt hiszi megváltja bűnös lelkét-.
Peller Anikó
Miért baj az ha a pápához hasonlítja magát, hiszen rengeteg halott pápa van már, hátha hasonlítana valamelyikhez.

Vagy jobb lenne ha például a csucseszkihez hasonlítaná magát?
csak úgy....
@Csizmás Kond: ezt meséld el nekem, hogy te hogyan nézegetsz engem, az asszonyt fölöltöztetted @csak úgy...: nak ,most meg mosogatni zargatod szegény párát!? sicc, te gyogyósvagy? :)
Namely
@e örö e bódottá: Először is örülök, hogy a csöveskocsmában, ahol a magadfajta tenyészik is van már net :)
Akkor nézzük, amit idehánytál:
"Te f4szszopó fasiszta-náci görény, mit is akartál mondani?"
Azt, amit fent írtam, de sajnos te nem tudtad értelmezni. Iskolába kellett volna járnod.
"A sok hadoválás közben kiöntötted a gyereket is."
Sajnos ez a mondatod is arról tanúskodik, hogy nem vagy a helyzet magaslatán.
"Arábiában természetes a háború évezredek óta, de a felföldi kulturált Európában, nem az. "
Külön gyönyörű, hogy aki ennyire lenézi az Európán kívüli embereket, és simán természetesnek tekinti a lemészárlásukat, mást nácizik, fasisztázik :) hát igen. Ez az alternatív definíció, amit a magadfajta a kocsma mélyén alkalmaz :) Mit neked a történelem, az egy ócska zsidó trükk, mit neked a műveltség, az csak a szemét mocskoknak való :D
Szóval jó volt olvasni művedet.
Mindig öröm látni, hogy bizony az állam túlontúl nagyvonalú, és segíti a hozzád hasonló aljanépet az igen nyomorult génjeinek továbbörökítésében...
gina
Elmebeteg nagy harcos, sosem volt normális...
csipetke
Az világosan lejön,hogy már ott is tudják,hogy orbán fejében igen nagy a baj. Súlyosbítja a helyzetet,hogy igen ritkán mond igazat. Ha csak magát járatná le,az a kutyát se érdekli, de az egész országot lejáratja. Csak reménykedhetünk,hogy külföldön a magyar embereket nem általánosítják orbánnal.
e örö e bódottá
@Namely: Magdat égetted be újra - szokás szerint.
Olyanba nyúltál, amit nem értsz.
Nézzük sorban:
"Azt, amit fent írtam, de sajnos te nem tudtad értelmezni. Iskolába kellett volna járnod." - qrvára tudok értelmezni, mert egy nyelvművelő volt a magyar tanárom.
"A sok hadoválás közben kiöntötted a gyereket is.
Sajnos ez a mondatod is arról tanúskodik, hogy nem vagy a helyzet magaslatán." - sajnos úgy tűnik innen, hogy TE nem vagy a helyzet magaslatán, de ez szubjektív.
"Arábiában természetes a háború évezredek óta, de a felföldi kulturált Európában, nem az. "
Külön gyönyörű, hogy aki ennyire lenézi az Európán kívüli embereket, és simán természetesnek tekinti a lemészárlásukat"
Egymást mészárolják ott az emberek, ha nem vetted volna észre!

"Mindig öröm látni, hogy bizony az állam túlontúl nagyvonalú, és segíti a hozzád hasonló aljanépet az igen nyomorult génjeinek továbbörökítésében..."
csipetke
@KisTehen: 15:06 Persze hogy tud vízenjárni orbán,illetve ha nem is vízen járni,de nem süllyed el,mert a zsír kisebb fajsúlyú,mint a víz.
e örö e bódottá
@Namely: Te faszparaszt, te tényleg belém akartál kötni?

Egy próbát megért!
Nyírfa
" A pénzzel is csínján bánunk, mert a végén még azt a pénzt, ami bennünket illet, Brüsszel majd Ukrajnának adja oda. "

Ebben az egy mondatban minden benne van, ami egy szociopatát jellemez.
izéke
@Clavigo: kiskorában a bikát szopta nem a tehenet
Németh István
A bődületes hülyékkel nem lehet mit kezdeni! Fingjuk nincs mit jelent az usa-nató fejleszése Európában!Ffingjuk ninc,s hogy az nem egy védelmi rendszer hanem potenciális támadási felület adása a szembenálló felek részéről! >>ezen közben az Eu nyugati nemzeteinek különösen szántófölddé avanzsálása előkelő helyre került!
Az Orbáni és a Magyar békekövetelés iránya - minimálisan is a tárgyalások megindítása >> barom állatok > pont az ukrán lakósság védelme okán áll be! Már nincsenek ukránok jóformán, az ukrán füldön! usa, zsoldosok vannak, vagy angol -francia csavargók, az idegenlégióból oda vonúlt szarok, stb. miről beszélünk!? Közben amoslék Eu vezetés anemzetek rovására pénzeli ukrajnát! A moslék zelenszkíj az orsz föderáció tulajdonát képező gyémántokkal korrumpálja az Eu vezérkert!
Na moslékok >> mondjátok, valljátok nyugodtan kórusban>> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu.vezérkar a börtönbe- akasztásilag! NEM KIVÉTEL a néhány mocsok > @izéke: @Nyírfa: @e örö e bódottá: @csipetke: @csak úgy...:@Clavigo: @aki én;.. és a sok hülye reméllem magához nyúl, olyan @csipetke: módra a drótkefével!
amortizáltok
jó a megfogalmazás de csak két felesleges dolog van a pápa pöcse meg az apáca csöcse.
NKF
Kár foglalkozni a balos,balfácánokkal!
Terminátor
@Németh István: Ez igen!
Putykó megteremti a magyar demokráciát!
Kezdem sajnálni a magyarokat!
Hajrá Putykó!
bence
Majd a potrohos addig feszegeti az emberek tűrőképességét , míg beleszalad a pofonos zsákba !
evacica
agyilag elszállt beteg ember!Már maga is elhiszi, hogy mosoda nagy ember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.