Netes álláshirdetésben keres jogászt az Építési és Közlekedési Minisztérium. Egy álláshirdetés szerint határozatlan idejű munkavégzésre keres munkatársat a tárca minisztere, Lázár János.

Lázár János reméli, hogy van még fiatal, aki a kormánynak dolgozna
Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án. A beruházást a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület több mint 800 millió forint, pályázaton elnyert európai uniós és hazai állami forrásból valósította meg. MTI/Czeglédi Zsolt

Az új munkatársra a következő feladatok várnak megbirkóznia Lázár János miniszteri kabinetjében, a profession.hu álláshirdetése alapján:

· közreműködés a miniszter feladat- és hatáskörébe tartozó döntések és feladatok tartalmi és jogi szempontú előkészítésében;

· részt venni tárgyalási és háttéranyagok elkészítésében, véleményezésében;

· kapcsolatot tartani a minisztériumokkal és egyéb állami és nem állami szervekkel, hatóságokkal, intézményekkel és szervezetekkel.

A jelentkezőnek lehetőleg jogi egyetemi végzettséggel kell rendelkeznie, de akár államvizsga előtt is állhat. Már 1-3 éves munkatapasztalat is nagy előny – írja a Blikk.

A jelentkezőnek mindenképpen ismernie kell az irodai szoftvereket, és azokat rutinosan is kell használni. Jó kommunikációs készség, az önálló gondolkodás, megoldás orientált hozzáállás és természetesen a csoportban való együttműködés szükséges.

Cserében kihívások, fejlődési lehetőség, „versenyképes fizetés” és béren felüli juttatások várhatóak. Legkésőbb március 23-ig lehet jelentkezni.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája szerint:

Lehet, hogy szokatlan egy minisztérium részéről az ilyen típusú munkaerő keresés, de mégsem példa nélküli. Lázár János már korábban frakcióvezetőként, majd miniszterelnökséget vezető miniszterként is adott fel ilyen hirdetést. A miniszter úr is a piacon a legjobbakat keresi, adott esetben olyanokat, akik a pályájuk elején járnak és megfelelő tanulmányok elvégzése után, illetve megfelelő érdeklődés mellett, adott estben, ha bekerülnek a minisztérium kötelékébe egy teljes karrier is várhat rájuk. Hiszünk abban, hogy vannak olyan ambiciózus fiatalok, akik egyetemi tanulmányaik végén már a pályakereséssel foglalkoznak és adott esetben szívesen dolgoznának egy minisztériumban, szívesen dolgoznának a magyar kormánynak.

A dolognak persze van olyan olvasata is, hogy a zuhanórepülésben lévő magyar államigazgatás már korántsem annyira vonzó a piacképes szakemberek számára, mint amennyire a Fidesz évtizedes uralma előtt volt.

Forrás: Profession, Blikk
Fotó: Pixabay

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Fiatal szűz fiúk jelentkezése előnyt jelent!A gázár janku "keze-alatt"!Kényelmes heverő az irodában!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@e örö e bódottá: ne titkolózz, mire gondolsz!?
e örö e bódottá
@KisTehen: 1731 - Te miről hadoválsz megint, te fasiszta-náci köntösbe bujtatott vérkommunista - újpufajkás?
Sámannus
Ezek között talál leghamarabb orosz migránsokat.
Toller Béla
Jogászt találni fogsz, legfeljebb kineveztek egyet ...ha elég bamba a gyerek, még alkotmányjogász, sőt, főügyész is lehet belőle (ha leteszi a végrehajtói vizsgát) ...
Eladott Ország
Lúzerjankó'! Az igazságügyi minisztériumot, meg műszakiakkal kellene feltölteni, hogy meglegegyen az egyensúly, mert a jogászok mindenhez értenek Orbanisztánban.
leszholnapis
nektek??? Majd a hohér...az is rajtatok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.