A Múzeum körúti posta február 13-tól újra üzemel. Az ötödik kerület keddi testületi ülésén az is kiderült, milyen feltételekkel nyílhatott meg újra.

Ingyen nyittatott újra egy postát a dúsgazdag belvárosi önkormányzat

A szegény településektől elveszik, a gazdagoknál ingyen is megmarad a posta. Forrás: Pixabay

Bródy Gábor ellenzéki képviselő megkérdezte mennyit fizetett a kerület az újranyitásért. A kerület fideszes vezetése azt válaszolta, hogy az V. kerületi Önkormányzat egyetlen fillért sem fizetett a Magyar Postának a Múzeum körúti posta újranyitásáért – írja Facebook-posztjában Kovács Alex Gábor, V. kerületi ellenzéki képviselő. A kerület kormánypárti vezetése szerint "nincs ilyen jellegű kötelezettségünk a Magyar Posta felé", de "kemény meccs volt".

Az ellenzéki képviselő szerint meghökkentő, hogy az éppen 1200 munkavállalóját kirúgó Magyar Posta némely településektől milliókat szed be az újranyitásért cserébe, míg Belváros fideszes polgármesterének elég „keményen meccselni”.

A Magyar Posta Zrt. október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt, illetve energiafelhasználása csökkentése érdekében november 12-étől 210 település 366 postahivatalát zárja be ideiglenesen. Az önkormányzatok jó része azonnal jelezte, hogy nem értenek egyet a bezárásokkal, és kezdeményezték az újranyitást – írja a Népszava.

Az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján az állami cég január elején bejelentette, hogy 32 településen újra kinyit 45 bezárt postahelyet, ahol a települések fizetnek az újranyitásért. Van ahol lemondtak a postáról, mert az állami cég munkaállomásonként 1,5 milliót kért volna, ennyit pedig nem tudtak erre áldozni.

Forrás: Népszava

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hát az biztos, hogy kilóg a lónak a valamije...
izéke
@Toller Béla: itt már az egész ménes Hortobágyostól kilóg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.