Megszűnik az orvosok kötelező kamarai tagsága. Hétfőn bemutatták, kedden pedig meg is szavazta a parlament a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló törvényt, szerdán pedig már ki is hirdették a Közlönyben.

Holnap már hatályba is lép az orvosi kamarát kivéreztető törvény
Fotó: Pixabay

Csütörtöktől pedig már hatályba is lép – írja a Telex.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, megszünteti az orvosok kötelező kamarai tagságát az a törvény, amelyet kedden, a kormány kezdeményezésére 122 igen szavazattal 31 ellenvoks mellett, tartózkodás nélkül fogadott el a Ház.

A belügyminiszter által hétfőn beterjesztett, és kivételes eljárásban kedden elfogadott jogszabály kimondja, hogy a Magyar Orvosi Kamarában (MOK) meglévő tagság nélkül is végezhető egészségügyi tevékenység. A kamarai tagságot önkéntesen és bármikor meg lehet szüntetni.

A belügyminiszter által jegyzett, az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvényt módosító előterjesztés arról is rendelkezik, hogy a folyamatban lévő etikai eljárásokat az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytatja le.

Az indoklás szerint a módosításra azért van szükség, mert

az emberek egészségügyi ellátásához való joga alkotmányos alapjog, amit veszélybe sodor a Magyar Orvosi Kamara azzal, hogy hatalmával visszaélve nyomást gyakorol az orvosokra, fenyegeti őket

Magyar Orvosok Szakszervezete közleményben azt írta, a kormány a teljes magyar orvostársadalmat támadta meg, amikor megnyirbálta az orvosi kamara jogköreit.

A szerda esti Magyar Közlönyben már meg is megjelent az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény és az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény módosításáról szóló törvény.

Forrás: Telex

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
"Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet." Orbán Viktor, 2018. 09.11. Strasbourg.
De nem ám, az ellentétes hangokat, ti nem hallgattatjátok el, hanem nemes egyszerűséggel, ELTAPOSSÁTOK!
Egyre mélyebb, a Fidesz pöcegödör!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
És ezek mennek a svédekhez , "megvizsgálni a svéd jogállamisági helyzetet, és tisztázó ??? megbeszélést folytatni. Egy ilyen terror törvény után. Nem mondom, van bőr azon redvesen- ugyi kocsis kisnyilas máté?
kereső
@Terminátor: 08:11 Kamarai hozzájárulás a neve, amelyet azon vállalkozások fizetnek, akik nem tagjai egyik kamarának sem(akár kötelezően-akár önkéntesen).De ezt csak a parragh féle kamara(kereskedelmi és iparkamara) szedheti,és szedi be.
Nessy
Tessék mondani holnaptó mennyivel lesz több háziorvos, rövidebb várakozási idő egy vizsgálatra, beavatkozásra??? Lesz legalább a minimum feltételeknek megfelelő orvos, asszisztens, szakápoló?? Egy frászt! Ez a kormány erőszakossága, cinizmusa!
Edebácsi
Orbán rendszere nem ismer demokráciát, minden hatalom az azért kaparó Orbán Viktoré és slussz!
Edebácsi
@Őrnagy: A ló van visszafordítva! Nem az az alapvető gond, hogy a kamarai tagság kötelező-e, vagy sem, hanem az, hogy a mai Magyarországon a döntések a tényleges szakmai fórumokkal való egyeztetés nélkül születnek, legyen szó egészségügyről, oktatásról, akkumulátorgyárról, bármiről. Az sem egyeztetés, ha Főelvtárs megjelenik valahol, és itéletet hirdet és az sem, ha kamuszervezetekkel "tárgyalnak, mint az Idősek tanácsa, melynek elnöke O.V, helyettese Novák Katalin, vagy mint az Eü."tudományos Tanács", melynek tagjait a belügyminiszter nevezi ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.