Európának képesnek kell lennie megvédeni magát. Egy európai NATO lenne a megoldás. Ezt már 2012-ben javasoltam – mondta a Weltwoche című svájci hetilapnak Orbán Viktor.

Orbán Viktor: "Ez a svájci luxus. Nekünk nem jár"

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A béketeremtésről szólva közölte, hogy

a béke a szívben kezdődik, el kell érnie a fejet, amely aztán a kezet vezeti

"Ez a sorrend: kívánni kell a békét, aztán akarni kell, majd meg kell teremteni. Ma már hiányzik az akarat, legalábbis Nyugaton" – fűzte hozzá, majd arról beszélt, hogy a kínaiak, az indiaiak, az arabok, a törökök, a brazilok békét akarnak.

A Nyugat elvesztette azt a képességét, hogy a világot egy ügy érdekében egyesítse. Térben korlátozottak a filozófiai alaptételei. Ez egy új jelenség

- hívta fel a figyelmet.

Orbán Viktor Magyarországnak a béketeremtésben játszott szerepét úgy fogalmazta meg: "ha barátaink és szövetségeseink fel akarják adni a háborús álláspontot, látniuk kell egy alternatívát".

Arra az újságírói felvetésre, hogy minek kell az Egyesült Államokban történnie, megváltozhat-e a politika, Orbán Viktor világosnak nevezte a magyar tapasztalatot.

Amikor Washingtonban a demokraták vannak hatalmon, mi fedezékbe menekülünk. Mindig meg akarnak változtatni minket, akárcsak a brüsszeli politikusok. Elő akarják írni nekünk, hogyan kezeljük a migrációt és hogyan tanítsuk a gyerekeinket. Ez tiszteletlenség

- fogalmazott.

Hozzátette: "mi egy sikeres ország vagyunk, és Európáért megtesszük a magunkét. Mi vagyunk a kontinens peremén lévő várak védelmezői. Ezt a munkát nem ismerik el. Ezért várjuk, hogy republikánus barátaink újra hatalomra kerüljenek".

Orbán Viktor azt mondta, hogy Donald Trump nem a világ utolsó reménye a békére, "de ő egy remény". A miniszterelnök álláspontja szerint Donald Trumpnak "valószínűleg néhány hét alatt sikerülne" a béketeremtés.

A miniszterelnök beszélgetőpartnerének azon kijelentéseire, miszerint "a globalizáció és szabadkereskedelem minden évben a davosi Világgazdasági Fórumon találkozó prédikátorainak" új evangéliuma van: "a globalizációs visszarendeződés", amelyben "mi vagyunk a jók, ők a rosszak", Orbán Viktor rögzítette, hogy ez komoly veszélyt jelent Magyarország számára. "Exportorientált ország vagyunk. A bruttó hazai termékünk 85 százaléka exportból származik. Fontos kulturális és gazdasági kapcsolataink vannak Keleten. A visszarendeződés végzetes lenne Magyarország számára. De szerintem Németország számára is" – mondta.

A miniszterelnök Svájcra térve fontosnak nevezte az alpesi országot, amely "olyan, amilyen lenni akar, ugyanakkor nincs elszigetelve".

"Tehát a saját identitás megőrzése nem feltétlenül vezet provincializmushoz. Svájc fontos pozitív példa" – mondta Orbán Viktor, aki úgy folytatta: ha Magyarország ott lenne, ahol Svájc, akkor "mi is semlegesek lennénk". "Ez a svájci luxus. Nekünk nem jár" – mondta.

Kérdésre válaszolva a kormányfő az ellenőrizetlen bevándorlásban rejlő legnagyobb veszélynek rövid távon a közbiztonság romlását és a terrorizmust nevezte. "Középtávon: gazdasági veszteségekben. Hosszú távon: hogy az ember már nem ismeri fel a saját országát, hogy elveszíti a saját hazáját" – mondta.

Orbán Viktor a genderideológiában rejlő legnagyobb veszélyként azt azonosította, hogy 14 és 18 év között a gyerekeknek "bele kell nőniük a világba". "Ebben az időszakban erősíteni kell az identitásukat, nem pedig gyengíteni és elbizonytalanítani azt, ahogyan a genderideológusok teszik. Ezzel ugyanis tönkreteszik a gyermekeinket. Visszavonhatatlanul, visszafordíthatatlanul. Ehhez nincs joguk" – húzta alá a kormányfő.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Orbán! A mondás úgy szól: "aki háborúról álmodik, az a békével takarózik"- rád ez tökéletesen igaz lehet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Te homárzabáló te...
Mi az, ami svájci luxus?
Ezer milliárdokat hagyni ellopni, az a luxus.
A hülyemagyar maffiahívőknek csókolj kezet, hogy hagynak titeket bűnözni már 13 éve...
kereső
Orbán! A mondás úgy szól: "aki háborúról álmodik, az a békével takarózik"- rád ez tökéletesen igaz lehet.
Al X
A cikk utolsó bekezdéséhez:
Akit a "gender-ideológiával" el lehet bizonytalanítani a nemi identitásában, annak már gyárilag szabványon kívüli volt a nemi identitása.
kereső
@Al X: Tedd már hozzá, kérlek, hogy a "gender" nem egy ideológia- hanem egy társdalom tudományi kutatási módszer. És annyi köze van a "nemi intenditáshoz"- azt vizsgálja , hogy a nemek- a férfi, a nő milyen szerepet töltenek be a társdalomban. Ennek semmi köze a "biológiai" nemi intenditáshoz.
Nyírfa
A példaképei akkor is minősítenék őt, ha nem ismernénk. De ismerjük, tudjuk, hogy egy futottak még kategóriájú színész, aki császárnak álmodta, majd úgy belelovalta magát, hogy akként is kezdett viselkedni. . Hogy idáig juthatott, az nem az ő képességeit dicséri, hanem a társadalom gyenge immunrendszerének a következménye.
Történelmi távlatban Orbán a pillanat töredéke, jelentéktelen epizodista. Ha valóban a jövőt akarjuk építeni, ne rá fókuszáljunk, hanem a változásra, és annak mikéntjére.
Véleményem szerint életre kell hívni egy olyan társadalmi kerekasztalt , amely, résztvevőit tekintve az ország minden szegmensét felöleli, s képes egy vitákkal terhes, hosszú tárgyalások mentén az életünk fontos spektrumaiban érdemi döntések meghjozatalára.
Kívánom, hogy így legyen, hogy a magyarok ráérezzenek a felelősség, a felnőtté válás ízére.
Nyírfa
@kereső: 11.31

Nagy a káosz a fejekben.
Aki Én
Mondja ezt a mindig keresztbetevő eu- és hazaáruló.
izéke
Mi a baja a mostani NATO-val? Talán megtenné nováknét százezredesnek,vagy a gazsi lányát? Eszembe jut a Bikini együttes egyik dalának a refrénje:" Megüssem,vag, ne üssem,azon tűnődtem. Egy nagy pofon nem old meg semmit sem" ide nem is pofon kellene hanem egy szívlapát ami állandóan körbe forog és az csapkodja a fejét
puszt
@izéke: Gazsiról olvastam már tök régen... Vajon titokban már hadseregtábornok lett-e má', Franciaországba vele kiküldött két ágyasa meg főszállásmester tábornok?
Qqberci
"A Nyugat elvesztette azt a képességét, hogy a világot egy ügy érdekében egyesítse."

Sokat tettél érte, csútkány!!!...
leszholnapis
akkor be kell szántani 60 pusztát...Rendben???
jáger laszló
Viktor
And mi újság Gazsival!!??
Mi a rangja és mi a beosztása?
Melyik haderőnemnél szolgál a leszármazottad
Erről nem regélsz!!!
Pedig ez is érdekli a magyarokat lelkem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Maccska: Egy millió évvel ezelőtt te még a fára sem másztál fel.
kereső
@Maccska: Természetesen semmi szükség rá- elég azt" tudni,", amit orbánék mondanak a társadalom teljes lebutitására. Teljesen elég, ha az ős ember a hajánál fogva ráncigálja az asszonyát a túz mellé, hogy főzne már valamit a bölényből, amit lelőtt. Neked teljesen elég lenne a rovásirás, meg a lúdtoll- mi a francért használsz számitógépet, esetleg regelsz egy okos telóról. Menj vissza,. a fára-és kezd elölről az egész tanulási folyamatot, de előbb mássz le a fáról. Ja, egy millió évvel ezelőtt, még qvantum fizika sem volt.
Al X
@kereső: propeller.hu/itthon/3906876-orban-ez-svajci-luxus-nekunk-nem-jar?all#c3600270
Nem teszek hozzá semmit a megjegyzésemhez, mert majdnem mindenki tudja azt, amit számon kérsz rajtam. Aki meg nem tudja, az hamar elfárad a hosszú szöveg olvasásától, így a szövegértése csorbát szenved.
gina
Komolyan lehánynám ezt az emberi elmebeteg hazudozó nárcisztikus idiótát,,mit képzel egy ilyen senki, egy cigány szekérröl esett le és azt hiszi ö Isten
namihami
""Ez a svájci luxus nekünk nem jár.""
Így van! És ebben éppen ő jár elől jó példával. Ott van pl a hatvanpusztai viskó vagy a spártai módon berendezett Karmelita. Csak a nép okulására.
Törölt Nick
Nem nyugaton hiányzik a békeakarat te faszkalap, hanem a Puttyos geciből. Naponta követelitek a békét úton útfélen, ahol kéne, ott meg gyáván kussoltok. Putyinnál követeljétek, hogy takarodjon haza a ruszki gyilkos csürhe.
verőce21
Orbán Viktort Európa vezetőjének...!
Clavigo
@verőce21: Ezt a zsebberecskázó, falhuggyozó senkit..? Valszeg a faterja nem véletlenül rugdosta ezt a majmot,,purdé korában..
csak úgy....
@Horizont: @Clavigo: csak provokál ez a buta pöcs, már ö is észrevette,hogy rossz lóra tett! :)
csak úgy....
@Horizont: a többi nem de ez a bolond igen! már érzi a vesztét és csak kínjában humorizál.
bence
Egy szánalom nélküli , kegyetlen , érzéketlen embernél akinek még az elméje is beteg , nem képes másra vezetni a kezet mint a mérhetetlen lopásra , amit már 13 éve szabadon tehet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.