Az a tény, hogy már 35 ország küld fegyvereket az ukrán hadszíntérre, azt jelzi, hogy már nem beszélhetünk helyi konfliktusról – jelentette ki Dömötör Csaba a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videójában.

A Fidesz kiadta a riasztást a világháború miatt, meg is nevezték a felelősöket
Fotó: Facebook/Dömötör Csaba

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint ennek alapján "nem túlzás azt mondani, hogy ez az út a világháborúhoz vezet".

Nem könnyű fegyverekről van szó, ami abból is látszik, hogy 17 ország tankokat is felajánlott – hangsúlyozta Dömötör Csaba, rámutatva:

már nem csak európai országok küldenek fegyvert, ami az eszkalációt mutatja. Ausztrália és Szudán, Pakisztán és az Egyesült Államok is küld fegyvereket. Utóbbi nem kevesebb mint 2 milliárd dollár értékben

- mutatott rá.

Az államtitkár felidézte a német háborús politika fejlődéstörténetét, ami ötezer harci sisakkal kezdődött, míg ma már nemcsak páncéltörő fegyvereket és rakétákat, hanem Leopard tankokat is küldenek. De – folytatta – , küld ilyen tankokat Svédország és Spanyolország is.

És jön a következő szint: most már azon megy a vita, hogy menjenek-e vadászgépek.

"Tényleg csak egy hajszál választ el minket attól, hogy európai katonák küldése is napirenden legyen"

- tette hozzá Dömötör Csaba.

Az államtitkár szerint bár a fegyverszállítások tagállami szinten dőlnek el, a brüsszeli intézmények is "ugyanazon a háborús tracken vannak". Az Európai Bizottság elnöke és a tanács elnöke is még több fegyvert küldene, amit az Európai Parlament is megerősített.

Dömötör Csaba emlékeztetett arra a frissen elfogadott, háborúval kapcsolatos EP-állásfoglalásra, melynek egyik pontja tételesen felsorolja, hogy még milyen további fegyvereket kellene küldeni.

Nem elég, hogy nyögjük a gazdasági terheket, "a háborús nyomás is egyre nagyobb"

- mondta.

Az államtitkár szirénhangoknak nevezte azokat az érveket, amelyek szerint ha több fegyvert küldünk, hamarabb vége lesz a háborúnak. "1914-ben is ezt mondták. Most lenne jó megállni" – tette hozzá Dömötör Csaba.

Forrás: MTI

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Dörmike, kezdjük az elején: Ki rohant le egy másik országot?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ezt beszéld meg az orosz agresszorral?
Vagy a teljes megadás lenne a cél, te gusztustalan balfasz?
Havanagi
Felelősségre kell vonni lázításért.Ha nincs az Unióban ilyen szabály, gyorsan léptessenek életbe egyet,úgy ahogy azt a pohos csinálja számtalan esetben.
Qqberci
Dörmike, kezdjük az elején: Ki rohant le egy másik országot?...
Pálinkás Pál
helyes, a ruszkiknak,meg csicskáiknak../ orbán meg a szarhordája / veszni kell...
Alfa
ezzel a kecskebaszó dömötörrel baszása közben elszaladt a kecske...
simmering73
Dörmögő dömötör hülye vagy mint hat kistehén.
simmering73
@KisTehen: Huh de megijedtünk. Szard össze magad, ökröm.
kereső
337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A hatályos Btk.-hoz képest a „közveszély színhelyén” kitétel kétszeres megjelenítése a tényállásban egyértelművé teszi, hogy a rémhírterjesztés kizárólag akkor valósul meg, ha az a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére."

A rémhirterjesztés csak nagy nyilvánosság előtt valósitható meg. Stimmt...
ómió
Pedig Maki efftárs szerint "ez a mi háborúnk" - mármint a tetvesbolsiké!
jáger laszló
Ezért drágult a paprika,paradicsom és a szőlő
Ez a 3 gyümölcs már 2400-2600forint között limbózik!!
Háború és Gyurcsány az oka mondaná Viki ,ha szólhatna ebben az ügyben is!!csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
@KisTehen: 12.51. Rájuk" küggyük " a békemenetet..,,riogatásképpen,,.. oszt mindenki össze szarja magát..
Clavigo
@ómió: putyleré,,meg csúzliszájú,falhuggyozó Gazdádé,,more. ( téged meg a f@sz sem kérdezett )..
kereső
@jáger laszló: 13:22 Mindhárom "idény jellegú"- akkor egyél szőlőt amikor a tőkén érik- mondá a fideSS. együgyűje)))))))
Gazella
Menjél és kefélj efy jó boy segget... hisztériakeltés miatt
Gazella
@KisTehen: semenyire nem kell vissza menni a történelembe anyabaszókecskegúvad marha!
Toller Béla
Ha százszor mondják is el, nem lesz igaz ! Ukrajna segítése, támogatása, felfegyverzése - becsületbeii ügye demokráciának ! Persze, mit tud erről ez a dömötör ...
kereső
@Horizont: 13:51 Ráerősitett arra, amit irtam J.L.-nek- és tényleg "úristen".
namihami
Dörmögő Dömötör szerint az lenne a fair háború, ha orosz testvérei ellen az ukránok csak kőbaltával harcolhatnának! És parittyával!
gina
Mocskos OV fattyú, kiváncsi lennék ha ezt az orszégot támadta volna meg Putyin, akkor reszketnétek a cigánybáróval együtt és könyörögnétek segitségért rohadékok, igy nagy a büdös szátok ,pitiáner nullák
gina
@Maccska: Idióta orosz kommunista takarodj a Demokrata olfalra, mit is keresel itt, OV bandája fizet ezért hogy itt agitálj emberi null, nincs becsületed???
gina
Lófejü neked az orosz tajga a hazád !!!
kulabombaafityiszre
Azért dömötör majd szólj a muszkának két békézés között,hogy a magyar határon mielőtt belép az országba,a kitett lábtörlőbe törölje meg a csizmáját.
balos
Még a hatökör cím is erős dicséretnek a dörmi esetében!Ebből a típusból van vagy 100 államtitkárocska a nemzethy bolondok házában!Szintjük a belőlük fakadó szervilizmus arányában közeledik a nullához!
lampa laz
Baszki ha ennyire féltek akkor húzzatok a p*csába innen, de vigyétek az összes trágyával etetett gombátokat is. Én leßarom az összes hülyítő propagandátokat.
Eladott Ország
Ez a Dömötör is egy igazi kis senkiházi f@sszopó mint minden fideszes. Ezeket a Dörmögődömötör féléket tenyésztik valahol? Dömötör WC tartályhoz kapható hozzá javító szett. Ehhez a szardarabhoz nem kapható, látszik is rajta. Rogán jobbkeze, Hollik sógora, közös fidelitas gyökerek. Egy rakás szar! Nem ember! Ennek még fidesz mértékkel mérve is debil feje van. Erről a Dömötörről mindig Orbán seggében a dugó jut eszembe. „Se hall, se lát Dömötör, guta volt mint hatökör”... A rezsiDömi. Ekkora balfaszt ritkán látni. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy rezsifelelősét a Dömötört. Dömötör felszopó is prímán él abból hogy rendszeresen idiótát csinál magából. Ez a Dömötör egy normális országbann portás se lehetne ezzel a fejjel!" A kormány szerint a szankciók nem működnek." Önmagában az, hogy Putyin azzal bízta meg őket, hogy a szankciok ellen lobbizanak, bizonyítja, hogy a szankciók működnek. A fidzse droidok új lózungot kaptak. “Dollárbaloldal” ezzel van tele minden droid kommentfala .
Nanya
@KisTehen: ki az a "mi " te idióta ? megvesztél ? az emberek közé merészeled magad sorolni?
a te neved? büdösbogár !
Eladott Ország
@Horizont: ma, 17:58 ♣ Az EU-s pénzekért zsarol Orbán, de ez nem fog összejönni.
drrotf
Sokkal korábban amikor még nem volt olyan súlyos a háborús helyzet vészhelyzetet vezetett be Orbán Viktor.Ő hozza a törvénykezés helyett a törvényeket, mondhatni élet és halál ura, ha kell egyik napról a másikra hozhat olyan rendeletet ami ellentéte az addig hatályos törvénnyel!Most hogy kiadták a riasztást a világháború miatt milyen vezetési stílust, rendszert vezet be Orbán az ország kormányzásában , irányításában?A nyílt diktatúrát , mert fedett diktatórikus rendszer az már van?
Gauntlet
ti csak ne beszéljetek ! Lázárjani fegyvergyárakat akar ! Orbán meg tankokat rendelt !
fergeteg
Ezeknek a piszkos magyar zsidóbolsiknak tetszik az orosz-világháború.
Menjenek oda.
Terminátor
@fergeteg: Csak putykónak tetszik, ő szekeztette meg, ő O1G barátja!
Menj oda te rubeltroll, a te főnököd beajánlhatna putykónak, mint önkényest!
tothjani
- ha több fegyvert küldünk, hamarabb vége lesz a háborúnak. "1914-ben is ezt mondták. Most lenne jó megállni" -
És utána az ilyen hitvány áruló Politikusok vezette országok vesztettek a legtöbbet rajta.
kereső
@Maccska: 2022. március 14-én...akkor kezdődött a háború???,,Nem is nézem tovább, szörnyű- de ugyanilyen filmeket lehet forgatni ugyanebben az időben Kijev környékén, és 2022 november, deceber. 2023 január-március hónapokban a frontvonaltól több száz kilométerre az ukrán civileket ért orosz rakétatámadásokról. Na erről ennyit- ja, és biztos hogy ukrán rakéta volt? Hiszen Mariopult is az oroszok bombázták a földig- ott bombázták le célzottan a szinházat, amelyben 1500 felnőtt és többségében gyermek lelte halálát. A szinház előtt a betonon jól látható módon fel volt festve- detyi- azaz gyerekek. Na elmész te a jó büdös francba, te oroszbérenc .
jáger laszló
III.világháború pedig technikai okokból elmarad!!
A műsorváltoztatás jogát pedig az atomhatalmak fenntartják!!csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Horizont: Dehogynem érted. Orbán zsarol-ni próbál, az eu-s pénzekért. Te meg, és én- meg mi szégyenkezünk, egy balkáni lókupec miatt.
BALKÁN KOBRA
Minél több fegyver jön, annál több ukrán hal meg!!!
ómió
@Clavigo: Mi van, tetvesbolsi románcigány!? Már a háborútokat is a "Zorbánra" hazudnád!? Mit szól ehhez Maki efftársad?
Edebácsi
Ugyanazzal a szájjal:
„Orbán Viktor saját országának érdekeit tartja szem előtt az ukrajnai háború ügyében”
magyarnemzet.hu/kulfold/2023/02/orban-viktor-sajat-orszaganak-erdekeit-tartja-szem-elott-az-ukrajnai-haboru-ugyeben
Szijjártó:" Mi, magyarok akkor is a szabad világhoz akartunk tartozni. Hatvanöt évvel ezelőtt azonban ez a szabad világ cserben hagyott minket".
www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.110378113788081/432901121535777/?type=3
Orbán Viktor azt mondta, a Nyugat támogatásának hiányában a szovjet vezetők félúton meggondolták magukat, visszafordították a tankokat, és 35 évre újra katonai elnyomást és kommunista bábkormányt ültettek a magyarok nyakába.
ugytudjuk.hu/cikk/2022-10-23_orban-viktor-1956-ban-a-nyugat-elarulta-a-magyarokat
csak úgy....
ez a dömötör -hollik duett a fideszben a leg nevetségesebb! ök a néhai függetlenített szervilis párttitkárok hasonmásai!
Nanya
@Eladott Ország: Ezeket csak és kizárólag királyvízzel lehetne külön választani!
Meg lehetne próbálni pusztán kénsavval is,de félő,hogy még jobban " összeolvadnának ".
Az ácsszekerce is szóba jöhetne...
Eladott Ország
@Edebácsi: ma, 12:15 ☺ Most meg a román cigány árulja el magyarokat ,önként kiszolgálja a ruszkikat jópénzért és telibeszarta '56 emlékét. A szélhámos román cigány, hazaáruló, bűnöző és börtönben a helye vagyonelkobzás mellett!
Németh István
@Qqberci: te barom! ha téged valaki vegzál nem orbavágod egy idő után? nos ezt történt az usa basztatta a puccsita énjeit , a zelenszkij jelöltjét - hogy az orosz benszülött és minden más nemzetiségit ahol lehet vegzáljanak, akár kiírtsák az ukránok, akkor majd az oroszok mint a föderatív köztársaság egysége okán fellépnek rendcsinálásilag! Megtörtént! ÉS te BAROM ÁLLAT akkor jötek rá, hogy ukrajna nem si létezik >> felbasztatták az ukrán nagyon hülye söpredéket, hogy majd akár katoai segítségadással is hozzájárulnak a mozgalmukhoz, CSAK ott estek pofára hogy az ukrán földteke nem szuverén állami képződmény - te hat-címeres barom fasz! A háborút az usa gerjesztette, majd a nagybarom Eu. vezetést belerángatta, morálisan és anyagilag is abba a háborúba ahova bazdmeg a te gyerekedet is rövidesen elviszik baszd szájba a kurva anyádat te álat! > ezt akarod te szar senkiházi barom nemzet ellensége!>> @Nanya: @csak úgy...: @Edebácsi: @Eladott Ország: @Clavigo; @aki én; ti mind egy barom seggszájú gecik vagytok hazaárulók, a magyar nép ellenségei! Remélem nem valljátok magatokat csak szar trógernak!Hogy rohadjatok meg!
Alényeg az usa-nató armada takarodjona kurva anyjába Európából, az Eu. pénzéhes hatalomhajhász diktatura bajnok, corrupt vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Nanya
@Németh István: hahhhhahahahahahaha! te toprongy !
őrjöngsz ? bolonduljál meg ( még jobban ) !
miket vartyogsz itt össze ? én ugyan el nem olvasom ,de ránézésre is hányingerem van,.
te meg le vagy szarva !
Németh István
@Nanya: > hogy tudd a frankót > a nagyanyámat megalázták az ukránok, majd belehalt a fertőzésba amit kapott a nagybátyámat a szőllőben lelőtték, szétverték a hordókat a bor mind tönktement, a marhákat és a lovakat elvitték a disznót mert nem tudtáknelvinni lelőtték a falú egyetlen cséplőgépét szétlőtték> an no az ukrán II. front gazemberei - te moslék ezeket bakar-nád, akár családod tagjainak élete árán is bármiben segíteni, temoslékfajzat!
MIt keres az usa Orosz földön! Mit akar az Eu.vezetése > a hitleri álmot végrahajtani? mert kellene a rablott olaj és a gáz, meg a természeti kincsek!? Nem szégyellitek azt a rühhes moslék pofátokat még csak kinyiti is! >>te hülye barom hányadék!!!
Az usa-nató armada takarodjon Európából, az eu német érdekű hatalommániás és korrupt aljas diktatórikus vezetése a kurva anyjába a börtönbe > akasztásilag! veled együtt te a saját családod gyilkosa!
Nanya
@Németh István: az akasztással max egyetértek ! remélem meg fog történni. VELETEK !
ami a felmenőidet,azoknak sorsát nekem ne ecseteld !
négy közeli családtagom végezte orosz hadifogságban az uráli bányákban !
ja ! és a pofádat leszarom !
Peller Anikó
@Német román István: Melyik faluról beszélsz nyomorult elmebeteg állatja? Tánszereda?

Mi közünk nekünk ehhez? Ki volt az ukránok parancsnoka? Ki volt ott az elnöki cáratyuska? Ki ment oda letiporni az orosz nép hazáját?

Az oroszok valóban nem sokat változtak a vháború óta, ugyanolyan állatok most is mint akkor. Csak most nem a hazájukat védik hanem legázolják a szomszédaikat. Moldova után románia következik te agyatlan barom. Az ukrán front az orosz hadsereg része volt, nem kenheted az ukránokra, mert az ukránokat fegyverrel hajtották a frontvonalra az oroszok a sztalinúr fővezérletével. De akkor ők egy honvédő háborút folytattak. Utána meg már csak lendületben voltak, ki kellett irtani a nácizmus írmagját is. De téged életben hagytak, örülhetnél inkább annak geciromán.
Peller Anikó
"Aztán lecsapunk a románokra. És olyan keményen fogjuk csinálni, ahogy csak el lehet képzelni"

propeller.hu/nagyvilag/3905592-romania-megtamadasarol-beszeltek-orosz-teveben

A segghülyék tapsikolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.