A nyíregyházi orvos azt is elmondta, azért szerettek volna tárgyalni a praxisfinanszírozásról, hogy például ne attól függjön egy gyermek háziorvos havi bevétele, hogy hány szülőt sikerül rábeszélnie a nem kötelező oltásokra.

"Olyanok is fognak ügyelni, akik életükben nem láttak beteg gyereket" – mondta egy orvos az új ügyeleti rendszerről

Fotó: Pixabay

A névtelenséget kérő gyermekorvos az RTL Híradónak beszélt az új ügyeleti rendszerről, itt lehet visszanézni a videót.

Győrfi Pál emailt küldött lapunknak, melyben elmondja: A valóság ezzel szemben az, hogy eddig sem volt minden járásban külön gyermekorvosi ügyelet, a járási ügyeletek rendszerint úgynevezett "vegyes ügyeletekként" működtek, ahol gyermekek és felnőttek egyaránt ellátást kaphatnak.

Egyértelmű tény, hogy nincs szükség minden járásban külön gyermekorvosi ügyeletre, hiszen egy ügyeletben átlagosan 10-12 gyermeket kell ellátni egy egész vármegye területén, továbbá minden orvos és mentőtiszt képes és alkalmas gyermekek sürgősségi ellátására is. E

zeken túlmenően, a kórházi központi gyermekügyeletek is rendelkezésre állnak, a 1830-as telefonszám pedig gyermekek esetében is hívható, ahonnan súlyos állapotú gyermekhez azonnal mentőt küldenek.

A teljes Győr-Moson-Sopron vármegyében az első, szerdai ügyeleti napon 16 óra és reggel 8 óra között összesen 8 gyermeknek, a második (csütörtöki) ügyeleti napon 16 óra és reggel 8 óra között a teljes vármegyében összesen 9 gyermeknek volt szüksége ügyeleti ellátásra, amit az ügyeletes orvosok és mentőtisztek minden esetben a szakmai protokolloknak megfelelően el is végeztek.

Forrás: rtl.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Philip Majom: tényleg úgy gondolod, hogy értetlenséget bizonygatása, eltúlzott, ostoba példáid hitelessé tesznek?
nejlontacskó
@Aki Én: nem gondolja szerencsétlen, hanem hiszi!
A meggyőződéses fideszesnél, eredményesebb fegyver nincs!
Ha a Fidesz, aki személyesen Orbán Viktor, azt kéri az ilyen baromtól, hogy az anyja vére kell az ország megmentéséhez, boldogan, fütyörészve metszi át, mindkét szülője torkát, mert biztos ami biztos!
S, ha kiderül, hogy az apja vére semmit sem segített, elintézi a húgát, mert mindent a vezír kedve szerint kell cselekedni..
nejlontacskó
@drrotf: erre sem ez a majom, @Philip Marlowe: sem a másik tudatlan @Maccska: nem fogja tudni megindokolni, hogy ez miért jó, de hogy le leszel hülyézve, aztuti...
jesz
@drrotf: nálad a pont!...jól látod, minden szavad találó.
csak úgy....
Orbán Viktor korábban úgy látta, hogy csak putyini típusú rendszerekben fordulhat elő az orvosok megfélemlítése
444.hu/2023/03/03/orban-viktor-korabban-ugy-latta-hogy-csak-egy-putyini-tipusu-rendszerekben-fordulhat-elo-az-orvosok-megfelemlitese
www.youtube.com/watch?v=KFd2U8_rhpA&t=1088s
miért van az,hogy 0rbán régen mást pofázott mint amit csinál és csinált?
ez a faxi egy egy hazug szinész volt és az is maradt!
ómió
Azt, hogy nem orvosok is fognak ügyelni, még efftársiasan se lehetett hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.