Miután kiderült, hogy az államfő férje alezredesként tette le önkéntes tartalékos esküjét, a Magyar Hang megkérdezte Novák Katalin hivatalát, ki rendelte meg a first gentleman katonaheteiről szóló filmet és az mennyibe került. Veres István egyébként öt hét alatt abszolválta az önkéntes tartalékos katonai kiképzést, mely egyenesen alezredesi rendfokozatba emelte őt. Ez azért is meglepő, mert egykori hivatásos katonák is csak 20-25 év példaértékű szolgálat után juthatnak hasonló tartalékosi rendfokozatba, amennyiben nyugdíjazásuk után is a seregben maradnak – tudta meg a Magyar Hang.

Novák Katalin rendelte meg a férje katonaheteiről szóló filmet, tehát mi fizethetjük a first gentlemant bemutató családi videót

Fotó: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin hivatala közölte, a kiképzésről és eskütételről készült rövidfilmet az elnöki hivatal készítette.

A köztársasági elnök közösségi médiás felületeire csak az elnök tevékenységével összefüggő tartalmak kerülnek fel, amely tartalmakat minden esetben a Sándor-palota készíti el

– ezt válaszolta a Magyar Hang azon kérdésére Novák Katalin hivatala, hogy ki rendelte meg az elnök asszony férjének, Veres Istvánnak a katonaheteiről szóló filmet.

A Novák Katalin oldalán közzétett, a fókuszban végig Veres Istvánt tartó rövidfilm tehát közpénzből készülhetett.

Novák pedig a hadsereg főparancsnokaként maga is ott volt férje eskütételén, a ceremónia után boldogan ölelte meg párját; lényegében egy profin elkészített családi videót láthattunk, melyet az állampolgárok fizethettek

- fogalmaz a Magyar Hang.

A film költségeit nem árulták el. A Sándor-palota megerősítette: Veres István végzettsége, szakmai tapasztalata, kora és a civil életben betöltött beosztása (a Magyar Nemzeti Bank igazgatója) alapján lett alezredes. Azért mintegy nettó 200 ezer forintos rendelkezésre állási díj, aktív szolgálata alatt a főtiszteknek járó nettó több mint 460 ezer forint illetné meg, de a pénzt nem veszi fel, jótékonysági célra fordítja, felajánlotta a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítványának.

Bár kinevezése után gyakorlatilag felesége parancsnoksága alá kerül – és egyszerre tölt be vezető pozíciót a honvédségnél és a kormánytól független jegybanknál – a Sándor-palota biztos benne, hogy nincs szó összeférhetetlenségről

- írta a Magyar Hang.

Íme, a kisfilm:

Forrás: Magyar Hang

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: ,,miféle csalás?"

...ja, ott még nem tartasz?
Segítek:

,,Az összes katonai előléptetési szabályt átugorva alezredesnek szerelt fel Veres István, Novák Katalin „köztársasági” elnök férje. "
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisGenyo2
Majd a bájerzsóti elküldi a kurvaanyjukba, akiknek ez nem tetszik!
Aki Én
De legalább ne lenne ez is egy csalás.
sokanvagyunk
Azért ne kvaterkázzon a tisztfeleségekkel, mert nagy meglepetésben lenne része.
jáger laszló
MO-on mióta kapnak tartalékos katonák rendelkezésre áll jövedelmet és főtisztnek járó járó jövedelmet!!!???
Nekem ez új!!!,,
Hát már régóta nem vagyok tartalékos,biztosan ezért nem is tudhatom...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
"Novák Katalin rendelte meg a férje katonaheteiről szóló filmet,..."

Egy pénzmosós maffia közeli cégtől egy milliárdért?
Aki Én
@Maccska: ,,miféle csalás?"

...ja, ott még nem tartasz?
Segítek:

,,Az összes katonai előléptetési szabályt átugorva alezredesnek szerelt fel Veres István, Novák Katalin „köztársasági” elnök férje. "
ómió
És Maki efftársékat sehol nem látni, amint az "ukrán tezsvíreikért küzdenek" az ő háborújukban!?
Galway
@Béla333: Á, dehogy! A kiképzéses filmecske a nemi életük izgalmasabbá tételére kellett, és a felhasznált közpénz kell Katalinka orgazmusához!
balos
Hát akkor ezért csináltak a takarító pichából "tollas-tikot",hogy a kakas-kája védje honát!Hát inkább bányásznak képezték volna,hogy a helyére kerüljön a kotona!
Aki Én
@ómió: Ez, hogy jön ide, te szellemi totálkár?
Gyakorlatilag te tartod életben és közszájon a komplett ellenzéket?
Biztos, hogy ez volna a dolgod, te agyrém?
Toller Béla
Menjenek a picsába ! Komolyan ! Ne a zsoldjáról mondjon le, hanem talán hagyjon minket olyan tízezer km távolságban magától ! Nincs nekünk szükségünk erre a párra ! Az egyik el sem olvassa, amit azonnal aláír egy ország nevében. A másik meg vigyorog a kamerába, mint egy idióta, miután sikeresen vérig sértett egy szakmát, egy nem akármilyen szakmát, a katonait ! Közoktatás, egészségügy, politikai önkényuralom, elbaltázott külpolitika, a szövetségesek elárulása - és a köztársasági elnök és a férje vigyorog, bele a kamerába ...
csak úgy....
egy rém rendes család,-ebben a szériában peggy (katey sagal) különösen nagyot alakít! :)
Béla333
"Bár kinevezése után gyakorlatilag felesége parancsnoksága alá kerül – és egyszerre tölt be vezető pozíciót a honvédségnél és a kormánytól független jegybanknál – a Sándor-palota biztos benne, hogy nincs szó összeférhetetlenségről, írta a Magyar Hang."
24.hu/belfold/2023/03/03/novak-katalin-ferj-alezredes-zsold-video/
kereső
@Aki Én: 09:07. És ami a legjobban tetszik, az a hadkieg parancsnokság indoklása: "Veres István erre szerződött (mármint az alezredesi rangra) amikor elkezdte az alapkiképzést. Ez olyan szép, hogy plakátra illik. Ezzel lehetne leginkább megfogni a vágyott fiatalokat- szerződj arra, hogy 5 hét kiképzés és, máris tábornok lehetsz. Csak a megfelelő szerződést kell akláirnod.
Aki Én
@kereső: Látjuk, hogy a fidesz közelben felsővezetők, diplomaták, államtitkárok, helyettes-államtitkárok... így lesznek.
Valahogy szalad az idő. Milliárdos is hetek alatt lehetsz, he jó helyen fekszel.
gina
Gyorsan beletanult OV ribi a szerepébe. lopni, csalni, hazudni !!!
jáger laszló
Aláfestő zeneszöveg így hangzik a kisfilmhez

Katona bácsi haptákba
bekakilt a nadrágba
Katona néni mossa ki
Hű de büdös!!Dobja ki!
Ilyen 1XŰ a zeneszöveg,ami könnyen megtanulható és a gyakorlatban alkalmazható tanács is 1ben!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
Oszt lehet,,,a szomazédok " megrakták " ezt az izét,,,,,addig is .. .míg elkészül a film a csicskacsávóról..
terlasz
Bármit megtehetnek... A híveket ez motiválja.
leszholnapis
azért ez szép...saját házastársa teszi közröhej tárgyává
ómió
@m73: Bolsiék szarkupaca! Már megint itt bűzlesz!?
ómió
@Aki Én: Már megint nem értesz valamit, bolsiék elmebetege!? De "univerzális" vagy! Azok nem katonanapok, vagy évek lettek volna, csak "vacak emberként" odáig se juttok el!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.