Csupán pár nap leforgása alatt átverte a kormány azt a törvényt, amely megszünteti a kötelező kamarai tagságot.

Egy nap alatt duplájára nőtt az orvosok száma, akik tagjai maradnának az MOK-nak
Fotó: Pixabay

Hétfőn bemutatták, kedden pedig meg is szavazta a parlament a kötelező orvosi kamarai tagság megszüntetéséről szóló törvényt, szerdán már ki is hirdették a Közlönyben. Csütörtökön pedig hatályba is lépett.

Egy nap alatt már közel ötezren jelezték belépési szándékukat az „új” orvosi kamarába, mondta Álmos Péter, a MOK alelnöke a MedicalOnline-nak.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, csütörtökön néhány óra leforgása alatt, már több mint 2500-an nyilatkoztak úgy, hogy tagjai akarnak maradni a Magyar Orvosi Kamarának. 

Az alelnök szerinte nem végezték ki a kamarát. Úgy véli, egy 5-10 ezer fős erős, összetartó kamara is lehet ütőképes, ráadásul az elmúlt két nap eseményei biztatóak".

Az alelnök elmondása szerint "nyugdíjas, már nem aktív kollégák kérik a felvételüket, külföldön dolgozó magyar orvosok csatlakoznának támogatóként, és még volt/leendő betegeinktől is érkezett felajánlás önzetlen segítésre"

Álmos Péter hozzátette:

a nyomásgyakorlás tovább zajlik, folytatni fogjuk az önként vállalt túlmunkaszerződések letététbe helyezését. Ha ezt csak néhány ezren megteszik, az több mint elég.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Már 5000-re nőtt a MOK-ban maradók száma...
Még nem értünk a végére,de haladunk.
csak ennyi
barátilag
J.L..
justhpeter
Úgy látom cumi lesz a söpredék illibsiknek !!! Amikor a régi tagok 70%-át elérik a bentmaradók el lehet kezdeni a nácifiókák szopatását, onnantól fogva ők diktálnak !
ómió
Akkor, azért, van köztük "efftársi" jócskán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.