A főpolgármester arra kéri a budapesti orvosokat, hogy maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának (MOK), amelyet a főváros vezetése továbbra is kiemelt partnerének tekint.

Erre kéri a budapesti orvosokat Karácsony Gergely
Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. február 22-én MTI/Illyés Tibor

Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán azt írta:

arra kérem a budapesti orvosokat, hogy maradjanak tagjai a Magyar Orvosi Kamarának, hogy folytathassuk a szakmai párbeszédet Budapesten. Mindannyiunk érdekében.

A főpolgármester kifejtette: "a  jövő leginkább az oktatásban és az egészségügyben dől el, az életünk minősége múlik a pedagógusok, az orvosok, az egészségügyben dolgozók munkáján".

A kormány azonban harcban áll velük, most a Magyar Orvosi Kamara ellen indultak hadba. Hogy miért? Mert véleményük van, mert szót kérnek. Szót kérnek azért, hogy az egészségügyet, mindannyiunk közös ügyét ne titkos koncepciók forgassák fel, hanem legyen végre olyan szakmailag megalapozott rendezési terv, ami a hazai egészségügyet hosszabb távon vezeti a javulás irányába, mindezt korszerű minőségbiztosítás alapján

- tette hozzá.

Hozzátette:

Kulcskérdés ez abban az országban, ahol az egészségügyben dolgozók megbecsülésének hiánya, a szükséges döntések elmaradása immár a mindenkinek járó ellátás biztonságát veszélyezteti.

Bejegyzése szerint "a fővárosi önkormányzat jogkörei, lehetőségei erősen korlátozottak az egészségügy terén, mégis több lépésben határozták el a budapestiek egészségügyi ellátásának javítását". Ezt szolgálja a fővárosi CT-program, és az a szakmai párbeszéd is, amire a járvány elleni budapesti védekezés a példa – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta azt is: a MOK Budapest kiemelt szakmai partnere.

Hiszünk az alapelvben: „semmit rólunk nélkülünk", ezért az orvosi kamara bevonását az egészségügy átalakításába közös érdeknek tekintjük

- tette hozzá.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Forrás: MTI, Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a mi körzeti orvosunk most 80 éves...nő létére újabban olyan csúnyán beszél, hogy a templombajáró matrónák is belepirulnak...
Nessy
@KisTehen: Ha magának emberek egészsége, élete "helyzet komikum", ez magát minősíti!
Nessy
@jesz: A mienk csak 70+, de beteggel nem beszél gorombán. Én sem vagyok mindig "úrinő", de számomra ismeretlen embereket plénum előtt nem szoktam sértegetni, a mamájukat emlegetni nem éppen hízelgő jelzővel. Azt meg megtanultam, hogy felindult betegnek, hozzátartozónak nem válaszolunk gorombán, nem indítunk értelmetlen vitát, ha látható, hogy reménytelen. Nyugalommal, szép szóval sokszor többre mentem. Ez egy szerencsés adottságom volt.
csak úgy....
@KisTehen: @Philip Marlowe: ti úgy vagytok 0rbánnal mint kamaszkorotokban az elsö csajotokkal, aki természetesen a legszebb és legokosabb volt, független attól,hogy félrequrt..., ti mindent elnéztetek neki, mert már akkoriban kukák voltatok! :)
NKF
Nem kell velük foglalkozni! Amit a komcsik csinálnak minden OK!
Amikor Fletó szüntette meg,akkor semmi baj.Amikor Orbán szünteti meg a kötelezőt,akkor már
nagy a baj! süket balos faszok!
ómió
Most meg Mutyigeri efftárs presszionálja őket!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.