Magyarország kormánya az orosz-ukrán háborúval összefüggésben békepárti politikát folytat, amelynek legfőbb eleme, hogy a konfliktus további eszkalálódását ösztönző lépések helyett az azonnali tűzszünet előmozdítására törekszik; Magyarországon társadalmi konszenzus alakult ki a fegyveres konfliktus mielőbbi lezárása, a harci műveletek azonnali beszüntetése mellett – írta a Századvég Alapítvány az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Századvég: A nemzetközi kritikák ellenére az Orbán-kormány orosz-ukrán válsággal kapcsolatos politikája jóformán egységes nemzeti álláspontnak is tekinthető
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2023. február 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Emlékeztettek arra, hogy "az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourová, valamint David Pressman amerikai nagykövet mellett több nemzetközi szereplő – politikai nyomásgyakorlási szándékkal – bírálta hazánk álláspontját". Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselő sérelmezte, hogy Orbán Viktor "még mindig szabotálja az Oroszország elleni szankciókat", és Magyarország szavazati jogának elvételét követelte az Európai Tanácsban.

Utaltak arra is, hogy Jevhen Perebijnisz ukrán külügyminiszter-helyettes csalódottságát fejezte ki, amiért hazánk "blokkolja az Oroszország elleni szankciókat".

A Századvég a szóban forgó nemzetközi kritikák kapcsán megvizsgálta az orosz-ukrán fegyveres konfliktussal, illetve Brüsszel és a Biden-adminisztráció szankciós politikájával kapcsolatos lakossági attitűdöket.

A februári – ezer ember megkérdezésével végzett – felmérésből kiderült, hogy elsöprő többség áll a háború azonnali, kompromisszumos lezárása mellett

- írták.

A kutatás rávilágított arra, hogy "Magyarországon társadalmi konszenzus alakult ki a fegyveres konfliktus mielőbbi lezárása, a harci műveletek azonnali beszüntetése mellett".

Megállapítható az is, hogy a magyarok 91 százaléka szerint az orosz-ukrán háborúnak azonnal véget kellene vetni, és tárgyalóasztalhoz ültetni a feleket

- olvasható a közleményben.

Az intézet felméréséből az is kiderült, hogy azoknak az aránya, akik úgy látják, hogy

a fegyveres konfliktust Vlagyimir Putyin legyőzéséig folytatni kell, mindössze 7 százalékra tehető.

A háború mihamarabbi lezárásának magas társadalmi támogatottsága többek között arra vezethető vissza – magyarázták –, hogy a megkérdezettek 62 százaléka úgy véli, végül egyik fél sem jöhet ki győztesen a háborús konfliktusból.

Brüsszel és a Biden-adminisztráció az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kirobbanása óta szankciópárti álláspontot képvisel, amellyel Oroszország katonai törekvéseit kísérlik megfékezni

- hívta fel a figyelmet a Századvég.

A kutatás alapján egyértelműen kijelenthető, hogy "a lakosság az eddigiekben bevezetett büntetőintézkedéseket – azok eredeti céljától eltérően – károsnak ítéli Európa számára. Ezt támasztja alá, hogy a válaszadók 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a bevezetett szankciók összeségében inkább károkat okoztak Európának és benne Magyarországnak" – olvasható a közleményben.

Látható tehát, hogy a háború- és szankciópárti nemzetközi kritikák ellenére a magyar kormány orosz-ukrán válsággal kapcsolatos politikája nemcsak összhangban van a többség elvárásaival, hanem jóformán egységes nemzeti álláspontnak is tekinthető

- írta összegzésében a Századvég.

Forrás: MTI

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
mi lenne gyökerek, ha egyszer az utcán csinálnátok felmérést,és nem a fidesz pártgyűlésen..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
mi lenne gyökerek, ha egyszer az utcán csinálnátok felmérést,és nem a fidesz pártgyűlésen..
verőce21
Ha az usa hajlandó lenne békét kötni, már régen vége lenne az orosz-ukrán háborúnak...!
Ehelyett arra ösztönöz egyre több országot, hogy szállítsanak fegyvert az ukránoknak...!
Peller Anikó
@verőcse21: Te elmebeteg hülye elvetemült bunkó, ha az oroszgeci hajlandó lenne békét kötni, már régen vége lenne az orosz-ukrán háborúnak te marharépa fideszgeci.

Az amcsik háborúznak ukrajnában vagy az orosz agresszorok? Az amcsik lövik moszkvát vagy az oroszok ukrajnát?

Vagy ez már sok neked, 3 mondat?
csak úgy....
@verőce21: Dobó sem adta meg magát a túlerönek, te gyáva fattyú! lofaß vagy te csak nem magyar!
jáger laszló
Én a vojna konyec állásponton vagyok
A katonák pedig menjenek haza
Igyíte damoj!!
csak ennyi
barátilag
J.L
csak úgy....
@KisTehen: remélem hordod a fideszpelust ,mert néha nagyon erölködös vagy! :)
verőce21
@Peller Anikó: Már 36 ország szállít fegyvereket Ukrajnának...! Aszongyák, el kell pukkantani mindet, mert nem férnek otthon a raktárakban, addig nuku béka...! Érted?
csak úgy....
@verőce21: 36 ország azt akarja,hogy az ukránok verjék szarrá a betolakodó tetves ruszkit ,ezt csak te és a hozzád hasonló idióták magyarázzák másként! érted?
csak úgy....
@verőce21: @KisTehen: @Maccska: ti rosszabbak vagytok a számító , áhitatos zsidónál, aki csak a maga hasznát lesi!
Peller Anikó
@KisTehén: Nem kedves hótehénke, az oroszok ölnek meg egy csomó embert.

Nem az ukránok bombázzák szarrá az orosz földet, ha nem vetted volna észre. Az ukránok a hazájukat védik. Nem akarnak putyin elnyomás diktatúra alatt élni, örülnek, hogy kiszabadultak alóla. Csak az ilyan degenarált marhák akarnak putyin alá kerülni, mint te is vagy.
csak úgy....
@KisTehen: fos a kurva anyád, aki a világra szart egy idiótát! :)
ennek semmi köze a régi hitlerhez, a ruszki játsza most a hitleri szerepet! te fos
csak úgy....
@KisTehen: a ruszkiknak annyi álhír videójuk van mint égen a csillag, de csak ilyen idióták számára mint ti vagytok!
Peller Anikó
@Nagymarha: félrebeszélsz, süt rólad a hülyeség. Az embereid közül az egyik agresszor a másik hős honvédő. Naná, hogy különbség van köztük, ég és föld. A bűnöző emberevő agresszor gecik elnyerik a méltó büntetésüket (vagy) és mind egy szálig megdögölhetnek.
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: putyin kutyái, höss picss a jó büdös uralba, ott ugassatok!
csak úgy....
@Maccska: mikor volt az az állítólagos agresszió,- putyin miért nem az akkori elnökkel rendezte a dolgot, aki a haverja volt, -mikor támadtak a ruszkik, hány évvel az állítolagos ukrán terror után? galambocskáim, ti igen csak butuska ruszki pötschök! :)
Csizmás Kond
Tűzszünetet nem lehet úgy kérni, hogy naponta szálítják a tüzelőanyagot...márpedig az ámerikaiejrópa épp ezt teszi.
csak úgy....
@Maccska: liberálfasiszta az a buta kurvaanyád,aki hülyegyereket szült! :)
nyald ki a türelmes putyin seggét!
csak úgy....
@Csizmás Kond: fölébredtél, te falubolondja? :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Maccska: @KisTehen: három nagy magyar nyalja egyszerre putyin valagát ..., undorító ez a megalázkodás ez a diktátor imádat..., persze mind a három kretén!:)
szolga népnek nincs hazája!
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Maccska: @KisTehen: ti nem vagytok magyarok, ti undorító szar csicskák vagytok! áruló korcsok!
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Maccska: @KisTehen: ti még a lengyel testvéreiteket is eláruljátok, csak azért, hogy ruszki segget nyalhassatok! pfujj!
kereső
Ellenzéki pártok! Gyurcsány Ferenc! DK! Ne hagyjátok, hogy ez a hazugság ráégjen arra a több millió emberre Magyarországon, akik elitélik putyin agresszióját, az elkövetett háborús búntetteket-és kiáll Ukrajna mellett!
Ez már égbe kiáltó hazugság, amely alkalmas arra, hogy megbélyegezze az egész magyar társadalmat. nyissátok már ki a szátokat- értünk! Adjatok hangot tiltakozásunknak egy nemzetközi sajtó tájékoztató keretében- a Kossuth téren!, egy naggyúlés keretében.

Felháboritó, amit a fideSS elkövet Magyarország ellen- búnrészessé téve az ország minden lakosát a búneikben.
Ne hagyjátok!!!
csipetke
Ezen már tényleg csak röhögni lehet,amit ez a dilettáns banda művel. Vég nélkül szajkózzák,hogy így a béke,úgy a béke, de nem világos,hogy orbán miért nem ül a luxusrepcsire,és megy testi-lekli jóbarátjához, a puttyoshoz, és magával viheti pötyikét is,aki egyúttal meglátogathatja lavrov haverját, akitől a kitüntetését kapta. És akkor ráveheti a puttyost,hogy ugyan, takarodjon már ki Ukrajnából,oszt béke lesz...
csipetke
@Maccska: 13:47 Na ne röhögtess... Azt hittem,hogy valami komoly dolgot linkeltél..Aztán mikor meglátja az ember a címet, bajerzsóti blogja, na akkor elröhögtem magam. Már azon is,hogy egyáltalán, van,aki ennek a mocskospofájú puhos komolytalan bohócnak egy szavát is elhiszi. De úgy látszik akad, hát itt vagy te.
csak úgy....
@Maccska: te egy krónikás vagy krónikus elmebeteg? -eselleg mindkettö? :)
csak úgy....
@Maccska: és te fogod levezényelni a béketárgyalásokat! :) azt a sok képzelgös betegségedet egyszerre nem is bírod elvinni a dilidokihoz, oszt attól vagy ekkora hülye! :) istenem, könnyits a szenvedésein eme jószágnak...
kereső
@Maccska: Számomra már kiderült- hazaárulók vagytok, és én ebben nem vállalok közösséget veletek. Eladtátok Magyarországot az oroszoknak, kinaiaknak- és most még azt hazudjátok, hogy ezzel az egész ország egyet ért? Takarodj oroszországba, az a te/ti szellemi hazátok. Aljas gazemberek vagytok. Azok méltó utódai, akik hitler oldalán több mint egy millió magyar haláláért felelősek. Semmiféle közösség vállalás nem létezhet veletek- és ez igaz orbánra és maffiájára hatványozottan. Kimélj meg a ti "igazságotoktól"- mert az a lehető legnagyobb hazugságok gyüjteménye. Undorodom a fajtádtól.A válaszod - ha lesz, meg nem érdekel. Egyikőtöké sem.
csipetke
@Maccska: 14:40 Téged a tények kicsit se zavarnak, úgy látszik. Amiket itt felsoroltál, az az előző vezetés alatt történt. Zelenszkijt 2019-ben választották meg 73%-al. Azért ez sokmindent elmond. Az előző elnök,Porosenkó is putyin kutyája volt, és csinálta,amit a gazdi mond. Zelenszkij erre nem volt vevő, hogy ő is beálljon segget nyalni, hát ez lett a vége. De szerintetek a mostani vezetés tehet az előzőek bűneiért?
csipetke
@Maccska: 16:47 Ja, a nyugatnak hagynia kéne,hogy egy bomlott agyú tömeggyilkos leigázzon egy szuverén országot?
Itt a ruszkik nem nyerhetnek,ez biztos. Egyre nagyobb szarban lesznek a szankciók miatt,és ha egyszer vége lesz ennek a háborúnak,a ruszkik akkor lesznek igazán szarban, mert többmillió informatikus, mérnök,tudós, és különböző szakemberek menekültek el a sorozás elől. Vissza se mehetnek,mert leültetik őket. Szakemberek nélkül leállnak mint a lemerült duracell nyuszi
Terminátor
A negyed lakásod elfoglalta egy rézbőrű.
Majd a másik negyedet is elvenné úgy, hogy közben téged pofán vág!
Te hogyan döntenél?
Békét kötnél elfogadnad, hogy megtarthassa amit elvett? Sőt, be is pucsitanál neki, hadd dugjon seggbe.
Vagy, addig ütnéd, amíg el nem takarodik a birtokodról.
Lehet választani!
Terminátor
Ha most nem tanítják móresre az oroszokat, akkor a következő moldavia, aztán a románok, majd a lengyelek, lettek, litvánok, utána jóvünk mi!
A háborúhoz pénz, pénz, pénz kell!
Ezt kell elvenni az agresszortól.
Ez az egész európai embereknek is erőfeszítésébe kerül.
Ha békét akarsz, készülj a háborúra, s az sokba kerül!
fergeteg
Kisszámú ORBÁNFÓBIÁS senkik lázonganak. Ezeknek mindegy.
fergeteg
@Pálinkás Pál: Mit akarsz te szarházi. Lázongjál otthon,ne az utcán barom?!
Van itt belőletek jópár forradalmár,szarkavaró.
Pálinkás Pál
@fergeteg: kussolj köcsög, ha itt az idő, nem lesz tárgyalásotok...
ómió
Pedig a béke szót már a "béketábor" törlésekor törölték az efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.