Elégedetlen postások tüntettek szombaton Budapesten.

Mai tüntetés Budapesten – Újabb csoport kezdett nyíltan elégedetlenkedniillusztráció, MTI/Máthé Zoltán

Néhány száz postás demonstrált szombat délelőtt magasabb, inflációkövető béreket, tisztességes kommunikációt követelve – írja a 444.hu.

A lap szerint a Postások Független Érdekvédelmi Szervezete (POFÉSZ) és a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ) által kezdeményezett esemény résztvevői a Battyhány téren gyülekeztek, majd együtt vonultak át a Gazdaságfejlesztési Minisztérium épülete elé, ahol rövid beszédeket követően átadtak egy petíciót, amit Nagy Márton miniszternek címeztek. A petíció január 1-től visszamenőleg inflációkövető bérfejlesztést, hosszabb távú bérfelzárkóztatási programot, és a munkáltató és munkavállaló közötti egyeztetéseket kér a postások számára.

Pfeifer Tamás, a POFÉSZ elnöke szerint azért van szükség a petícióra, mert a Magyar Posta által felajánlott 10 százalékos béremelés meg sem közelíti a 25 százalékos inflációt, ami miatt ők legalább 20 százalékos bérfejlesztést tartanának reálisnak. Pfeifer a tüntetésen elmondta, hogy a postásoknak nagyjából a fele, tehát 12 200 fő a bérminimumot keresi, ami bruttó 296 400 Ft.

Forrás: 444.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem tudom a postásoknak van-e szakszervezete?
Ha van, akkor erről a tüntetésről értesítette-e a többi szakszervezetet?
Ha igen, akkor szó volt-e arról, hogy gyertek velünk a mi tüntetésünkre szolidaritásból, aztán majd mi is elmegyünk a ti tüntetésetekre, ha majd ti is utcára vonultok a magasabb bért követelve?
Addig, amíg pár száz fős tüntetés van, addig a maffiózók csak röhögnek a markukba!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Aztán majd amikor megkapják jó pár százan a felmondó levelüket, akkor szépen, udvariasan megköszönik, és hazamennek! Megérdemlik! Ha a saját érdekükben sem emelték fel a feneküket, akkor szilencium a továbbiakban.!
Terminátor
Egy lakóterület legfontosabb emberei:
1. Körzeti orvos
2. Postás
3. Polgármester
jáger laszló
Aki postásnak áll abból nagy valószínűséggel nem lesz milliomos!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
polgarb
@m73: tegnap 22:30 Ezek a párbeszédek kis tehén buta fejében zajlanak macska nyávogás közepette! Már megint elb@szták a gyógyszerezést Grazban!
ómió
Pedig, aztán, az árak igazán efftársiasan lettek "felszankcionálva"!
balos
@Béla333: A szarszervezeteknek vezetői sajnos már olyan szinten vannak,hogy könnyen besározódnak,csak hogy a tagsegg "örüljön" meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.