A Fidesz és a KDNP a háború kitörése óta elkötelezett a béke iránt, ezért egy olyan határozatot nyújtott be az Országgyűlés elé, ami leszögezi, hogy Magyarországot senki sem sodorhatja bele a háborúba. Erről online sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár beszélt.

A Fidesz békepárti(!) határozatot nyújtott be – Eszerint Magyarországot senki nem sodorhatja bele a háborúbaMTI Fotó: Balogh Zoltán

A fideszes politikus hangsúlyozta, a békepárti határozatban megszilárdítják elköteleződésüket a béke mellett, elítélik Oroszország katonai agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez. Hozzátette, ugyanakkor ellenzik azokat a brüsszeli szankciókat, amelyek az energiaszektort sújtják, egyben megerősítik, hogy a fegyverszállítások helyett azonnali béketárgyalásokra van szükség.

Zsigó Róbert kiemelte, a békepárti határozat célja az is, hogy felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarság kiszolgáltatottságára, egyben kérik, hogy a kormány továbbra is nyújtson humanitárius segítséget Ukrajna számára.

A politikus hangsúlyozta, Magyarország továbbra is ellenáll minden olyan külső vagy belső nyomásnak, amely a háború felé tolná. Hozzátette, a dollárbaloldal nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, nem támogatják a békepárti nyilatkozatot. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc pártja sajtótájékoztatón jelezte, nem írják alá, nem támogatják a békepárti határozatot.

Zsigó Róbert kiemelte, ezen nem lepődnek meg, hiszen a dollárbaloldal a háború kitörése óta a háború pártján áll, és a mai napig fegyvereket és előerőt küldenének a frontra. Hozzátette, ezt támasztják alá nyilatkozataik, és az is, hogy minden ezzel kapcsolatos brüsszeli állásfoglalást megszavaznak az Európai Parlamentben.

A fideszes politikus hangsúlyozta, teszi ezt úgy a dollárbaloldal, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az emberek világosan döntöttek, Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. A Fidesz és a KDNP továbbra sem fogja hagyni, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba – közölte.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az anyátok p@@ja!
A NATO tagjai vagyunk! Valami 5-ös cikkely vagy hányas arról szól, hogy ha pl. az orosz megtámadja az egyik tagot, az olyan, mintha az összeset támadta volna meg.
Akkor mindenki hadba lép, aki tagja a NATO-nak.
Aljaskodtok, hogy a békére hívatkozva mi szarunk az egészre?
Elég volt már az aljas hazaáruló maffiából!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Béke MO-on a magyar embereknél kezdődik
Itt kell +egyezésre,békességre jutni elsőnek!!
Ezután jöhet majd a világban ugyanez!!
csak ennyi
barátilag
J.L
Nyírfa
@csipetke: tegnap, 23.22

És legalább olyan röhejes, mint anno a hadüzenet Amerikának.
Toller Béla
...a hadsereget meg javaslom azonnal feloszlatni, eszközeit a tangón értékesíteni ! Ha jő az ellen, forró megadási nyilatkozatokkal várjuk, választhat a számára legelőnyösebbek között ! A NATO-ból - magától értetődően - most azonnal kiszálltunk ! A pénz megy a papoknak ...
ómió
És a "mi háborúnkkal" - mármint az efftársakéval - mi lesz!?
Nyírfa
Már nem emlékeztem, hol is olvastam ezt a rövid, de velős cikket, de nem voltam rest megkeresni, mert pontosan így képzelem az oktatási rendszert. Sőt, már általános iskolásként nehezményeztem, hogy miért kell olyasmivel foglalkoznom,ami nem érdekel (rajz, varrás, hímzés, technika, torna) , ráadásul rontom velük a tanulmányi átlagomat, és miért nem fordíthatom az időmet a kedvelt tárgyaimra. Volt, aki egyetértett a szabad választás lehetőségével, jellemzően a fiúk között találtam "követőkre". :)
Nem ördögtől való az a jó kis szabadság. Szóval, a cikk:

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/ezert-imadjak-a-finn-gyerekek-az-iskolat-a-magyar-oktataskutato-lerantotta-a-leplet-a-finn-oktatasi-csodarol/
Nyírfa
Látom ám, hogy nem ide kellett volna...:))
Nem baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.