A volt finn külügyminiszter szerint az egész látogatás a Fidesz belpolitikai játszmája.

A 444 cikke szerint a finn házelnök és a finn parlament külügyi bizottságának alelnöke, Erkki Tuomioja nem a magyar parlament, hanem a Fidesz-frakció látogatásának tekinti a hozzájuk érkező, Hende Csaba által vezetett csoport vizitálását Helsinkiben. 

Finn politikus: Finnországnak nincs mit magyaráznia a fideszes delegációnak

Fotó: Facebook/Hende Csaba

A Demokraatti-nak nyilatkozó szociáldemokrata politikus szerint az egész nem egyéb, mint Orbán Viktor belpolitikai játszmája, 

Finnországnak nincs miről tárgyalnia, nincs mit magyaráznia a delegációnak.

A 2000-2007 és 2011-2015 között külügyminiszterként dolgozó finn politikus szerint a magyar politikai retorikát áthatja a "sérelmek és a bocsánatkérés követelése". 

A cikk szerint a volt külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a fideszes delegáció nem fogja összekötni a NATO-bővítést az uniós magyar források befagyasztásának ügyével. A Demokraatti-nak nyilatkozó Matti Vanhagen is azt emelte ki, hogy a NATO és az EU két külön szervezet, Finnország és Svédország NATO-ba való felvételének és az uniós pénzek között pedig nincs összefüggés.

Mint ismert, a finnek és svédek NATO-csatlakozási kérelmét már csak Törökország és Magyarország nem ratifikálta (Magyarország az utolsó uniós állam, amelyik ezt nem tette meg), a kormány pedig több hónapja ígérgeti, hogy alá fogják írni a catlakozási kérelmet. A Fidesz februárban tartott frakciógyűlése után kiderült, hogy a fideszes politikusok megosztottak a kérdésben (a két ország az orosz-ukrán háború miatt csatlakozna a védelmi szövetséghez), Kocsis Máté frakcióvezető pedig arról beszélt, hogy a két ország részéről igaztalan vádak és támadások hangzanak el a magyar kormányt illetően, ezért fog elutazni a négyfős fideszes "delegáció" a jövő héten Stockholmba és Helsinkibe.

A két országba Hende Gyula, Győri Enikő, Németh Zsolt és Schaller Baross Ernő fog kiutazni – olvasható a 444 cikkében.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ja még annyit>> nem rokonunk a fin > ugorgyunk egyet, s szarjuk le őket! Nem ez a tisztes-séges?
Persze ki lehetne zavarni a hozzánk betelepedetteket a svéd állandó lakóssá vált egyedekkel együtt, de mi magyarokból és emberekből vagyunk!
Az usa-nató armada akkor is takarodjon a kurva anyjába Európából, és az Eu. krrupt usa-nyaló szemét vezetése a börtönbe! >> figyelj > AKASZTÁSILAG!!!
csak úgy....
@KisTehen: föleg neked,te senkiházi rühes! :)
Béla333
A finneknek úgy kellene csinálni, mint ahogy a gazságügyi csaj csinálta az Uniós Pegazus bizottsággal: szóba sem állt velük!
Mocskos maffiózók! Minek mennek Finnországba? Kenőpénzt szeretnének kapni?
Aljas rohadékok!
Németh István
@simmering73: @Béla333: @csak úgy...: NOS HÜLYE FASZKALPOKBÓL KIFOLYÓ ÁPORODOTT TRUTYMÓFEJŰEK >> Ha jól emlékszem - ami tök biztos - mim nem vegzáltuk, még csak véleményt sem mondtunk a fin moslékokról, nem elemeztük a világi, de a belpolitikai helyzetüket sem! ÉS MOST EGY NAGY PONT! tehát és mivel a svédek esetében is ez a helyzet mind a két nép VEZETÉSE menjen a hülyekurva anyjába és IGEN IS ÉLJÜNK A VÉTÓ JOGUNKKAL, velük szemben, NEM CSUPÁN A BOCSÁNATKÉRÉSIG, hanem a TELJES MORÁLIS REHABILITÁLÁSUNKKÉRT, HOSSZÚ IDŐRE VISSZAMENŐLEG!! ugye érhető!?
EZT FOGJA HOZNI >> az usa-nató armada eltakarodása Európából, és az Eu. veztésének bebörtönzése - akasztásilag! > hogy megértsétek > nimmermehr nató-usa Európában!
bence
Csupán utazni akartak ! Finnországban még nem jártak ! Ezt is fizeti a birka nép !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.