Az EP-képviselő szerint a bizottság nem lát elégséges előrelépést az alapítványokba kiszervezett egyetemek és az igazságügyi rendszer reformjánál sem.

Ujhelyi István EP-képviselő vasárnapi Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy úgy értesült, az Európai Bizottság nem lát elégséges előrelépést az alapítványokba kiszervezett egyetemek és az igazságügyi rendszer reformjánál sem. Emellett pedig nem fogadták el a Fidesz-kormány vállalásait sem, ezért továbbra is kérdéses, hogy Magyarország megkapja-e a több ezermilliárd forintra rúgó, eddig visszatartott uniós pénzeket – olvasható a Telex cikkében.

Ujhelyi István: nem fogadta el az Európai Bizottság az Orbán-kormány vállalásait

Fotó: Facebook/Ujhelyi István dr.

"Mind a helyreállítási alap pénzei, mind pedig a hagyományos uniós hétéves költségvetés forrásai körül tovább húzódik a bizonytalanság, az Európai Bizottság ugyanis a héten döntött és nem fogadta el a Fidesz-kormány által – többek között az alapítványokba kiszervezett egyetemek kuratóriuma kapcsán tett – módosításokat és vállalásokat.”

- írta bejegyzésében a volt MSZP-s politikus, aki még azt is hozzátette, hogy 

"az Európai Bizottság egyelőre nem lát elégséges előrelépést az igazságügyi rendszer reformjával kapcsolatos, úgynevezett jogállamisági szupermérföldkövek tekintetében sem.”

Ujhelyi a bejegyzésében arra is kitért, hogy szeretné, ha már ott tartana az ország, hogy az "Orbán-kormány végrehajtotta a szükséges jogállamisági módosításokat", visszanyesték a "NER legrücskösebb csápjait", és megérkezhetnek a befagyasztott forrásösszegek.

"De még mindig nem jönnek és ahogy értesültem: egy darabig még biztosan nem is fognak. Ami kifejezetten súlyos probléma, hiszen a magyar gazdaságnak és a magyar családoknak elengedhetetlen szüksége van ezekre a támogatásokra. Világos és egyértelmű: az, hogy ide jutottunk és továbbra sincs megnyugtató lezárása a folyamatnak, kizárólag az Orbán-kormány felelőssége és hibája.”

A Telex a bejegyzéssel kapcsolatban megkereste Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős minisztert, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletét is, hogy Ujhelyi értesülései helyesek-e. Választ egyelőre még nem kaptak a kérdéseikre.

Forrás: telex.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Szopnak a kecskebaszók! Ez így van jól...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@Philip Marlowe: de tényleeeeeg ! te félkegyelművagy !
Nanya
@Philip Marlowe: mondtam már ma,hogy félkegyelmű vagy? MONDOM !
simmering73
@Philip Marlowe: Te meg régihülye elvtárs.
gina
Helyesbits,,, az nem vállalás,, hanem hazug szemét szöveg, nem mindenki hülye azt hiszik minden ember az ö szektahivöjük ,,,,
Nanya
@Mirabilis: Hallottad már a pletykát ? Azt beszélik ,orbán nem is magyar ,hanem egy tolvaj cigány .
Ez most igaz lenne?
Akkor most egy korcs roma rontja országunk mindennapját? Talán az is lehet,hogy megérett az akasztófára? Ez utóbbit azért kérdezem,mert én békés humánus ember vagyok és a kötél az bevág a bőrbe,a szövetekbe.
Könyörgök,valami szélesebb,puhább anyagot tessenek használni,mert az ember mégiscsak ember.
orbán : AZ NEM EMBER !
Nanya
@KisTehen: te pl. vissza az istállóba !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.