Frusztráló helyzetnek minősítette Szijjártó Péter külügyminiszter a Magyarország és az Európai Unió közötti, az uniós forrásokról folyó tárgyalásokat az N1 horvát hírtelevíziónak adott nyilatkozatában.

Szijjártó szerint azért akarja a bukásukat Brüsszel, mert ők jobboldaliak, hazafiasok, keresztények
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter szerint a források befagyasztása nem jelent problémát a magyar költségvetés szempontjából, ezt a tavalyi, csaknem 5 százalékos gazdasági növekedéssel és a beruházások nagy számával magyarázta. Szerinte az uniós források esetében elvi kérdésről van szó, mert "ezek nem humanitárius adományok, hanem azokat az európai, köztük a magyar emberek teljesítménye adja".

Az, hogy európai pénzek egy részét nem adják oda Magyarországnak, hanem politikai okokból megtagadják, elfogadhatatlan

– ismételte meg korábbi nyilatkozatait a miniszter.

Szijjártó a konfliktus okát abban látta, hogy "nem tetszik Brüsszelnek az, ahogy a magyar kormány az országot kormányozza, hogy ellenzi a föderalizmust, kiáll a nemzeti hatáskörök mellett". Szerinte Brüsszel nem képes megemészteni, hogy "mi egy jobboldali, hazafias, keresztény kormány vagyunk, amely teljesen szembe megy a főáramlattal". Egyszersmind megismételte abbéli meggyőződését, hogy Brüsszelben a magyar kormány bukását akarják.

Az N1-nek Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a magyar kormány támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását és szerinte az Országgyűlés is ratifikálni fogja azt.

A csatlakozás ratifikálásáról szóló javaslatot "már benyújtották" a parlamentnek és a miniszterelnök is arra kérte a kormánypárti frakciókat, hogy támogassák ezt a javaslatot. (Má kérdés, hogy ezt a finnek egy kissé máshogy látják – erről ide kattintva olvashatnak bővebben.)

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Csizmás Kond: TEJhatalmat??? Na, itt a másik tehenÉSZ.
Akkor szerződjenek a buta Teheneddel.
Ez a Brüsszel tejben-vajban akar fürödni...
Tejhatalom, baszod, itt szarok be...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
a ti bukásotokat nem csak brüsszel akarja..hanem minden magyar, akinek értelmi szintje meghaladja a 30 IQ pontot...
Nyírfa
Az N1 tévé magyar támogatással működik, gyakorlatilag az Orbán-kormány egy szócsöve Horvátországban. Hogy mennyi pénzünk lenne, ha nem dobnák ki az ablakon!
csipetke
Tévedésben vagy pintyőke..Brüsszel és a tagországok látják,(bár ez még a Holdról is látszik) hogy az ország már lassan Bulgária mögé kerül, annak ellenére,hogy zsákszámra öntötték ide a lóvét, Európa szinte legszegényebb országa lettünk, köszönhetjük orbánnak. Ugyanakkor az orbánhoz köthető szűk kör mérhetetlenül meggazdagodott,beleértve orbán pereputtyát is. Máshol elképzelhetetlen,hogy egy félanalfabéta, értelmes összetett mondatot elmondani nemtudó gázszerelő néhány év leforgása alatt dollármilliárdos lesz. Demokrácia már csak nyomokban, jogállamiság nuku,szétverve az MTA, az SZFE, elüldözve a CEU, beszántva a média, stb,stb,stb. Pintyőkének fáj,hogy az EU-ban nem nézik jószemmel, hogy ellopják az eu-s pénzeket. Emellett a legtöbbet vétózó orbán volt, nyílegyenesen megy mindennel szembe, sokszor fejjel a falnak. De nem azért mert okos,hanem mert olyan,mint a cigány eladó lova:--Csókolom,nem vak ez,csak bátor. Ha ezek végre eltakarodnak az életünkből, évtizedekbe fog telni,mire az ország kiheveri ezt az agyatlan pusztítást
jáger laszló
SzP félrebeszél
Semmi köze a brüsszeli álláspontnak az ideológiához!!!
Ez társadalom politikai,jogi kérdés!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
@Nyírfa: 09:09 A külföldön épített fenese tudja,hány stadion ára se semmi, de építettünk kórházat meg iskolát Vietnámban, templomot Mexikóban. Stb,stb.. A mexikói bulit értem, ha borul a bili,oszt szaladni kell, onnan nincs kiadatás. Százmilliárdokat szórtak a külhoniaknak,ami nem lenne baj,ha itthon már minden rendben lenne, de ki van a seggünk a gatyából, és sajnos itt csak arra van pénz,amire orbán akarja
szép új világ
Ő, ennél jóval egyszerűbb az oka! Csaltok, loptok, hazudtok - ezért!
kereső
Ott esik a fene seggre, hogy ti druzsba pjotr- nem vagytok sem jobboldaliak, sem "hazafiasok", de keresztények a legkevésbé. Ennek az általatok mantrázott hazugság cáfolatnak kellne lenni az irástudók feladatának- pontról, pontra cáfolni- és tényszerúen igazolni mindannak az ellenkezőjét, amit mondotok. Van-e bátroság ma, az irástudó társadalomban, ennek véghezvitelére? Van-e - egy "fecske" köztetek, aki elindul ezen az úton??
Nyírfa
@csipetke: 09.21

Igencsak furcsállom, hogy a magyarok nyugtázzák, legfeljebb egymás között morgolódnak , hogy Orbán a sajátjaként tekint a közvagyonra. Ennyire nem kellene szolgaként viselkednünk.
Tudod, hányszor jut eszembe az a jézusi ostor?!
dr. prédikátor
ZSELÉS KÖCSÖG DISZPINTY!!!AZÉRT AKARJÁK A BUKÁSOTOKAT MERT EGY HAZUG MOCSKOS TOLVAJ BANDA VAGYTÖK
Csizmás Kond
...brüsszel tejhatalmat akar, mint annakidején a kommunizmus.
csak úgy....
pötyi ne hisztizz és föleg ne hazudozz! -ezek piszoku értenek hozzá,hogy lejárassák magukat
Nyírfa
@sgl: 09.48

Hasonlóan látjuk a világot: kb. ugyanakkor írtam le a Nolblogon, hogy fasizálódik Magyarország. Azt pedig a 90-es években, hogy a hátsó lépcsőn a honfoglalók elseftelik a XXI. századot.
Nessy
És ezt a sok valótlan állítását el is hiszi külügyérünk?? A kereszténységük abban áll, hogy már amit valamelyik püspök megkíván, ingó és ingatlant, azt most ingyen és bérmentve megkapja, hogy a kormány mellett kampányoljon. A hazafiság demagóg frázisok halmaza! Orbáni hazaszeretet: Enyém az ország, a hatalom...!
kereső
Nem teljesen ide passzol, de mégis- hiszen ismét a "gender", meg a magyar életmód a fókuszban az állampártnál. Ezt a kis szösszenetet találtam- akár P.Howard, alias Rejtő Jenő is irhatta volna:

"A MAGYAR ÉLETMÓD MEGVÉDÉSÉVEL KAPCSOLATOS NÉVTELEN BEJELENTÉS NEM-ÁTALAKÍTÁSRA (FIÚSÍTTATÁSRA) IRÁNYULÓ CSELEKEDETRŐL
Címzett: Atomenergia Hivatal (mint a „Visszaélés-bejelentési rendszer” része)
Tárgy: I. (NAGY) LAJOS (foglalkozása: KIRÁLY) feljelentése, valamint javaslat nevezett és MÁRIA (szül. ANJOU MÁRIA; foglalkozása MAGYAR KIRÁLYNŐ) posztumusz trónfosztására, továbbá a Magyar (sic!) történelemből történő törlésére és az LMBTQ tevékenységtől való örökös eltiltására..
Indoklás: I. (NAGY) LAJOS KIRÁLY anyagi megfontolásból (hogy leányát örökségéhez, ezen belül a trónhoz juttassa) FIÚSÍTTATTA LEÁNYÁT, MÁRIÁT.
Ezzel kétségbe vonta a gyermek „születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát”. Súlyosbító körülmény, hogy tette mindezt a munkahelyén, konkrétan a királyi várban.
Kérem a T. Címzettet I. (Nagy) Lajos király és társtettesként Mária (Anjou Mária) királynő szigorú megbüntetésére, az említett és egyéb LMBTQ tevékenységtől történő örökös eltiltására, továbbá a Magyar (sic!) történelemből történő végleges törlésére.
K.m.f.
Tisztelettel: Netuddkki."
Béla333
Maffiózók! NE LOPJATOK!
Ez nem jut el az agyukig...!!!
Aki Én
@Csizmás Kond: TEJhatalmat??? Na, itt a másik tehenÉSZ.
Akkor szerződjenek a buta Teheneddel.
Ez a Brüsszel tejben-vajban akar fürödni...
Tejhatalom, baszod, itt szarok be...
Aki Én
...fasznal olvasok Csizmás Kondomot, csak kiég a agyam.
leszholnapis
@sgl: persze mivel se kutya se macska csak ez marad...
gina
Tévedsz, mert nem szeretik a buzi, pedofil ,kurvázó tolvaj politikusokat mit ti vagytok ,retkes tetük..
csak úgy....
@Aki Én: a félelmetesen butákkal tisztában kell lenni,hiszen ök a hatalom emberei!
simmering73
Toporzék peti figyelmébe: "A gazemberek utolsó mentsvára a hazafiság" (Samuel Jackson)
csak úgy....
miért van az ,hogy az összes eu. tagállamból mindíg a fidesz hisztizik és veri a tam-tamot?
ez a banda a hívei elött így fedezi a disznóságaikat, föleg a lopásaikat ,hogy politikai mártírt csinál magából és szembehazudja a saját,hiszékeny,agymosott polgárait!- mert azokon kívül már a kutya sem hisz nekik..
ómió
Bizony, ha efftársiasodnátok, Brüsszelben "minden rendben" lehetne velünk!
Aki Én
@ómió: nosztalgiázol, kotorék bolsi? Vagy miért efftársazol össze mindent, te egysíkú balfasz?
Nessy
@Aki Én: Hagyd rá! Beszűkült tudatába ennyi fért, és nem tud váltani.
csak úgy....
@Nessy: ne haggya rá, mindenki megérdemli a fényt! :) -ha el is utasítja...
ómió
@Aki Én: Bekakukkolt a donor kutyaagyad, bolsiék elmebetege, hogy már megint képtelen vagy még a kotorék bolsi "tezsvíreid" felismerésére is? Igényelj magadnak újat, bolsiék idiótája! Vagy a "mentálod" már arra is képtelen?
Aki Én
@ómió: nosztalgiázol, kotorék bolsi? Vagy miért efftársazol össze mindent, te egysíkú balfasz?
ómió
@Aki Én: Látom, bolsiék agyhiányos elmebetege, nem sikerült megértened, amit 08:31-kor írtam! Nem is erőltetlek tovább! Majd akkor szólj, ha megkaptad az új donor kutyaagyadat! Azzal legalább majd a magadéit, az egysíku balfasz kotorék bolsikat képes leszel felismerni!
evacica
Mit akar ez a zsúr Pubi! S...nyalásból jól teljesít Orbánnál a diplomáciához meg annyit ért mint a szomszédom kutyája! Jaj nem sértem meg szegény ebet!
Nyírfa
@csak úgy...: márc.06. 11.38.

" Akinek humora van, az mindent tud, akinek humora nincs, az mindenre képes. " by Peterdi Pál
Szeretem ezeket az egyszerű igazságokat! :))
Nyírfa
@Nyírfa: 10.23

Bocsánat, @kereső:nek szántam!
bence
Hát ha ilyenek a jobboldali , hazafias , keresztények , akik mindent magukévá tesznek , akkor mentsen tőlük az Isten !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.