A fideszes képviselők szavazataikkal ellehetetlenítették, hogy az egyetemi kuratóriumokból kizárhassák a politikusokat.

Hiába a nyomás az egyetemek, az ellenzék és az EU részéről, a Fidesz nem hagyja magátMTVA/Bizományosi: Balaton József

A kormánypárti képviselők leszavazták az igazságügyi bizottság hétfő délelőtti ülésén a DK javaslatát, amelyben szigorították volna az összeférhetetlenségi szabályokat az egyetemi alapítványok kuratóriumában – tudatta a telex.hu.

Az összes politikust, állami és önkormányzati vezetőt, illetve a politikához kötődő egyéb megbízottakat is kizárták volna a felsőoktatási intézményeket fenntartó alapítványok kuratóriumából és felügyelőbizottságából.

A Fidesz-KDNP képviselői nemmel szavaztak, ez pedig azt jelenti, hogy nem kerül az Országgyűlés elé a javaslat.

Ez azért is érdekes, mert vasárnap Ujhelyi István EP-képviselő, majd a Népszava és a Szabad Európa is arról írt, hogy az Európai Bizottság nem fogadta el a kormány javaslatait, amit a felfüggesztett Erasmus-forrásokért fogalmaztak meg pár hete.

Mindeközben a 21 alapítványi irányítás alá szervezett felsőoktatási intézmény rektora levélben fordult Ursula von der Leyenhez,

az Európai Bizottság elnökéhez. A Magyar Nemzet cikke szerint elfogadhatatlannak nevezték az Erasmus-program forrásainak felfüggesztéséről szóló határozatot, és kérik annak azonnali rendezését, valamint a közösségüket ért becsületbeli és anyagi károkozás azonnali jóvátételét.

Példa nélkülinek tartják, hogy a tanácsi határozat a modellváltott egyetemek vezetőinek, közösségének előzetes megkeresése, véleménykérése nélkül született meg. A rektorok szerint az új működési modellben a fenntartó alapítványok részéről politikai nyomásgyakorlás nem merül fel, és azt is írják, hogy az új modellben versenyképesebbek lettek az egyetemek.

Forrás: telex.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Példa nélkülinek tartják, hogy a tanácsi határozat a modellváltott egyetemek vezetőinek, közösségének előzetes megkeresése, véleménykérése nélkül született meg."

Az is példa nélküli, hogy elszámolhatatlan, ellenőrizhetetlen a kuratórium gazdálkodása, magyarán azt és úgy lopnak el, ahogyan azt a maffiafőnökük elrendeli.
Na ez is példa nélküli!
Közpénz milliárdokról van szó, ha egyáltalán a hülyemagyar maffiahívők tudják, hogy mennyi is a milliárd...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""Nem engednénk ki a fejőstehenet a kezünkből, csak a pányvát tesszük egy alacsonyabb rangú csicskánk kezébe! A tejet ezentúl is nekünk adná, csak a látszat lenne más!""
Ugye, dicsőséges 133 hősi gombnyomogatók!?!?!
csak úgy....
az az érzésem,hogy az eu.-t átbaxósdi idök elmúltak , munka után köll nézniük az eu. pénzekböl lébecoló hitvány,hazug fideszmagyaroknak!
lusta
@csak úgy...: Nem, nem fognak. Ezer és egy újfajta sarcot, tulajdonszerzést találnak, mert nagyon kreatívak, a 3 millió nemzethy matyar gyapjas meg ezt (is) imádja. A nyírást.
jáger laszló
A rektorok szerint az új modellben versenyképesebbek lettek az egyetemek
A kuratóriumba kerülésért ádáz verseny folyik!!
Ez +is látszik a honoráriumokért vívott csatában is!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Hát, nem "ércsék"!? Politikusok csak a "művelt Nyugaton" lehetnek kuratóriumokban! Ez az "uniós egyenlőbbség haladó elve"!
bence
Ezután már nem lehet kérdés , hogy egy huncut fillérre sem jogosultak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.