Annyira magasra rúg a vállalatok energiaszámlája, hogy kénytelenek a fogyasztókra hárítani a drágulás egy részét.

Háromszorosára nőtt a cégek energiaszámlája, de nem kell aggódni, ezt is mi fizetjük megMTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Az EY globális tanácsadó hazai közép- és nagyvállalati felméréséből az derült ki, hogy tízből nyolc cég energiaköltsége legalább háromszorosára nőtt tavaly az egy évvel korábbihoz képest. A megkérdezettek 46 százaléka ennél is jóval nagyobb, minimum ötszörös emelkedést tapasztalt – írja a telex.hu.

A vállalatok döntő többsége, 79 százaléka erre válaszul kénytelen volt a többletköltséget legalább részben áthárítani a fogyasztókra.

A cégek az EY-nak adott válaszok tanúsága szerint emellett a termékek árazására és beszerzésére kidolgozott új stratégiák kidolgozásával küzdöttek az energiaárak emelkedéséből fakadó hatások ellen. 

A felmérésről kiadott közleményben Kovács Levente, a társaság energiapiaci szakértője azt is kiemelte: „az energiaköltségek növekedése egy olyan válság kiindulópontja volt, amelynek kezeléséhez csak részben állnak rendelkezésre eszközök a cégvezetők kezében”. A hirtelen és drasztikus áremelkedés megváltoztatta a vállalatvezetők gondolkodását, az energiahatékonyság kérdése fontosabb lett, mint valaha.

A felmérésre válaszolók negyede döntött úgy, hogy a jelenlegi fogyasztását kiváltja valamilyen alternatív energiaforrással,

ezek közül a leggyakoribb műszaki megoldás a napelem és a hőszivattyú. A szolgáltató cégek, amelyek költségszerkezetében kisebb az energia aránya, jelentősen le is vannak maradva az ipari és technológiai szektor szereplőitől az átállásban. A tervezett beruházások ellen hatnak a cégek közel kétharmada szerint egyéb tényezők mellett a szabályozási bizonytalanságok.

Forrás: telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Az ilyen cikkeknél mindig azon csodálkozok, hogy ki az a nagyonhiszékeny aki azt képzelte, hogy egy cég úgy állít elő bármit hogy annak az ára, az eladásnál veszteséget teremtsen.
Az ilyen energetikai áthárításokat a zunió is azért szorgalmazza mert tudja hogy legtöbb ember nem rá fog haragudni hanem a cégekre amiért többe kerül minden...és ők boldogan hazudoznak tovább.
ómió
A korruptbolsi brüsszeli efftársak "jóléte" már csak ilyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.