Úgy tűnik, az orvosok nem engednek: már 12 ezer a kamarába visszatérők száma.

Mindössze 5 nap alatt 12 ezer orvos tért vissza a kamarábaMTI/Balogh Zoltán

Mint ismert, március elsejével megszűnt az orvosok kötelező kamarai tagsága – emlékeztet a 168.hu. Ez azután történt, hogy az országgyűlés gyorsított eljárásban, 24 óra alatt elfogadta – 122 igen és 31 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül – a pont egy hete benyújtott törvénymódosítást. Novák Katalin köztársasági elnök aznap alá is írta, éa már szerdán életbe lépett a Magyar Orvosi Kamara jogköreinek változásáról szóló törvény.

Az orvosok azonban nem egészen értettek egyet ennek jogosságával, amit az is jól mutat, hogy mindössze öt nap alatt 12 ezren jelezték, hogy továbbra is tagok maradnának

– erről a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a Facebook-oldalán írt hétfőn délelőtt.

Az orvosoknak még 25 napjuk van arról nyilatkozni, hogy továbbra is a kamarai tagok maradnak-e. Aki nem nyilatkozik, az a határidő lejártával automatikusan törlődik a tagok közül.

A szervezet Fb-oldalán két napja azt is közölték, hogy a MOK egy olyan „szakmai közösség, amely része az európai orvosi társadalomnak és a szakmai tisztaságot képviseli. Célunk, hogy a kamarához tartozás presztízs legyen és a kamarai tagokról el lehessen mondani, hogy egy hivatásrend elismert tagjai”.

Forrás: 168.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Napok kérdése, és visszatér az összes. Okos emberek,akik látják,hogy mi folyik itt, őket nem lehet az idióta propagandával beetetni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
icegygenabro
Az iparkamarai tagság miért is kötelező?
justhpeter
Mindíg nem nyerhet a kleptokrata-nemzeti-keresztény söpredék ! A kocka fordulni látszik, remélem úgy fordul, hogy az első kormányzati dominót megböki, oszt' Jónapot !
verőce21
Nem szünik meg egyelőre, csak megcsinosodik...!
Terminátor
@icegygenabro: Mit kell rebelliskednünk, hogy az iparkamrát is bedarálják?
No oda azért nem csődülne vissza a nép!
Kamra fontossága=pápa fütyije, férfi mellbimbója!
human
Megvallom őszintén, hogy nem gondoltam volna, hogy valaha az orvostársadalom összefog és száműzi a hálapénzt. Sokkal rosszabb véleményme volt róluk pont a hálapénz miatt. Korrupt dokik persze mindig lesznek, de nők hanem a jó egészségügyre vágyó többség számít.
ómió
Az orvoslétszám kétszeresét még nem "közelítjük", efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.