Tegnap az azonnali kérdések után letette képviselői esküjét a DK-s Ráczné Földi Judit, ezzel parlamenti mandátumhoz jutott. A politikus tragikus hirtelenséggel elhunytpárttársa, Kordás László helyét vette át az Országgyűlésben.

Hadházy alaposan nekiment a DK-nak az off-shore lovag képviselővé emelése miatt
Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció székesfehérvári önkormányzati képviselője, az országos elnökség tagja. MTI/Bodnár Boglárka

Ráczné Földi Judit neve akkor vált országosan ismertté, amikor a 2021. őszi előválasztás során kiderült, hogy nagyon is sok köze van egy offshore hátterű céghez, ami többek mellett autómosót és sztriptízbárt is működtetett. 

Közösségi oldalán reagált erre Hadházy, aki szerint pártja ugyanis úgy gondolta, a következetességnél és tisztességnél fontosabb a párthűség.

Az előválasztáson induló jelölteknek külön nyilatkozniuk kellett arról, hogy nincsenek offshore-érdekeltségeik. Miután kiderült, pert indított az őt lebuktató lap ellen.

Elvesztette, ahogy egyébként az előválasztáson is veszített, ma mégis beüthetett az aranyozott falak közé

- jelentette ki Hadházy Ákos.

Szándékosan nem vettem részt a mandátumot igazoló szavazáson, nem lett volna ildomos ugyanis nemet nyomni (egyszerűen nem szokás), igent pedig nem tudtam volna jó lelkiismerettel. Annyira súlyosnak gondolom azonban a helyzetet, hogy határozatlan ideig kénytelen vagyok mindenféle kapcsolatot megszakítani az érintett párt képviselőivel és tisztségviselőivel, pedig természetesen ott is jócskán vannak tisztességes és elkötelezett emberek.

- mondta el a független parlamenti képviselő.

A politikus szerint az off-shore lovag képviselővé emelése egyrészt semmibe veszi a munkáját:

hiába mutatja be, milyen korrupt ez a rendszer, ha jön az egyik ellenzéki párt és gyakorlatilag lenulláz mindent.

Ezek után teljes joggal mondhatják a választók, hogy egyik kutya, másik eb. Semmibe veszi ez a párt az előválasztáson dolgozó sok ezer, lelkes aktivista munkáját is, amikor csak azért is egy vesztes jelöltnek adja a mandátumot.

És végül: teljesen félreérti a helyzetet ez a párt, ha azt hiszi, a Fideszt másolva (jelen esetben a „mi kutyánk kölykét” tűzön-vízen át bevédeni) lehet eredményt elérni. Pont, hogy mindennek az ellentétét kellene csinálni, amit az állampárt tesz, e nélkül nincs előre, marad minden a régiben.

- tette hozzá Hadházy, aki szerint ráadásul a Fidesz csak azért teheti meg, amit tesz, mert a kezében van a teljes propagandagépezet. Ha egy ellenzéki párt szerint egy YouTube csatorna helyettesíti, akkor nagyot fog csalódni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hogy miért mocskos dolog az itthon rendesen adót fizető szavazókkal szemben egy bevallottan offshore céget működtető vállalkozás?:

Nos ezért:
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben."
hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
@Maccska: A saját portátokon kezdjed a szennyes kiteregetését. Ha azzal végeztél, jöhet ez is.
Csizmás Kond
...szóval az oknyomozó szarházi bár orrol a csalókra de azért mégis a saját kutyakölykére nem tartja ildomosnak az elleszavazást...hát ennyit az őszinteségéről, a becsületéről és egyáltalán a munkásságáról...a pofa nagy de a sajátját akkor is védi a tudja hogy csaló.
jáger laszló
Ja és LNZkben politizál mellékesen fidex LNS!!
Ergo rendes ember már nem is lehet
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@simmering73: Igy igaz, majd ha merik!!! "kritikával" illetni orbán-t: simonka, boldog istván, farkas flóri, mengyi ..meg a többi pernahajder miatt, és orbán saját bukszái miatt,akiknek a tolvajlásait Hadházy és a direkt 36 már feltárta, akkor majd lehet szónokolni minden fideSS-es NER hülyének. És, ha majd azt is megérjük- hogy a nagy trianonozók, most hogyan drukkolnak toroczkaival az élen az oroszoknak, akkor talán lehet szavuk a tisztességes magyarok előtt- de addig nem.
Dr. Proktor
Nem jó jel ha már a DK is fideszizálódik...
Toller Béla
,.. és nem a nyereségről van itt szó, egy autómosó meg egy sztriptízbár nem az aranyak forrása. A DJ nem ezt a fajta hozzáállást ígérte és igényelte eddig ! Erről van szó ! Kicsiben és nagyban is !
Dr. Proktor
@Toller Béla: No meg tagadta is az elején, plusz perelt és vesztett...
Fidesztempó!
ómió
De, azért, ahogy Böszme efftárs "üdvözölte", az már bőven hajazott az egykori Brezsnyev-Honecker "nyelvestranszferre"!
kereső
@Dr. Proktor: Légy szives tájékozódj már! A z ujságot jó hirnév megsértésért perelte- azt veszitette el, mert egy közszereplőnek túrnie kell, hha hazugnak nevezik. Már tegnap este beraktam a tények kedvéért- és most ismét:
Ráczné szerint nem igaz, hogy valótlanul nyilatkozott a tulajdonáról, ezért a lap ellen jó hírnév sértés miatt pert is indított, védője az ex-LMP-s Schiffer András volt. Csakhogy Ráczné Földi Judit jogerősen is pert vesztett a Válasz Online-nal szemben.

Schiffer az ügyről azt mondta, hogy ügyfelének volt offshore cégben viselt tisztsége, de állítása szerint tulajdona nem. Schiffer szerint csak azért nyert a Válasz Online, mert az ítélet szerint közszereplőként el kell tűrnie az ilyen cikkeket. A cikkek alapját képező nyilatkozatokat azonban Ráczné Földi Judit tulajdonosként írta alá – ezt a cégbíróság be is fogadta –, azonban Schiffer szerint ilyen nyilatkozatokat egy cég tulajdonosa alá sem írhatna."- azaz abban nem hazudott Ráczné, hogy nem volt tulajdonában off shore cég
Tények, csak a tisztánlátás kedvéért.
Dr. Proktor
@kereső: Tény, csak a tisztánlátás kedvéért, hogy az off-shore azért van hogy eltakarja a tulajdonosi kört...
"Az offshore státuszú cégek számos előnyt élvezhetnek:
minimális adminisztrációs és bürokratikus követelménynek kell megfelelniük,
nincs, vagy minimális a nyilvántartási és beszámolási kötelezettség az országa szerint illetékes adóhatóság felé,
a tulajdonosok és a vezető tisztségviselők adatai nem nyilvánosak."
Dr. Proktor
@kereső: Ps. Utálom ha valaki adót kerül vagy minimalizál, mikor én becsületesen fizetem, még abban a tudatban is hogy nem minden pénzem a közösnek hasznosul...
Továbbá utálom azt az ismerősömet aki köztudottan veszteséges céget vezet de közben csúcs Audival jár és közben panaszkodik hogy milyen rossz állapotban vannak az utak!
kereső
@Dr. Proktor: Nem tudom, hogy emlékszel-e a Tocsik elleni birájának indoklására: "törvényes, de nem etikus".
Ha tényleg tiszta közéletet akarunk akkor ezt is szem előtt kell tartani egy pártnak- annak meg főleg, amely ezt hirdeti.

Az off shore cég önmagában nem búnöző céget jelent, hanem adóoptimalizálás egyik eszköze. Ma már Magyarország is off shore ország a 9%-os társasági adójával-legalábbis Európában-nem véletlen a berzenkedés nálunk a 15%-os globális adó miatt- ami , azért egy öntökön lövés, mert a cég aki Magyarországon befektet- az anyacége szerinti országban a 15-és 9 % közötti adókülönbözetet igy-is úgy is meg fogja fizetni- csak éppen nem nálunk, hanem az anyaországban.
kereső
@Dr. Proktor: Igen, ez is a törvényes de nem etikus kategória, hiszen a cég tulajdonosai , akik rejtőznek ebből szerzik a jövedelmüket.De ez önmagában nem teszi búnössé a céget. És a magyar adótörvények a tulajdonos osztalék ági oldalán egészen jól fogják ezt, csak a NAV-nak még mindig nincs erre teljesen kiépülve az adatbázisa, hogy könnyen össze tudja fésülni a dolgokat. De sokat fejlődött ezen a téren, és a nemzetközi adóügyi együttmúködések is segitik ezt a feltárást. Nem mindennapi dolog, de ebben éppen az USA jár elöl- éppen a saját polgárai védelmében, és a saját adóbevétele érdekében.Ezért is komoly érvágás lehet a magyar gazdaságra az USA által felmondott kettős adóztatást kizáró egyezmény felmondása.
e örö e bódottá
A DK ezzel szavazatokat vesztett az egész ellenzéki oldal számára, mert összesározott mindenkit. Egyik kutya, másik eb. Fogalmam sincs, hogy miért kellet erőltetni ezt a debil arcú szukát. Amit meg Gyurcsány Viktor csinált vele a Parlamentben, az több, mint kellemetlen és sokkal-sokkal több, mint szánalmas!
Ja, és a primitív pénisz mutogató hülyegyerek Gréczyt sem szabadott volna visszahozniuk a közéletbe.

Egyébként I am Groot
Dr. Proktor
@kereső: A lényeg a lényeg megint: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani!
Ha besétálok egy kuplerájba de nem veszem igénybe a szolgáltatást, akkor is ügyfélnek látszom...
Dr. Proktor
@e örö e bódottá: Igazad van! Ezzel csak azt érték el, hogy akik eddig szimpatizáltak azok most elpártolnak!
Mint én ezennel a Momentumhoz...
Béla333
Hogy miért mocskos dolog az itthon rendesen adót fizető szavazókkal szemben egy bevallottan offshore céget működtető vállalkozás?:

Nos ezért:
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben."
hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa
Béla333
Ja?! A tanulmány 2010-ben született, azóta meg a maffiózóknak "hála" jelentősen romlott a helyzet!
Dr. Proktor
@Béla333: Nem kicsit, nagyon! - hogy egy klasszikust idézzek...
Toller Béla
Igaza van Hadházynak, a DK most nagy bakot lőtt ! Lehet, hogy ez csak egy kis lovagina, de akkor is, hazudott, és ez nem lehet belépő a Parlamentbe ! Vagy tiszta erkölcs van a zászlóra írva, vagy tessenek elmenni a fenébe, a fidesz már előbb itt volt !
lampa laz
Nem kellett volna ez a Judit, mert ezzel q jó adut nyomtak a fidesz mancsába. Fogunk erről hallani majd rendesen a kampányban meg azon kívül is.
Feri lábonlötte magát a fakanállal.
kereső
@Dr. Proktor: 09:45 . Mi történt? Kettős mérce? "Hajnal Miklós magyar politikus, a Momentum Mozgalom budapesti elnöke, 2018–2022 között a párt országos elnökségének tagja, 2022-óta országgyűlési képviselő". - aki hazudott arról, hogy diplomája van. És ő volt az egyik , aki megvádolta Rácznét hazugsággal...
Dr. Proktor
@kereső: Akkor nem marad más hátra mint hogy belépjek a tanácstalanok millás táborába...
kereső
@Dr. Proktor: Tanácstalanok- na, az a legnagyobb tábor. 34-38 %- menne szavazni orbán ellen(mert nincs választás, csak szavazás), de már nem megy befogott orral sem.Benézetm a dk, és gyf fb. oldalára- hááááááááát, nem egyöntetú a gratuláló sereg- ott is az a "kritikus" szlogen, ami itt is előkerült- "nem elég..."
Dr. Proktor
@durbincs: Inkább mint hülye...
Nézz a tükrödbe!
Dr. Proktor
@kereső: Továbbá:
"A Fővárosi Ítélőtábla hétfői jogerős ítélete végül megállapította, hogy a Válasz Online megalapozottan írta azt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore cégét."
Nem örülök Gyurcsány döntésének, ezzel a Fidesz kapott megint egy adut...
Eladott Ország
"Valójában nem elég, ha valaki becsületes ember, szükséges, hogy annak is látsszék." (Honoré de Balzac)
Dr. Proktor
@durbincs: Köcsögöt csak egyet látok errefelé, egy magát durbincsnak képzelő kecsegét, akarom mondani köcsögöt...
Dr. Proktor
@durbincs: Kezeltesd magd, még akkor is ha reménytelennek tűnik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.