Találkozóra hívja Orbán Viktor kormányfőt Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, akinek közlése szerint a megbeszélés az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos nemzeti álláspont kialakítását célozná.

A Jobbik elnöke találkozni akar Orbán Viktorral a súlyos háborús helyzet miatt

Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton elmondta: a nap folyamán levélben kezdeményezi a miniszterelnöknél, hogy hívja össze a magyarországi pártokat egy ilyen egyeztetésre.

Egy ilyen kezdeményezésnek nyilván kormányoldalról kell jönnie, a magyar miniszterelnök lehet ennek az együttműködésnek, ennek az összefogásnak, ennek a nemzeti egységnek a kezdeményezője – fogalmazott a politikus.

Gyöngyösi Márton azt hangsúlyozta: tömegek, köztük nagy számban kárpátaljai magyarok váltak az Oroszország által egy éve Ukrajna ellen indított háború áldozatává, az összecsapás pedig minden jel szerint nem két szomszédos nép regionális konfliktusa, hanem "a mi civilizációnk ellen is háborút indított Oroszország".

Kijelentette, hogy Moszkva – felélesztve a hidegháború idején érvényben volt Brezsnyev-doktrínát – saját birodalmi terjeszkedésének célpontjaként nem csupán az egykori szovjet tagköztársaságokat, hanem Kelet-Közép-Európa egykori szocialista országait is megjelölte, azaz "az orosz birodalmi terjeszkedésnek mi, magyarok is célpontjai vagyunk".

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@csak úgy...: a macska fostoskodik, mint mindig.
Máshoz buta mint a segg.
jáger laszló
A fidex ennek nem látja értelmét!!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@csak úgy...: a macska fostoskodik, mint mindig.
Máshoz buta mint a segg.
ómió
Gyöngyösi efftárs és a "nemzeti álláspont"!? Ez nem két külön dimenzió!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.