Óvodai dajkaként dolgozó 29 éves nővel szemben emeltek vádat Borsodban. A nő tavaly júliusban megölte az újszülöttjét Múcsonyban, majd egy erdőben temette el.

Hajmeresztő állítással védekezik a babagyilkos óvodai dajka

A nő tagadta, hogy gyilkolt volna. Forrás: Pixabay

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint 14 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek a nőre azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadon – írja a 24.hu.

A fiatal nő Múcsonyban élt, terhességét mindenki előtt titkolta. Nem készült az anyaságra, tavaly július elején a szülei házában, az esti órákban a WC-re ülve szülte meg az újszülöttet.

A köldökzsinórt ollóval elvágta, majd a csecsemő fejét a földhöz ütötte. A gyermek holttestét egy törölközőbe csavarta, és a padlón hagyta. Másnap délelőtt egy férfi ismerőse segítségét kérte, akinek azt mondta, hogy galambtetemeket kell elszállítani. Miskolcra utaztak és a dajka egy külterületi erdős részén elrejtette a csecsemő holttestét.

Az újszülött élve született, és megfelelő körülmények között történő szülés és magzati ellátás esetén életben maradt volna. A fiatal nő azt elismerte, hogy terhes volt és szült, de tagadta, hogy megölte volna a csecsemőt. Azt állította, hogy szerette volna megtartani a babát, és készült az anyaságra. Szerinte beleszülte a babát a vécécsészébe, aki abba fulladt bele, mert akkor már nem élt, amikor amikor kivette onnan.

Azt elismerte a vádlott, hogy el akarta tüntetni a gyermek holttestét az ismerősével. Neki azt mondta, hogy a szülei galambokat vágtak, és azoknak a tetemét akarja eltüntetni, mert nem lehet beletenni a szemetesbe, és nem akarja, hogy elhordják a kutyák.

A főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.