Magyarországnak több tisztelet jár – jelentette ki a honvédelmi miniszter az Európai Unió védelmi minisztereinek találkozója után Stockholmban.

Több tiszteletet követel Magyarországnak a honvédelmi miniszter
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) hagyományos jótékonysági bálján a Testnevelési Egyetemen 2023. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A honvédelmi tárca szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf beszámolt arról, hogy a találkozó kiemelt témája az ukrajnai háború volt. A miniszter hangsúlyozta: felszólalásában ismertette Magyarország változatlan és világos álláspontját arról, hogy sem lőszerrel, sem halált okozó eszközökkel nem járul hozzá a háború folytatásához és eszkalációjához. Magyarország célja, hogy kimaradjon a háborúból – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter elmondta: a találkozó fontos témája volt a védelmi ipar fejlesztése is. Ezzel kapcsolatban aláhúzta: Magyarország arra törekszik, hogy a korábban a baloldali kormányok által leépített védelmi ipar ismét visszaépüljön és az elkövetkező években bekapcsolódjon az európai védelemipari véráramba.

A honvédelmi miniszter kétoldalú egyeztetéseket folytatott Pal Jonson svéd és Antti Kaikkonen finn védelmi miniszterrel.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: mindkét tárgyaláson a NATO-csatlakozás ratifikációja került előtérbe, amellyel kapcsolatban biztosította partnereit arról, hogy a magyar kormány a kezdetektől fogva támogatja országaik csatlakozását, azonban az elmúlt években sajnálatosan igaztalan, hamis vádak érték Magyarországot a két ország politikusaitól.

"Magyarországnak több tisztelet jár, és ezért azt szeretnénk, hogyha a ratifikáció folyamata lezárul, akkor a jövőben partnerként és egymásban bízó szövetségesként tudjunk politikai párbeszédet folytatni" – szögezte le.

A miniszter Jean-Pierre Lacroix-val, az ENSZ békeműveletekért felelős főtitkárhelyettesével is megbeszélést folytatott, akivel Magyarország ENSZ békefenntartó missziókban betöltött szerepéről egyeztettek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a tárgyalásról beszámolva elmondta: keresik a további lehetőségeket a nemzetközi szerepvállalásra – írta közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Nem unják még ezt a több tiszteletet dumát, ha nem tudnak semmibe belekötni akkor az a sablon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Büdös bunkó! Ne követelj egy maffia szervezetnek tiszteletet, ez csak a maffiában szokás!
Ha nem tudod kiérdemelni a tiszteletet, akkor jobb ha mélyen elcsendesülsz!
Yeromos
Nem unják még ezt a több tiszteletet dumát, ha nem tudnak semmibe belekötni akkor az a sablon.
Horizont
Agyamra mennek már ezzel a tisztelet dumával. Ők vajon kit is tisztelnek?
Ja senkit...Akkor meg menjenek már a picsába. Az összes.
justhpeter
Én megadom a tiszteletet. Ha találkoznánk úgy szólítanám meg, hogy Tisztelt Senki !!!
Nessy
Holnap ki lesz a soros tisztelet követelő? Minden napra egy mese! De legalább volna valami valós indok! Azok követelnek tiszteletet, akik sem Istent, sem embert nem tisztelnek saját magukon kívül.
csak úgy....
Szorul a hurok az EP képviselőket lehülyéző fideszes politikus nyaka körül
ezeknek mitöl járna több tisztelet?
propeller.hu/itthon/3908568-szorul-hurok-ep-kepviseloket-lehulyezo-fideszes-politikus-nyaka
Néro2
Tiszteljen benneteket egy rőf kötél.
Nagy nagy tisztelettel arra érdemesek vagytok.
human
A tiszteletet kiérdemelni szokták és nem kikövetelni. Amit Orbánék kiérdemelnének az a börtön és nem a tisztelet.
Eladott Ország
A Mol-vezérhez került a honvédelmi miniszter csehországi repülőgyára. Mit érdekli őt a benzin ára!
rtl.hu/belfold/2022/06/24/hernadi-zsolt-szalay-bobrovniczky-kristof-aero-vodochody
A 10 milliárdos profit mellé is 100 milliós állami bértámogatást kapott Szalay Boborovniczky Kristóf miniszter kaszinós cége. Na ez a mi országunk! A balfaszok meg rájuk szavaznak! Ilyen takarékosok vagyunk és az EU mégsem akar pénzt adni, vajon mi lehet az oka?! Osztogassák nyugodtan egyszer betelik a pohár remélem, én bízok benne. Ez a középső pali nem UFÓ?
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/290174133_1746047915741257_4030891459656439227_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=NObZawFGougAX-HDs6N&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDTjPyMZQlkTmwIAY7jCyIuoKECmcSCn1Opdke13w4Tuw&oe=640D9942
Vállalkozás: A kormány állami kezességet ad a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje (Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter) 53 milliárd forintos hiteléhez. Csúnya lenne, ha nem vállalna garanciát a komány a kormányra. Viki majd megmondja, melyik zsebéből ad egy kis osztalékot. A Keresztapa segít. Gondolom valamelyik családtag is a fő tulajdonos ahogy mindenben. Normális ország egyetlen polgára után sem/érte nem vállalna kezességet hogy gyarapodjon. Akinek nincs pénze ne álmodjon nagyot.
thepost.hu/images/hirkep202110041132335209.jpg
fideszes gyökér
Gratulálok ennek a háborúpárti majomcigányt felszopó elvtársnak is!
Halyráj mátyáróók!

(Ez a kárpátiai büdös bunkó népség)
Toller Béla
Ezt az erkölcstelen NER lovagot ugyan, miért kellene akárkinek is tisztelnie ? A nemzeti színek sem takarják el a szagot !
simmering73
A Papagáj-kommandó műsorát hallják. Mai előadó Boborján.
Totem
A tiszteletet ki kell érdemelni, ahol követelik, ráadásul egész Magyarország nevében, ott komoly a baj! De fölösleges a biteket szaporítanunk azzal, hogy tükröt tartunk a Narcisztikus Együtt Rabló Zrt. elé, mert ők úgy se néznek bele. Akkor szoktak ilyen gyerekesen (kislányosan) nyávogni, amikor már nincs kiút valamiből, csak a röhejes sértődés.
Istenakinincsen
A milliárdos kaszinótulajdonos tiszteletet követel!...Egy apróságot figyelmen kívül hagyott: Magyarország népe nem a fidess-maffia!
Juhász István
Katona koromban PÉNZ NÉKÜL kártyáztunk, és LEBUKTUNK. Kaptam egy hét LAKTANYÁT / aki volt katona, tudja, ez mit takart. Ma meg a hadügyminiszter tulajdonolhat KASZINÓT, ami ráadásul adó- szempontból ELLENŐRIZHETETLEN . Heuréka !
sunoge
Tiszteletet NEM lehet kikövetelni, Ezt még egy kaszinótulajdonosnak is illene tudniam, még akkor is ha most ő lett az örsvezető a mókus örsben.
Dr. Proktor
A tisztelet nem jár, azt ki kell érdemelni!
Egyedül a tiszteletesnek jár automatikusan...
vacsi
@Dr. Proktor: No, és annak miért?!
Dr. Proktor
@vacsi: Lassan lesz már megint méltóságos és tekintetes is ha így haladunk...
Kikövetelve!
amortizáltok
ez a palimadár flegmább még orbánnál is , elősszőr adjatok a MÁSIKAKNAK tiszteletet ne kiókítást szijjártó módon
azután talán lehet elvárásotok olyant kiküldeni aki szemlére kimegy de a távcsövéről a védőkupakot nem veszi le szart lát ám a világban is voltak neves külügyminisztereink őket kéne tán PÉLDAKÉNT KÖVETVE MUNKÁLKODNI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.