Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tartott előadást Parragh László, Varga Mihály és Nagy Márton beszéde után. Orbán Viktor hangsúlyozta, a választás évében, amikor mindenhol Európában a költségvetési hiányok nőni szoktak, az államadóssággal együtt, Magyarországon a választás évében mindkettő csökkent.

Orbán Viktor megnyugodott és közölte, hogy szívesen fogadja a gratulációkat

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági Évadnyitóján. Beszédét azzal kezdte, nem tudja, ki hogy van vele, de meghallgatva Nagy Mártont és Varga Mihályt megnyugodott. A miniszterelnök gratulált a kamarának, hogy túlélték a választást, ő is szívesen fogadja a gratulációkat:

Jobb ez így, együtt.

A kormányfő hangsúlyozta, a választás évében, amikor mindenhol Európában a költségvetési hiányok nőni szoktak, az államadóssággal együtt, Magyarországon a választás évében mindkettő csökkent, „balgaság, butaság, politikai rosszindulat” azt állítani, hogy 2022-t a kormány választási szempontoknak rendelte volna alá. 

Ezért a pénzügyminisztert illeti az elismerés

- mondta a miniszterelnök. Arra is kitért, hogy sok kormánytag van a vállalkozók világából: Csák Jánost, Lantos Csabát említette meg. És arra is felhívta a figyelmet, hogy több olyan kormánytag is van, amelynek a felelősségi köre a gazdaság, megemlítette még itt Navracsics Tibort, valamint Lázár Jánost.

Felidézte, hogy rövid időn belül hozzá kellett nyúlni a kormány szerkezetéhez, és ez nem volt jellemző eddig erre a kormányra.

Ezt az energiaárak emelkedése váltotta ki. Ezért volt szükség az önálló Energiaügyi Minisztériumra.

Piaci finanszírozás nélkül nem fogjuk tudni elérni a kitűzött céljainkat – húzta alá Orbán Viktor.

A kormány időközben nem lett szocialista, főképp nem kommunista.

A kormány nem kíván változtatni az erőteljes piaci és magántulajdon iránti elkötelezettségén, a szocializmus korábban is bukáshoz vezetett. Piaci finanszírozás viszont akkor van, ha a vállalkozók számára kitermelhető kamat mellett lehet hitelhez jutni, ami most nem áll rendelkezésre, „csak addig avatkozunk be, amíg a piaci finanszírozás nem áll teljesen helyre, de ez nem a filozófiánk koherens része. Ez válságkezelés, nem irányváltás”.

Nem szoktak menet közben kormányt átalakítani, Orbán Viktor a „nix ugri bugri” álláspontját képviseli, mert a nagy változások általában több zavart okoznak, mint amennyi hasznot hoznak. Most mégis az történt, hogy hozzá kellett nyúlni a kormány szerkezetéhez.

Erre azért volt szükség, mert nyilvánvalóvá vált, hogy a szankciók nagyon gyorsan megemelték az energiaárakat

– mondta a miniszterelnök, hozzátéve, ez az ország finanszírozhatóságának kulcskérdésévé vált, nem lehetett az energiaügyet egy nagy minisztérium államtitkári felelősségi körében hagyni, szükség volt önálló tárcára.

Nagy Márton: gyorsulhat a felzárkózás a következő években

A következő években gyorsulhat a konvergencia, ehhez azonban a gazdaságfinanszírozási struktúra megújítása is szükséges Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint, aki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) idei Gazdasági Évnyitó elnevezésű rendezvényén csütörtökön reálisnak nevezte, hogy Magyarország 2030-ra elérje az Európai Unió fejlettségi szintjének 90 százalékát.

A miniszter kiemelte, hogy a beruházási rátát a következő években 30 százalékra lehetne növelni; a mutató 2010 óta 20 százalékról 27-28 százalékra nőtt.

A jelenlegi aránnyal idén 60 milliárd euró értékű beruházás valósulhat meg az országban – fűzte hozzá.

Parragh László: az infláció a gazdaság számára is a legnagyobb kihívás

Az inflációt a gazdaság számára is a legnagyobb kihívások közé sorolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön a kamara idei Gazdasági Évnyitó gazdaságpolitikai fórumán, Budapesten.

Hangsúlyozta, hogy az áremelkedés ütemét minimális növekedési veszteséggel kellene letörni, és úgy fogalmazott ehhez a kormány, a Magyar Nemzeti Bank és a gazdaság szereplőinek együttműködésére van szükség. Egyben megerősítette, hogy a gazdaság szereplői készek az együttműködésre.

Forrás: Index, Portfolio, MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Büzlik a segged alatt a szar geci!!
Tripla az államadóság mint covid előtt!! Hazudsz egyfolytában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Büzlik a segged alatt a szar geci!!
Tripla az államadóság mint covid előtt!! Hazudsz egyfolytában.
gina
Elmebeteg hazug rohadt cigány,, hiszed te patkány amiket lóditasz,??,, undoritó egy zsiros féreg !!!
drrotf
Orbán speciális siketségben szenved, mert bizonyos hangokat nem hall meg!
izéke
orbán fogadd a gratulációmat amiért ilyen kis farokkal így szétkurtad az országot és most a NATO-t és az EU-t pécézted ki magadnak. Törjön bele a bicskád ,majd a nyakad IS!
jáger laszló
Parragh L új gazdaságpolitikai koncepciót hirdetett +!!
Most már nem az a cél.hogy 2030-ra utolérjük Ausztria gazdasági színvonalát hanem az,hogy Románia ne hagyjon le!!!
Hát ezek nem valami ambiciózus tervek ami azt illet!!???
No és erre mi a garancia tisztelt urak!!!??
Szerintem semmi!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
colibri
Mondtam már, hogy öndícséret büdös! Mégis mihez kellene gratulálni te hazug tolvaj? A háromszoros inflációhoz? Az elszegényedő családokhoz? A bűnözésetekhez? Az oktatás, egészségügy lenullázásához? Az elhazudott magas orosz energiaárakhoz? Estig lehetne sorolni az aljasságotokat, akkor se lenne vége! Fulladjatok bele a pénzetekbe, a saját nagy jómódotokba, reméljük csak vége lesz lassan. Sokat nélkülöztünk érte!
Giovanni Alba
Töröljék el a kötelező iparkamarai tagságot, majd meglátjuk, mennyire lesz őszinte Parragh mosolya. Ha az orvosokkal meg lehetett csinálni három nap alatt, akkor ez sem lehet megoldhatatlan feladat.
justhpeter
Ma ismét nyilvános ülést tartott a bolondokháza. Ez az lés alkalmat adott mind a címeres, mind a címzetes bolondoknak. arra, hogy a hazudozás 2023-as országos bajnokságának első selejtezőjét lefolytassák. Figyelembe véve a látottakat, a hallottakat és az olvasottakat a mai selejtező eredményhirdetéseként elmondható, hogy a motoregérkéni induló Nagy Márton rajt-vél győzelmet aratott azzal, hogy "reálisnak nevezte, hogy Magyarország 2030-ra elérje az Európai Unió fejlettségi szintjének 90 százalékát". Még a lelátón helyet foglaló kormánypárti szurkolók sem tudták a folyamatos röhögést abbahagyni így öket az orvosi kamara képviseletében jelen lévő vendégek látlák el. A másik helyezett a sokáig győzelemre álló miniszterelnök került, aki a gyakorlatát a tőle szokott hevülettel merült el a magyar gazdaság 2020-2022 közötti sikerességében, amit a szurkolótábor rettenetes forgolódással fogadott, hiszen olyan dologről hallottak, amit a megadott időben nem is észleltek. Harmadik helyre szorult a pénzügyminiszter, aki a mai napon a kötelező programban volt a jobb, a szabadon választott programja az volt, amit az MNB elnöke korábban már leminősített.
Középdöntőre csak a második negyedévben lehet számítani, amikor a versengésbe az Európai Unió is beszáll, értékelve a magyar csapat március 31-ig benyújtott dolgozatának értékelésével kezdi a kört.
balos
@jáger laszló: Nagy álmokat kergetnek,miközben már 1millió Magyar ember hazát cserélt!Az új generációból meg "hasznos" jobbágyok lesznek a nerben!
Aki Én
A világraszóló inflációért?
Gratulálok, a qrva a...
sunoge
Puhoskának sok minden járna, de ami legkevésbé az a gratuláció. Bár bármiből képes szart varázsolni...hacsak azért nem.
simmering73
Aztán mihez gratuláljunk, more? Hogy sikerült 13 év alatt totálisan szétb@szni az országot?
Nessy
Jól fizet a talpnyalás, az önálló vélemény hiánya, a vezér kedvére történő tudatos valótlanságok állítása! Hogy a valóság nem az, amit elmondtak?? Na bumm! A hívek elhiszik, és ez a lényeg!
Néro2
Orbán Viktor megnyugodott és közölte, hogy szívesen fogadja a gratulációkat
Gratulálok hogy rohadnál meg.
Szívesen.
jáger laszló
Gorbán nem is 1 millió magyar munkahelyet teremtett ,hanem 2-t!!
1-et itthon +1-t külföldön!!!
Hogy egyem meg az országépítő nagy szívét!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
@sunoge: @jáger laszló: @Néro2: @Nessy: @simmering73:@Aki Én: mi van nagy gecik?? csak mosckolódni tudtok a a pinabubus vezéretek óhajának megfelelően! Aki a példaképetek a parlamentben is baszó oktatást szimbólizál! miközben a szeretője aágika, az alkohol tesó és a pináját vakaró klárika tehetelenül élvezetsóváran néz a nagyvilágba,! Ez az ember a minta faszitok? Ez diktálja nektek a frankót!? aljaskáim ki lesztek tünteve szaros lámpavasra lesztek felfüggesztve!
Az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. aljas vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Toller Béla
Soha nem látott hiányok, adósságok, ez meg triumpfál ! Őrült egy gazember ! Most éppen erőmúveket építtet a kínai gyárak kiszolgálásához, aztán majd még vizet is teremt nekik, vagy importál, ki tudja ? Nem kell félni, mondja, ha baj van, úgy sem fogtok megtalálni ...
jáger laszló
Gorbán hülyeségeket improvizál!!2022ben ugyanis nominális értékben nőtt mind a költségvetés hiány ,mind az államadósság
Az államadósság már 50 ezer milliárd forinzt6nál is s több,aminek kamatterhei jelentősek!!
A GDP-hez viszonyított hiány.adósság pedig azért csökkent %osan ,mert az infláció miatt nőtt az állami bevétel!!
Így kell ezt értelmezni hölgyeim és uraim!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Toller Béla: Kisé nagyképű. és cinikus O.V.
bence
@Toller Béla: ! Ő lesz az első aki a baj esetén elsőnek húzza ki a belét az országból ! Maga mögött hagyva az országot nyak magasságig teleszórt trágyával !
e örö e bódottá
A képhez: Ez most hugyozik? Mert úgy áll a ott; ahogy a vécében a piszoár előtt szoktak. Talán arra gondolt a fotóművész, hogy előbb fordul meg és akkor majd szemből, de nem számolt azzal, hogy a hugyos Orbán bácsinak már továbbtart a maradék cseppeket lerázni.
Nessy
@bence: " Amíg engem láttok, nincs baj! Ha baj lesz, engem úgy sem láttok"! Orbán és fidesz alapelve!
ómió
Pedig egy efftársi "vezetéssel"ma már bőven egy államcsődöt "üdvözölhetnénk"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.