A munkahelyek elsősorban a magyarokéi és a magyar gazdaságnak elsősorban a magyar embereknek kell munkát adnia, "csak utána jöhet mindenki más" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó 2023 című gazdaságpolitikai fórumán csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor: a munkahelyek elsősorban a magyarokéiOrbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) évnyitó gazdaságpolitikai fórumán Budapesten 2023. március 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő beszédében kiemelte: Magyarországnak a következő 1-2 évben szüksége lesz 500 ezer új munkavállalóra és e tekintetben a belső tartalékok mozgósítására kell helyezni a hangsúlyt.

Azt mondta: van földrajzi tartalék, nem véletlen, hogy a nagy iparfejlesztési beruházásokat illetően Kelet-Magyarországra összpontosítanak. Másrészt a mostani együttműködésre épülő európai uniós politikai hangulatot kihasználva, amely előnyben részesíti a regionális együttműködést és segít a határon túli magyar közösségekkel való kapcsolattartásban, mozgósíthatják az ottani munkaerő-tartalékokat – tette hozzá.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nem adhatnak a külföldieknek előnyt a magyarokkal szemben, és csak ha ezeket a tartalékokat mind kimerítették, akkor beszélhetnek a vendégmunkásokról.

Meg kell tartani a járműipart Magyarországon

Meg kell tartani a magyar járműipart Magyarországon, és a szükséges gyártási technológiákat, gyárakat Magyarországon kell létrehozni – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: jelen pillanatban a magyar gazdaságtörténet négy legnagyobb beruházása zajlik egyszerre, közülük kettő a keleti országrészben.

Ezek fantasztikus, történelmi léptékű iparfejlesztési eredmények, amelyek néhány éven belül meg fogják hozni az eredményüket Magyarország keleti nagyvárosaiban – fogalmazott Orbán Viktor.

Forrás: MTI

122 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@sgl: @Nessy: Hatalmas iparfejlesztés. Hangaztos jelszó, de mi is van mögötte? Ugyanis a mai modern világban csak úgy fejlesztenek, hogy a fejlesztéshez rendelkezésre áll egy rahedli dolog. A jelenlegi elképzelések megvalósításához nincs munkaerő. A wrocławi LG akkugyárban 13 ország dolgozóiból jön ki a 10 ezres létszám úgy, hogy Wrocław 700 ezres város és az agglomerációban is rengetegen laknak, míg Debrecen a 200 ezres lakosságával, meg a tanyavilággal tud konkurálni. A gyártáshoz alapanyag is kell ám, ami nincs. Nem csak úgy nincs, de semmi sincs. Energia az meg pláne nincs. Csak a debreceni gyár Paks egynegyedét elhasználja. Megy a sírás-rívás a mezőgazdaságban a tavalyi aszályos év miatt. Ezek az üzemek akkor honnan fogják beszerezni a vizet? Pl. a kis kínaiak Kazincbarcikán egymás után építik az üzemeket úgy, hogy egy nyári időszakban a Sajó vízhozama 4 köbméter másodpercenként. Ezek a züzemek úgy jönnek létre, hogy magyar beszállító még véletlenül sem lesz. Hol akkor a magyar gazdasági haszon? A sor nagyon hosszú, de a töketlen ellenzék is síkhülye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Mert te egy pszichopata aberrált állat...?
Azokba a mélységekbe nem akarok eljutni, ahol te létezel...!
Terminátor
Nagyon elszomorodtam!
A troll 3-asnak mar nincs érve!
Ha nincs érv, nincs pènz, mondta O1G!
Szedjétek össze magatokat!
Dől az O1G rezsim, oszt a fő trolljai cserben hagyják!
Csapjatok mán oda a lipsiknek!
Toller Béla
Mennyé mááá ezzel a hegyidumával !Semmit sem veszel itthon, mindened Nyugatról van ! A házadat sem magyarok építik, a gyáraidat sem. A paradicsom is spanyol, a karfiol is. Miről beszélsz itt ? A magyar abből él, hogy átveri a másik magyart, nem fizeti be az adót, annyit kér, amennyit ki tud zsarolni a másikból ! Értelmiségi ? A földön húzza a ...zsákját ...
ómió
Pedig az efftársijának mindene a "segíj"!
Németh István
@sgl: @csak úgy...: @Toller Béla: @Terminátor: Azon tünődöm, hogyan fér ennyi gonoszság és gyűlölet, rosszindulat belétek amikor pont annak köszönhetitek, annak a személynek és stáb-jának a léteteket akit szapultok szidtok, lejáratni akartok! hangsúlyozom miközben pofátlanúl élvezitek a polgároknak a javára elrendelt és meghozott szociális és mindennemű társadalom érdekű kedvezményeket, lehetőségeket!
Remélem lesznek, és el is várom, hogy legyen olyan statáriális intézkedési csomag amely észhez térít benneteket aljas hazaáruló gazemberek! Ha már az Orbán Viktor kihangsúlyozta, hogy a háború veszélye egyre jobban fenyegeti országunkat is ... >> gondoskodni kell a prevencióról! Brigantik értitek ugye???
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából. az Eu. vezetése a börtönbe, - akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.