A NATO-főtitkár szerint itt az ideje, hogy minden szövetséges befejezze a ratifikációs folyamatot, hogy Finnország és Svédország csatlakozhasson a szervezethez. Mindeközben a magyar kormány csak húzza az időt, a legutóbbi lépésük szerint március végéig kitolták a ratifikálás határidejét.

Nem sokáig húzhatjuk már: a NATO Magyarországot sürgetiJonathan NACKSTRAND / AFP

Finnország és Svédország példátlan lépéseket tett Törökország jogos biztonsági aggályainak kezelésére, ezért itt az ideje, hogy minden szövetséges befejezze a két ország NATO-tagságához vezető ratifikációs folyamatot – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben csütörtökön.

Jens Stoltenberg meghívására Finnország, Svédország és Törökország képviselői megbeszélést tartottak a NATO székházában Ankara biztonsági aggályainak kezelésére a két észak-európai ország csatlakozásáról szóló dokumentum ratifikációja érdekében.

A NATO-főtitkár a tárgyalások után újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: mindhárom ország üdvözölte a megbeszélések során elért jelentős előrelépést, és egyetértett abban, hogy Finnország és Svédország csatlakozásának gyors ratifikálása mindenkinek az érdeke. Tagságuk megerősíti a szövetséget – mondta.

Mind a 30 szövetséges tagország aláírta Finnország és Svédország csatlakozási jegyzőkönyvét. Itt az ideje a ratifikációs folyamat befejezésének

– fogalmazott.

Közölte: a tárgyaló felek elismerték, hogy a svéd kormány által csütörtökön bemutatott terrorellenes jogszabály szigorítása kezelheti Ankara azon aggályát, mely szerint Stockholm nem lép fel kellőképpen a terrorszervezetekkel szemben.

Kérdésre válaszolva Stoltenberg elképzelhetetlennek nevezte, hogy bármilyen katonai fenyegetés történhessen Finnország és Svédország ellen a NATO reagálása nélkül.

Tájékoztatása szerint Svédország, Finnország és Törökország folytatja a két észak-európai ország NATO-tagságáról szóló tárgyalásokat. Az országok megállapodtak abban, hogy a NATO júliusban tervezett, vilniusi csúcstalálkozója előtt ismét találkoznak – mondta.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nem világos,hogy mit tökölnek rajta. Ezt is alá fogja írni orbán,mint pl a szankciókat is megszavazta egytől-egyig. Itthon meg rinyál ezerrel,hogy a szankciók tesznek bennünket tönkre. Nem ám a kalap sz@rt se érő kül-bel, és gazdaságpolitikájuk. Ahogy matolcsi is elmondta,az infláció bőven a háború előtt kezdődött, és orbán az idióta ársapkáival csak továbbgerjeszti az inflációt. IGAZI szakértők szerint az egyetlen megoldás az ÁFA csökkentése lett volna. De ez a konda miért csinálná a logikus dolgokat?Egy normális szakértő nincs ebben a nyomorult kormányban
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
e örö e bódottá
Moldován András, megöllek téged, te geci zsidó !!!
Szétbaszod Magyarországot, azért, hogy megvédd magad kurva sok pénzért? Megölllek zsidó !!!
Németh István
@csipetke: a kurva anyád te hülye, fingod nincs a gazdaságról, az inflácó megfogási lehető-ségéről, te barom a matolcsi egy sértődött hiú, hülye, miközben a fejébe szállt a Viktor bizalma iránta és azt hitte menten uralja is a fejét - olyan hülye mint a segg kapzsi geci barom állat! Nézz már körül, vén ribi mennyit kaptál cirka három hónap alatt - vagy azt a gyurcsány pinahajhász már elkérte tőled, a büdös pinád biztos nem kell neki! aztán > háborút akarsz, már úgy is itt van a nyakunkon te barom, ha beteljesedik az északi rész nató blokírozása, azzal a háburús fenyegetettség totális lesz te barom! Esküszöm a szádat szarral kéne kitömni! mi vagy te? egy állat?
@e örö e bódottá: mi van dadogós megjöttél? seggfej!! a hülyék királya! A statáriumról halottál? na az lesz nem sokára! A nató hazánkbeli mozgása, bővítése, átvonulása blokkolva lesz! Miként a moslékk nemzet riogató, hazaárulók tevékenysége is! Moslkékok!
A lényeg továbbra is, hogy az usa-.nató takardojon Európából az Eu.vezetése a börtönbe - aksztásilag!
e örö e bódottá
Moldován András a geci zsidók választott
Mammon Istene Jézusa ++++
A zzsidó cápa - a kurva anyád !!!
e örö e bódottá
A mocskos zsidók as pénzüók mögé menekülnek, hogy érinthzetetlenelk lehzynek - ak urva anyád.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.