Lázár János építési és beruházási miniszter, országgyűlési képviselő magánvádlóként indított pert Szabó Margittal, a Vásárhely Jövőjéért Egyesület elnökével szemben, akit helyben csak Momóként ismernek.

„Sértett, nagyhatalmú miniszter bosszúja” – Lázár János beperelte Momót

Lázár János miniszter ezúttal magánvádlóként perel. Forrás: Pixabay

Mivel a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírái elfogultsági nyilatkozatot tettek az ügyben, csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon volt az első tárgyalás. Lázár János miniszter a tavaly márciusi választási kampány idején terjesztett szórólapok miatt perelte be az egyesületi elnököt. A kiadványok olyan vádakkal illették őt, amelyek szerinte becsületsértőek, és a nagy nyilvánosság előtt érdeksérelmet okoznak neki – írta a Hódpress.

Szabó Margit előre megírt vallomása szerint ő büntetlen előéletű, a vádat visszautasítja, nem érzi magát bűnösnek, kéri, szüntessék meg az eljárást ellene. Szerinte jogállamban neki nem kellene magyarázkodnia, bíróságon lenni ilyen vád miatt. Lázár János közszereplő, tűrnie kellene a bírálatot. Neki viszont állampolgárként joga van arra, hogy felhívja a társadalom figyelmét a hazugságra, a lopásra és a zsarnokságra.

Szabó Margit minden állítást, ami a per részét képezi, alátámaszthatónak tart, az egyesület szórólapjain közölt információknak utánajárt, és úgy gondolja, bőven elégséges bizonyítékot talált az igazolásukra. Azt is elmondta, hogy a tanúk közül, akiket felkért volna, sokan Lázárra való tekintettel nem vállalják a véleményüket – írja a Magyar Narancs.

Ő a megyében egyetlen ügyvédet sem talált, aki Lázár ellen vállalta volna az ő védelmét. Szabó Margit szerint ő nem Lázár János becsületét sértette meg, csak az egóját. Szerinte az ő szórólapjuknál sokkal durvább, sértőbb, becstelen szlogenekkel kampányolt a kormánypárt országszerte. Ez az eljárás, úgy gondolja, bosszúhadjárat, példát akarnak vele statuálni, jelezve, hogy mindenki így jár, aki fölemeli a hangját.

„Kérem a tisztelt bíróságot, hogy a törvény erejénél fogva védjen meg mint egyszerű állampolgárt egy sértett, nagy hatalmú miniszter bosszújától” – mondta Szabó Margit.

Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Nessy: Mellébeszélsz! Pereljetek, de most a libsi húzza a rövidebbet. Nincs pardon, se kegyelem! Ezt lejátsza Lázár a bíróságon!
Várom a pert nagyon! Példát kell statuálni!
ómió
Efftársiasan "bájos" mocskolási jogra "hiszen közszereplő" paraván mögé bújva hivatkozni!
jáger laszló
Nem kell keverni!!
Shakira nem Shikari!!
A 2 nem azonos hangszerem játszik és nem azonos színvonalon!!!
És ez a lényeges különbség!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Szerintem az azért elgondolkodtató, hogy miért is nem vállalja egyetlen megyebeli ügyvéd sem a kis ember védelmét a nagy Lézer Janival szemben?Ilyen lenne az igazságszolgáltatás a mai Magyarországon?
surdilloFUJT
@Shikari: téged meg pár percre (úgy 10-re) legalább100 fokos vizbe kellene tenni,hogy megjöjjön a józan eszed,szellemi toprongya a fidessnek!!!
csipetke
Lehet hogy annyitisér jankó úgy jár mint rogántonyó,akiről bírósági ítélet van, hogy lehet bűnözőnek nevezni. Egy közszereplőnek tűrnie kell az emberek véleményét, tetszik-e lézerjankónak,vagy se...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.