Lázár János építési és beruházási miniszter, országgyűlési képviselő magánvádlóként indított pert Szabó Margittal, a Vásárhely Jövőjéért Egyesület elnökével szemben, akit helyben csak Momóként ismernek.

„Sértett, nagyhatalmú miniszter bosszúja” – Lázár János beperelte Momót

Lázár János miniszter ezúttal magánvádlóként perel. Forrás: Pixabay

Mivel a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírái elfogultsági nyilatkozatot tettek az ügyben, csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon volt az első tárgyalás. Lázár János miniszter a tavaly márciusi választási kampány idején terjesztett szórólapok miatt perelte be az egyesületi elnököt. A kiadványok olyan vádakkal illették őt, amelyek szerinte becsületsértőek, és a nagy nyilvánosság előtt érdeksérelmet okoznak neki – írta a Hódpress.

Szabó Margit előre megírt vallomása szerint ő büntetlen előéletű, a vádat visszautasítja, nem érzi magát bűnösnek, kéri, szüntessék meg az eljárást ellene. Szerinte jogállamban neki nem kellene magyarázkodnia, bíróságon lenni ilyen vád miatt. Lázár János közszereplő, tűrnie kellene a bírálatot. Neki viszont állampolgárként joga van arra, hogy felhívja a társadalom figyelmét a hazugságra, a lopásra és a zsarnokságra.

Szabó Margit minden állítást, ami a per részét képezi, alátámaszthatónak tart, az egyesület szórólapjain közölt információknak utánajárt, és úgy gondolja, bőven elégséges bizonyítékot talált az igazolásukra. Azt is elmondta, hogy a tanúk közül, akiket felkért volna, sokan Lázárra való tekintettel nem vállalják a véleményüket – írja a Magyar Narancs.

Ő a megyében egyetlen ügyvédet sem talált, aki Lázár ellen vállalta volna az ő védelmét. Szabó Margit szerint ő nem Lázár János becsületét sértette meg, csak az egóját. Szerinte az ő szórólapjuknál sokkal durvább, sértőbb, becstelen szlogenekkel kampányolt a kormánypárt országszerte. Ez az eljárás, úgy gondolja, bosszúhadjárat, példát akarnak vele statuálni, jelezve, hogy mindenki így jár, aki fölemeli a hangját.

„Kérem a tisztelt bíróságot, hogy a törvény erejénél fogva védjen meg mint egyszerű állampolgárt egy sértett, nagy hatalmú miniszter bosszújától” – mondta Szabó Margit.

Fotó: Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Bizonyítsa a szórólapom lévő valótlanságot a feljelentő,vádló és akkor majd beszélhetünk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
tothjani
Miközben ez az utolsó tróger, minden héten hasonló szórólapokkal igyekszik lejáratni M.Z.P-t.
És az sem mellékes hogy a rádiójában ami a birtokán szól, ki van adva hogy mindennap egy negatív hírt találjanak ki M.Z.P ellen függetlenül a valóságtartalmától.
balos
Ez az a gázárjano aki azt merte mondani,hogy mindenki annyit ér,amennyi az általa összelopott pénz értéke?A vérmegye házán újra tolvajok hülnek!
Toller Béla
@Maccska: Nem kispofám ! Ő megtette a bejelentését, a saját neve alatt, tisztán ! Akinek meg van nyomozati jogköre, az vizsgálja ki ! És ha nem igaz, a bejelentőt marasztalják el, ha meg mégis igaz, akkor ezt a lázárt tegyék ad acta ! Végre !
drrotf
Arra vagyok kíváncsi, hogy ki látja majd el a tacepaon megírt bejelentések íróját ? Szégyen a jogszolgáltatásra, az ügyvédekre, hogy nem akad a megyében egy olyan tanult jogász aki az ügyet nézné, és azt képviselné és nem azt figyelné hogy ki az ellenérdekű fél!Remélem a média hírt ad az eljárásról!
jáger laszló
Ki is a felperes???
A vádló bizonyítsa a vádjait a bíróság előtt!! Addig az ártatlanság vélelme mindenkit +illet!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Shikari: "Tiszteletet követelő" pártunk és kormányunk plakátjai, szórólapjai csakis az igazságot, a színtiszta igazságot tartalmazták! Amit nálunk bedobtak az egyik ellenzéki képviselő jelöltről, az biztos csak véletlen volt, hogy egy szó sem volt belőle igaz!
Végig gondolta valaha, hogy a "mindenki annyit is ér, amennyije van" kedves megjegyzése hány embert sértett meg? Ja, nekik joguk van tudatosan valótlant állítani, karakter gyilkolni!
ómió
Efftársiasan "bájos" mocskolási jogra "hiszen közszereplő" paraván mögé bújva hivatkozni!
jáger laszló
Nem kell keverni!!
Shakira nem Shikari!!
A 2 nem azonos hangszerem játszik és nem azonos színvonalon!!!
És ez a lényeges különbség!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Szerintem az azért elgondolkodtató, hogy miért is nem vállalja egyetlen megyebeli ügyvéd sem a kis ember védelmét a nagy Lézer Janival szemben?Ilyen lenne az igazságszolgáltatás a mai Magyarországon?
surdilloFUJT
@Shikari: téged meg pár percre (úgy 10-re) legalább100 fokos vizbe kellene tenni,hogy megjöjjön a józan eszed,szellemi toprongya a fidessnek!!!
csipetke
Lehet hogy annyitisér jankó úgy jár mint rogántonyó,akiről bírósági ítélet van, hogy lehet bűnözőnek nevezni. Egy közszereplőnek tűrnie kell az emberek véleményét, tetszik-e lézerjankónak,vagy se...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.