Elhúzódó háborúra számíthatunk a miniszter szerint, továbbá a Nyugat mindenkit bele akar préselni a háborúba.

Magyar honvédelmi miniszter: Ukrajna nem tud dönteni saját sorsáról
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) hagyományos jótékonysági bálján a Testnevelési Egyetemen 2023. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Szerinte a Nyugat eldöntötte, hogy nem lokalizálja, hanem általános érvényűvé emeli a konfliktust.

Ma Európában már ott tartunk, hogy szinte elfogyott a béketábor és mindenki háborúra készül. Kivéve minket, magyarokat Van a történelem jó és rossz oldala, állást kell foglalni

- nyilatkozta az Indexnek.

Most már ott tartunk, hogy részt kell venni, be kell szállni a szankciók megszavazásával, majd pénzzel, aztán csak védekezésre alkalmas eszközökkel, majd most már azt látjuk, hogy Leopard harckocsikat küldenek, és jönnek a vadászrepülők is, és ha így megy tovább, katonák is kellenek majd, ha elfogy az ukrán emberanyag. Ez is egyfajta eszkaláció, és a végén ott találja majd magát Európa a háború közepén

– mondta Szalay-Bobrovniczky.

A miniszter úgy látja, Ukrajna nem a képlet megoldása, hanem a képlet elszenvedője. Ukrajna nem tud dönteni saját sorsáról, mások rendelkeznek róla.

Az Amerikai Egyesült Államok döntése nélkül nem lesz béke – ezt ma már mindenki tudja. Ezt elmondtuk már hónapokkal ezelőtt is, csak akkor még erről nem lehetett beszélni, ezért az igazságot kitalációnak bélyegezték azok, akik ma büszkén vállalják, hogy az Amerikai Egyesült Államok, a Nyugat, a „szabad világ” támogatása nélkül Ukrajna már rég elvesztette volna ezt a háborút.

- tette hozzá, és a fegyverszállításokkal kapcsolatban elmondta: ez egy olyan cölöp, amit nem lehet kimozdítani a helyéről.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszes faszitól fideszes szöveg...,persze csak erre vevök a seggfejek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Mondja ezt 1 frissen kinevezett orbánc-csicska kitartott!A kaszinózásban kellene tallonban tartani,mint rossz lapot!
csak úgy....
fideszes faszitól fideszes szöveg...,persze csak erre vevök a seggfejek.
Eladott Ország
Ezt honnan veszed, te Orbán seggnyaló , közpénzmilliárdokkal kitömött hülye barom! Ki nem szar le téged 2 ipszilonos seggfej!
Toller Béla
Ez az ember tényleg ennyire idióta ? Ukrajna teljes mértékben ura a saját helyzetének ! Ha a Nyugat nem támogatná, akkor lenne kényszerhelyzetben ! Hogyan lehet ezt másképpen látni...és hogyan lehet valaki ennyi ésszel vezető politikus ...na jó, egyelőre Magyarországon, de akkor is ?
nemkati
"bele akar préselni" ez 0rbán szövege. Ezeknek nincs saját gondolatuk?
Dr. Proktor
A segítség a honvédőnek mióta probléma? Ukrajna tudja mit akar - megvédeni magát a ruszki barmoktól...
Itt is posztol pár baromarcú ruszki!
Dr. Proktor
@KisTehen: Ezek szerint hősök... védik a hazájukat - bármi áron!
Nessy
@nemkati: Ha lenne szakértelmük éa önálló gondolatuk, nem lennének miniszterek, álomtitkárok, és egyéb kártékony vezetők a fideszben!
Qqberci
Don Krisztoforo!
Te akkora f@sz vagy, hogy már csak egy szökőkút hiányzik a fejedről!
Ukrajna védi a hazáját. Tudod, ezt hívják úgy, hogy honvédő háború...
csak úgy....
@KisTehen: a szerinted lófaßt sem ér, én pld. biztos vagyok benne, hogy te egy ruszki seggnyaló!
csak úgy....
@KisTehen: 09:53 eger vára is szinte porig volt rombolva, mégis védték a magyarok!
zrinyi szigetvárnál megadta magát a töröknek? te tehén, milyen magyar vagy te?
Terminátor
Támogatni kellene nekünk is, a gyengébb megtámadottat.
Ez egy normális emberi dolog, bármikor más ügyben is.
Hogy mi miert az oroszokat támogatjuk...?
A béke hangoztatása az oroszok oldalát támogatja.
Biztos, hogy harmadszorra is a rossz oldalára kell állnunk?
Terminátor
Miniszter Úr, anélkül, hogy megbántanám, bujjon ki a pénz zuhany alól, legyen igazi őszinte magyar!
Eladott Ország
Kristófka! "Középhatalmi" dakotai szarcsimbók! Minek pofázól bele a nagyok dogába', ágytálas, inkontinencia zavaros, szarossegű illiberális vadbarom, Orbán csicskája és szervilis seggnyalója! B+ egy épkézláb gondolatod nem volt, mióta kineveztek miniszterré, közpénzmilliárdokkal kitömött ökörfajzat!
kereső
Ezt nem tudom/nem birom szó nélkül hagyni! Hááááááááá' B+, igy kell annullálni, lenullázni, sőt negativvá tenni egy nép hősies, honvédő harcát az agresszor ellen. Nem az ukrán nép döntött, hogy megvédi otthonát, szülőföldjét, hazáját a terrorista ellen? Ezt a kremli dumát!!! Ti képesek vagytok lejáratni egy nép önrendelkezési jogát- amikor kétségbe vonjátok azt.Képesek vagytok halottak ezreit - civilekét is, ellényegteleniteni. Ti képesek vagytok a kreml érdekében még a szuverenitás és béke valódi jelentését is megcsúfolni.
1848-ban a magyarokat is "idegen " országok birták rá a szabadságharcra, nem is beszélve 1956-ról.
Ennyire le kell mennyi a béka sej-haja alá? Meg kell békiteni a cárt valamiért? Az sohasem jut eszetekbe, hogy az orosz cárt szólitsátok fel távozásra? Nem, az nem. És ez tartja magát "honvédelmi" miniszternek- akkor, amikor a "honvédelem" szó semmit sem jelent számára.
kereső
Slava Ukraini!(Dicsőség Ukrajnának!) Tisztelet a hósöknek!
Nyírfa
Ukrajna nem tud dönteni a saját sorsáról, véli egy közpénzen újgazdaggá , jellemtelenségénél és erkölcstelenségénél fogva fideszes miniszterré lett , úriember-mázt magára kenő , agrárvégzettségű tartalékos százados, ezért majd dönt róla a magyar kormány.
Apelláta nincs, mi ezer éve ezt a földet tapossuk, s a mindenséggel mérjük magunkat. Előttünk a végtelen, mögöttünk a világ, az utat fénylő csóvaként maga Orbán Viktor mutatja, még Isten sem hoz döntést az ő tanácsai nélkül.

2023, március idusa, Magyar Elmegyógyintézet Erdélytől az Alpok aljáig.
VASTAGBŐR
@Maccska: Te meg nyomd tele vaccinával ... mire kiér a frontra megdögöljön magától ...
vagy itthon szétlőve védekezzen .. védje a ?idó származású ?igány vaccinázatlan szarokat ?

... akik eszközként tekintenek rájuk ?
VASTAGBŐR
@csak úgy...: nemcsak a seggfejek vevők erre barátom .. mert hosszú a lista ...

... a fogyatékosok ...
... a műveletlenek ...
... a megvezethetőek ... stb ...
VASTAGBŐR
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Testnevelési Egyetemen

" hagyományos jótékonysági bál "

Bevakcinázva jobban megy a sport ... "egy kis jótékonyság"

Ingyen van .. van lélegeztető gép is .. lessz katéteres vérrögoldó ... lesz minden .. szintetikus protein daráló ...
vérátömlesztő berendezések ... Lesznek ... Új fogyasztók, új gyógyszereket fogyasztva, új időpontokra várva ...
Namely
Soha nem is tudott, csak az változott, hogy ki az aktuális gyarmattartója. Most jelenleg a jenkik. Bár az igaz, hogy Ukrajna legalább csinálhatta volna jobban, mint mi 1990-ben (hazánk esetében 1490 óta nem beszélhetünk függetlenségről. Ugyan lehettünk volna függetlenek 1990-ben, de mi inkább gazdát váltottunk. Egyik kuplerájból ki, a másikba be. :D).
Sajnos az ukránok nem nézték meg, hogy mi hogy jártunk a nyugattal 1990-től. Pedig ott volt a példa. Ők pedig nem "csak" az iparukkal, gazdaságukkal, pénzügyi rendszerükkel fizettek, náluk a számla annál sokkal vastagabb: a lakosságuk min 25-30%-a elvándorolt, a teljes földterületük 2/3-a, a teljes iparuk, a lelőhelyek, kiaknázható kincsek el lettek adva már 2022 előtt, biolaborok, kísérletek. Semmi sem írja le őket jobban, mint az elnökeik nagy része akkor tanult meg ukránul, amikor elindult a választásokon. A mostaninak 800 millió dolláros magánvagyona van. :)
Erre jött még újabb 5 millió akik elmentek, meghalt több 100 ezer, szennyeződött a föld (aminek nagy része már amerikai vagy szaúdi), szétlőtt infrastruktúra.
Ha tippelnem kellene: az ukránok ki fognak halni... a területükön majd osztoznak a lengyelek (talán ezért is szítják ennyire a balhét), a románok, az oroszok, stb.
Ami pedig megmarad, az egy jól koordinálható, gyökértelen, nemzetközi gyarmat lesz.
drrotf
Ez a Secki Mecki Dobrovecki , ő tuja hogy mit akar Ukrajna, és hogy mit akar ő!Elmondja, hogy szerinte azért van szükség szuverén Ukrajnára, hogy legyen hazánk és Oroszország között egy hosszú , nagy felvonulási terület, mert nekünk az lenne a jó.Micsoda észjárás!Ez a civil hazavédő miniszter nem ismer olyan országokat,ahol nincs felvonulási terület egy harcoló és egy nem harcoló ország között!Azt gondolja hogy egy állam létre jöttét , meglétét csak az indokolhatja ha hazánk és az agresszor oroszok közé esik és mint felvonulási terület működik.Egyébként ennek a szuverén , független államnak semmi létjogosultsága nincs!Lehangoló az ilyen történelmietlen álláspont, és még az a szerencse ,hogy ennek a sok pénzűnek semmi köze sincs az államok létrejöttéhez, és ő ebből a szempontból egy hangyafing!
kereső
@Maccska: Tudom, hogy a gondolkodás nem az erősséged/erősségetek. De, gondolj csak bele-legalább próbáld meg-, hogy van egy 1994-es Budapesti Memorandum néven ismert nemzetközi egyezmény: az USA, Oroszország, Anglia ebben az egyezményben elismerte-és GARANCIÁT vállalt Ukrajna területi sérthetetlenségére, az akkori határok elismerésére és Ukrajna szuverenitására- és ezzel az Ukrajna népeinek!!! önrendelkezési jogára. Ehhez képest mi is történik? - gyakorlatilag 2014 óta? Az oroszok felrúgták ezt a megállapodást 2014-ben, az usa és európa félrenézése mellett.
Az orosz meg azt azt mondja- nincs Ukrajna, nincsenek ukránok- és én jogot formálok arra, hogy ezt az országot eltöröljjem, az ország népeit kiirtsam, és jogot formáljak erre a terülletre- mint, orosz élettérre.
Olyan ismerős - ezt tette anno hitler is.És, mond csak mi lett volna az oroszok, a szovjetúnió népeinek sorsa, ha az usa- mert semmi érdeke nem fúződik hozzá, és Európa messze van, meg egyébként is kommunisták- nem támogatja a sztálini szovjetúniót honvédő!!! háborújában a hitleri hadsereg ellen a kezdetektől fogva. Lenne oroszország- az urálon túl, rabszolga sorban élő népekkel.
Menjünk harcolni? Mi csak az olyan sötétek ellen, és az általatok terjesztett sötétség ellen tudunk- leginkább szavakkal harcolni, amit ti terjesztetek. És, nem, nem fogom be pörös számat az általatok terjesztett sötétség, a gonosz ellen.
ómió
Hogy tudna, ha Biden efftársék a "döntnökök"!?
Dr. Proktor
@KisTehen: Ukrán föld - nekik ez sokat jelent!
A magyar föld - jelentene neked valamit?
kereső
@Maccska: Majd, ha haza takarodik, akkor nézem az "érdekeit"- addig nem. És nincsenek Ukrajnában atomfegyverek, mert leszerelték és megsemmisitették az 1994-es memeorandum értelmébenn. Bezzeg vannak Európa, az unió töszomszédságában- határainál atomfegyverek. Az oroszoknál. Miről regélsz te cicus?? Ki a lóf@x fenyegeti az oroszokat atommal a határainál? A NATO nem telepitett atomot Európába- amely országnak van, annak a nato-tól függetlenül van-és ez Franciaország. Tényleg ennyire tudatlannak és tájékozatlannak hisztek ? Sem röviden, sem hosszan nem tudsz valót mondani.
Dr. Proktor
@KisTehen: ... neked esetleg родина ?
kereső
"Mert igen, uralják a gondolkodását. Annak a magyar társadalomnak a gondolkodását, amelynek elsöprő többsége az elnyomórendszerváltozás előtt minden zsigerében szovjetellenes (oroszellenes), illetve megkérdőjelezhetetlenül Nyugat-, és külön Amerika-barát volt, és meg is maradt annak évtizedeken keresztül, amelyről elképzelni is nehéz volt, hogy egyszer majd a saját legdurvább történelmi tapasztalataiból fakadó szilárd álláspontjával durván szembe lehet fordítani. Aztán ebben is alulmaradt. Szembe lehetett fordítani. A Rogán-központból távirányított és felügyelt Bencsik-Bayer-Gajdics-Origo tengely pár hónap leforgása alatt formálta át és uralta le a gondolkodását.

Olyannyira jól sikerült, hogy míg 2022 tavaszán, nem sokkal Moszkva Ukrajna elleni háborújának kirobbanása után a magyar társadalom TÖBBSÉGE háborús bűnösnek tartotta a szuverén, független Ukrajnát lerohanó Vlagyimir Putyint – és ez egyáltalán nem mond ellent annak, hogy 2022 tavaszán több mint három millió ember azért szavazott Orbán pártjára, mert elhitte neki, hogy ez az egyetlen módja a Vlagyimir Putyin háborújából való kimaradásnak -, fél évvel később a magyar társadalom már nem tartotta háborús bűnösnek Vlagyimir Putyint. Különösen a Fidesz, illetve szélsőjobbos elvtársaik, a Mi Hazánk táborában romlott jelentősen a Nyugat-barát narratívák elfogadottsága, és erősödött ezzel párhuzamosan az Putyinnal szembeni szimpátia. Bármennyire igaz, hogy az ország jelentősen kedvezőbb helyzetbe kerül mind az EU, mind a NATO által, bármennyire igaz, hogy a nyugati világhoz tartozás a (mindenkori) kormány teljesítményétől, minőségétől, erkölcsi és szakmai felszereltségétől és többé vagy kevésbé korrupt céljaitól függetlenül egy magasabb életminőséget jelent, ma már ez egyáltalán nem alapvetés, egyszerűen már nincs róla társadalmi konszenzus. Magyarország kormánya a propagandagyára segítségével ma már kvázi kitáncolóban van mindenből, ami eddig nemzeti minimum volt."

kolozsvaros.com
Namely
@Horizont: egy kissé régi statisztikát olvastál.
40 millió 1991-ben volt. Azóta elment cca 15 millió onnan, most 5 millió az 1 év alatt, a maradék cca 40%-a pedig orosz, lengyel, román, magyar, stb. Ha vesszük, hogy naponta cca 20 ezer távozik az EU-ba, a fronton meghal a fiatal generáció, és még tart a háború cca 1-2 évig, mennyi is fog maradni?
Ki fog visszamenni a szennyezett földre nyugatról?
Nos, ezeket kellene átgondolni.
Nem csak neked, hanem az ukránoknak és nyugati hóhéraiknak elsősorban, akik üzleti érdekből küldik őket a vágóhídra.
kereső
@KisTehen: @Maccska: A kubai rakétaválság a Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok közti külpolitikai konfliktus volt, amely a Kubába telepített szovjet atomrakéták miatt alakult ki. A válság 1962. október 14-én kezdődött és október 28-áig tartott.

Még hiteles!!! hivatkozást sem tudtok- majmok!
kereső
@Horizont: Túlzásokba ne essél. Hijján vannak mindennek, ami emberi- ami humánum. Igy csak ember utánzatok.
kereső
@KisTehen: Én? Nem te, B+? Hiszen úgy adtátok elő, minth az usa lett volna az oka a karibi rakétaválságnak? Mint ahogy most is nyomjátok- az usa akar!!!??? rakétákat Európába? Nem hiszem, hogy van még nálatok aljasabb- az oroszok x@rát rákenni Európára, és az usa-ra. Rajtad nem csodálkozom- moszkvából nyomod az ipart, remélem megéri , barom.
kereső
@KisTehen: Mit nem értek, barom? Azt tényleg nem értem, hogy lehettek ennyire hülyék, és aljasok.
Namely
@Horizont: lépjünk egy kicsit vissza, és kezdjük ott, hogy most az ukránokról beszélünk, és nem valami pódiumon vagyunk, ahol jól hangzó, tapsot kiváltó szólamokat akarunk mondani (pl "Putyin nem hóhér?").
1. " Putyin nem hóhér ugye??? "
Nem tartozik ide, és nem is mondtam ilyet. Arra válaszolj, amit írtam. :)

2. "Ő nem küldi vágóhídra a fiatalokat??? "
Ha az ukránok helyzetéről vitázunk, akkor az nem érv, hogy Putyin bezzeg mit tesz, mert ő az orosz népnek tartozik felelősséggel, majd ha Oroszország lesz a téma, akkor mondd, de addig pls.
3. "Ukrajnát ekézitek szidjátok köpdösitek."
Hol köpdöstem Ukrajnát? Ja, sehol, de tisztán látom a helyzetét, ami pedig az, hogy nem győzhet. Ugyanis ha majd minden nyugati fegyvert kipróbáltak, akkor szépen el fogják felejteni, ahogyan Afganisztánt, a kurdokat, vagy éppen Vietnámot is lehúzták a klotyón.
4. " Tényleg mintha egy másik moziban ülnétek"
Ebben igazad van. Az én mozim neve, hogy nem hiszem el automatikusan, amit a hírekben mondanak, utánanézek, utánagondolok, mert elég gyászos, hogy már sokadjára etetik meg a világgal ugyanazt a lózungot, nevezetesen, hogy ki az aktuális gonosz és kit kell imádni, és ellenvéleményt nem tűrnek.
És ahogyan te sem, mert akinek más a véleménye, attól "Annyira hányingerem van már", írtad nekem.
Szomorú.
Nyírfa
@Horizont: 12.55

Széles mosollyal köszönöm! :)
csak úgy....
@Namely: "Az én mozim neve, hogy nem hiszem el automatikusan, amit a hírekben mondanak, utánanézek, utánagondolok, " :) ha ez igaz lenne, akkor nem lennél egy egysíku ,beszükült marha!
Namely
@Horizont: "Afganisztán, Vietnam meg a kurdok messze vannak. Ukrajna meg itt van. Kicsit más a helyzet. "
Tehát ha a vieteket irtják, akkor az mehet szabadon, de ha a szomszédban van gyilkolászás, akkor már nem mehet? De ha így van, akkor mi a helyzet Szerbia NATO bombázásával? Akkor ott miért nem segítettünk, vagy segített Németország a megtámadott szerbeknek?
"Már bocs de ha Ukrajnáról írsz akkor az oroszokról is szót ejthetünk nem? "
De Putyin emlegetése teljesen mellékes abból a szempontból, hogy az ukránoknak mit kellene tenniük, mert nem Putyin az, aki eldöntötte, hogy reagáljanak.
"Miért nem mondjátok hogyha Putyin kivonulna akkor vége lenne mindennek"
Azért, mert nem lenne béke, ahogyan nincs béke Irakban, vagy pl Boszniában, Koszovóban is ottmaradt egy hatalmas puskaporos hordó. Az, ami az egészet elindította nem szűnne meg azzal, hogy "Putyin kivonul", mivel nem ott kezdődött, hogy bevonult.
"Ukrajnában a hazájukat védik a betolakodó aljas szemét rohadék Putyinnal szemben. "
A Donbass nem az övék, a Krím is csak annyira, amennyire a románoké Erdély. Amúgy pedig lényegtelen, ha a harc közeben kihalsz és a korábbi földje egy sivatag lesz.
" Az orosz kiskatona miért is hal meg a fronton? "
Lényegtelen a korábbi kommentem szempontjából. Nem ide tartozik.
"Miért kéne "megetetni " azzal ki a gonosz ??? "
Kérdezd a nyugati médiát, aki anno mondta, hogy Szaddam, Kadafi, Aszad, meg bin Laden a gonoszok és le kell rohanni ezért országokat.
Most az oroszok a gonoszok szerintük, pedig nem csináltak mást, mint a jenkik, britek Irakban.
"Nem attól van hányingerem ha másnak más a véleménye hanem ha ilyen embertelen. "
Az nem embertelenség, ha én tisztán átlátok a nyugati kétszínű magatartáson.
Neked valamiért nem tűnik fel, hogy ugyanaz a média most azt mondja, hogy aki támad az a gonosz, de 2003-ban még azt mondta, hogy az a gonosz, akit megtámadott az USA és UK.
kereső
@Horizont: 15:34 Elfogynak a még hiteltelen-elhajlitott valóság -érvek is, jön a személyeskedés. Ennyit tudnak. Erre vannak kiképezve.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:45
Te meg hazudol,mint a novák csicska katalin ablakpuculás közben.
kereső
Jánosi Katalin- (gyengébbeknek: Nagy Imre mártir miniszterelnök unokája)
"A történelem szomorúan ismétli önmagát. Ki gondolta, hogy a XXI. század Európájában ismét aktuális lesz egy 1940-es beszéd? - "Azt kérdik tőlem, mit fogunk tenni? Ezt válaszolom: háborút viselünk szárazföldön, tengeren és levegőben a legjobb képességeink szerint, és mindazzal az erővel, amit Isten adni tud nekünk. Háborút viselünk egy szörnyűséges zsarnok ellen, akinek a bűneinél nincsenek sötétebbek az emberi bűnök történetében. Ezt fogjuk tenni. Azt kérdik tőlem, mi a célunk? Egyetlen szóval válaszolok: a győzelem. Győzelem mindenáron, győzelem minden szörnyűség ellenére, győzelem, legyen a hozzá vezető út bármilyen hosszú és nehéz, mert győzelem nélkül nincs túlélés." - Sir Winston Churchill azt is mondta a brit parlamentben, hogy "Nem ígérhetek mást, csak vért, verítéket, könnyeket" - ez zajlik most Ukrajnában, honvédő háború, a beszédet nagyjából Zelenszkij is elmondja, nap mint nap. Most nem Hitler, hanem Putyin ellen zajlik az önvédelem, az ukrán haza védelme. Anno a II. világháborúban Európa nem tudott volna felszabadulni, ha az Amerikai Egyesült Államok nem segít... Ma a fidesz politikusai, a kormány kvázi azt üzenik "békepolitikájukkal", hogy az USA-nak nem kellett volna fegyvereket küldeni, harcolni, és Európának letett kezekkel, békésen meg kellett volna adni magát az országokat véresen letipró hitleri Németországnak. Ez elfogadhatatlan."
kulabombaafityiszre
Megszólalt 70X15 cm fejü,és jé kijött belőle egy kis szar.M ost már tudjuk mit van a szép hosszú fejében.
Nessy
@Namely: Az iraki, afganisztáni stb. harcokban Oroszország is az USA oldalán harcolt!
Nyírfa
@Horizont: 15.28

Képzeld el, olvastam a @Namely: nek 13.56-kor írt válaszodat, és azóta itt ülök, és gondolkodom, hogy mit írjak. Mert, amit gondolok ezzel a szélsőjobboldali alakkal kapcsolatban, akinek hideg a feje, és fekete bakancs van a szívében, azt szégyellném nyilvánossá tenni, de annyira meg vagyok ütközve, hogy, ha dagogva is, ha keresve is a szavakat, valamit mondanom kell.
Azt hiszem, azzal, hogy irtózom a náciktól, és, hogy valószínűleg képes lennék fegyvert fogni ellenük, ha előállna a II. világháborúhoz hasonló történelmi helyzet, ki is mondtam, amit érzek.
Namely
@Horizont: " Az igazság odaát van. "
Ez esetben itt.
Azon mindenesetre gondolkozz el, hogy a te tömegpszichózisod mennyit használt az ukrán népnek, amikor vége lesz a fegyverbörzének.
Persze tudom, mindent meg lehet magyarázni: az is Putyin hibája lesz. :)
Namely
@Nessy: amúgy pedig nem tartozik ide. A most használatos elvek szerint, aki támadott, az agresszor, tehát ki kell tenni mindenhonnan, az EU-nak fel kellett volna függeszteni a gazdasági kapcsolatait mindenkivel, aki támadott, szankciók, kitenni mindenkit a sporteseményekről, a zeneszerzőiket cenzúrázni, stb.
Nyírfa
@Horizont: 15.52

Tegnap írtam @csak úgy...: egy kommentjére, hogy utáltam, amikor egy kolleganőm, akivel egyébként bizalmas viszonyban voltam, el kezdett zsidózni. Még szocializmus volt, de már erősen felhígulva, és egyre szabadosabb vélemények láttak napvilágot. Akkor történt meg először, hogy félelmet éreztem, hogy annak a borzalomnak, amire az emberek képesek voltak a harmincas, negyvenes években, még nincs vége. És jött a rendszerváltás, jött Csurka és Torgyán , és felbukkant a Soros-alomból a fidesz. Nem veregetem a vállam, hogy előre láttam. Inkább féltem, hogy ez , aminek hosszú évek óta a tanúi, elszenvedői és résztvevői vagyunk, bekövetkezik.
Lepényleső
... ők mind nagy áldozatok lesznek,- saját elmondásuk szerint,- ha egyszer vége lesz ennek?
Addig pedig gyűjtögetnek,- tőlünk,bár némelynek nem kell mindenünk,- például a tükrünk?
Dr. Proktor
@Namely: Felvilágosítanál hogy ki helyezte üzembe a "vágóhidat"?
Namely
@Dr. Proktor: az, fűtötte az ukránokat egy értelmetlen harcra úgy, hogy nem az ő katonái halnak meg, hanem az ukránok. Az oroszoknak a mielőbbi befejezés állt érdekükben, és kb egy éve már folytak a tárgyalások, közeledtek az álláspontok, az akkori állás szerint NATO-ba nem lépnek be, Krím, Donbasz 20 évig senkié utána népszavazás voltak a feltételek. De a britek és a jenkik fűtötték az ukránokat, hogy folytassák az értelmetlen harcot, elvégre nem az ő országuk lesz lakhatatlan és ürül ki.
Tehát a vágóhidat, amiről fent írtam, a jenkik, de a vágóhíd már 2014-től jelen volt.
Ha jól tudom elvileg azért bombázták Szerbiát anno, mert irtották a koszovói albánokat. Akkor miért nem bombázták Ukrajnát, amikor irtotta a saját állampolgárait a Donbaszban, Dél-Ukrajnában? Hol maradt az emberi jogokra, kisebbségi jogokra oly' érzékeny EU, USA, amikor az ukránok állapotos orosz nőket akasztottak Odesszában, vagy amikor megszületett az ukrán nyelvtörvény, bombázták az orosz civileket a Donbaszban?
Namely
@Horizont: "Szerintem ő egy Mi Hazánk- os."
Nem kell tippelgetned, én magam mondtam el. :)
"örülök, ha valaki kifejti a dolgai"
"Kiveszett az emberség. A náci ideológia tarol"
Akkor értő módon kellene elolvasnod.
Csináljuk együtt:
miről szólt az eredeti kommentem? Arról, hogy az ukránok egy értelmetlen harcot vívnak. Ez mitől "nácizmus"?
Ezt magyarázd meg elsőnek.
Aki Én
@Namely: ,,nyugati hóhéraiknak elsősorban, akik üzleti érdekből küldik őket a vágóhídra"

Nem úgy volt, hogy az oroszok megtámadták őket?

,,az ukránok egy értelmetlen harcot vívnak."

mikor hasra is feküdhetnének, igaz?
Namely
@Horizont: értem, tehát nem tudod megmagyarázni, csak úgy használod a "náci" jelzőt. Az persze ne zavarjon, ha miattad hal ki az ukrán nép.
csak úgy....
@Namely: "Amikor az embernek megtámadják a hazáját, és azt meg kell védeni. Ez a hazaszeretet." (0.v. )
csak úgy....
@Namely: "Az persze ne zavarjon, ha miattad hal ki az ukrán nép." :) miatta? nem a genya ruszkik miatt? te valóban egy ekkora ökör?
Dr. Proktor
@Namely: Erős tévedésben leledzel!
Az ukránok akkor kezdték "írtani" az oroszokat, mikor 2014-ben a kis zöld emberkék segítségével önálló "köztársaságokat" alapítottak Ukrajnában, nem békés úton...
Dr. Proktor
@Aki Én: Remélem nem támadja meg kis hazánkat senki, mert az ilyenek mint namely elsőként menekülnének mint patkányok a süllyedő hajóról!
A honvédelem az ilyenek számára tabu...
Namely
@Dr. Proktor: Tehát ha pl Borsodban a cigányok kikiáltanák az önálló Cigány Köztársaságot, akkor szerinted rendben lenne, ha Budapesten állapotos cigány nőket akasztanának? Ha Szabolcsban a magyar katonaság irtaná (rövid i) őket?
Mert ha igen, akkor egy kissé beteg vagy és kezelésre szorulsz. És növessz Hitler bajszot.

A nyugatnak pedig azonnal embargót kellett volna bevezetnie az ukránok ellen, meg szankciókat, stb. Vajon miért nem tették? Pedig amikor a szerbek tették, a Nato azonnal lebombázta őket. Érdekes, az ukránok esetében nem tették. :)

"Remélem nem támadja meg kis hazánkat senki, mert az ilyenek mint namely elsőként menekülnének mint patkányok a süllyedő hajóról!"
Két dolgot keversz:
1. Értelmes harc (amit meg is tudsz nyerni)
2. Értelmetlen harc. Nos a jelenlegi az, ugyanis nincs olyan szcenárió, ahol az ukránok győztesen kerülnek ki.
Amúgy meg ti, a nagy ellenállók miért nem mentek a Donbassba harcolni a demokráciáért? :D ja, mert a billentyűzet mögött vagytok kemények. :) A te fajtád az, amelyik fűti az ukránokat: elvégre nem ti égtek halálra, nem a ti földeteket teszik tönkre. Fent le is vezettem. Olvass és értelmezz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.