A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azt szorgalmazza, hogy a Revolut Bank itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és kellő tőkeerővel, a magyar jegybank felügyelete alá tartozó intézményként végezze tevékenységét.

Megint nekimegy a Revolutnak az MNB

Az MNB a hazai ügyfelek védelmére hivatkozva szigorítana. Forrás: Revolut

A jegybank közölte: a hazai ügyfeleknek elektronikus pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Revolut Bank prudenciális és fogyasztóvédelmi felügyeletét a bank székhelye szerinti, azaz a litván felügyeleti hatóság látja el – írja Az üzlet.

Az MNB-t “fogadó országbeli” felügyeletként csak korlátozott jogosítványok illetik meg: az ügyfelek érdeksérelem esetén elsődlegesen a litván felügyeletnél kezdeményezhetnek lépést,

továbbá a betétesek védelmét is a litván betétbiztosítási rendszer garantálja.

Szerintük a Revolut Ltd. könyvvizsgálója kockázatként jelezte, hogy a brit társaság 2021. évi bevételi kimutatásában lényegi tévedések szerepelnek. Eszerint a brit társaság bevételének háromnegyede – 477 millió fontnyi, részben kriptovaluta alapú tétel – eltérhet a valóságtól.

Az MNB felidézte: korábban a litván felügyelet arról tájékoztatta őket, hogy a bank fióktelepet (nem leányvállalatot) kíván létesíteni Magyarországon; erre azonban eddig nem kerül sor.

A litván Revolut Bank UAB a brit Revolut Ltd. leányvállalata, jelenleg határon átnyúló intézményként, nem itthoni banki engedély birtokában tevékenykedik – hangsúlyozták.

Az MNB közleménye szerint támogatja az egyszerűbb, olcsóbb pénzügyi szolgáltatásokat lehetővé tévő fintech innovációkat, de kizárólag akkor, ha azok szavatolják a pénzügyi stabilitást és az ügyfelek biztonságát.

Forrás: Az Üzlet
Fotó: Revolut

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tunes1106
Nekem van revolut kártyám számlám . Sokkal korrektebbek mint bármely magyar bank . Pénzváltás utalás banki felület alkalmazásban lehet tőlük tanulni. 2500ft bankkártya díj 5 évre, ingyen számlavezetés alapcsomagban ! Vituális egyszer használatos bankkártya internetes vásárláshoz. Nagyon kiváló telefonos biztonságos app. De ehhez sajnos a magyar bankfelügyelet apeh és pénz lopó társai nem férnek hozzá,nincs letiltás levonás semmi! Ez fáj nekik nincs ingyen sáp!
Tunes1106
Ja és külföldön ezt kell használni mindennél jobb biztonság és elszámolás!
Tunes1106
@Maccska: Nem a lehúzás a lényeg. Ha "felügyeli", akkor pl. onnan is tudnak zárolni, tiltani, eljárásba bevonni.
simmering73
"...ha azok szavatolják a pénzügyi stabilitást és az ügyfelek biztonságát." Na pont ezeket nem szavatolja az mnb.
szép új világ
A ruszki kémbankkal valahogy nem izmozik az MNB, még a seggüket sem merik megszagolni. Mocskos banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.