A MÁV motorvonat-állományának tíz százaléka esett ki a közelmúlt balesetei után. Olyan vasútvonal is van, ahol több mint három héten keresztül nem járt a vonat.

Elfogytak a MÁV mozdonyai, dönteni kell, melyik vonal álljon le

Törik-zúzzák a MÁV motorvonatait. Forrás: Pixabay

Február 16-a és március 9-e között minden este megjelent a Mávinform oldalán a bejelentés, hogy Somogyszob és Nagyatád között másnap pótlóbusz fog közlekedni.

A hvg megkérdezte a MÁV-ot, miért naponta adtak hírt arról, hogy másnap csak pótlóbusz megy ott. A MÁV szerint az elmúlt hónapokban annyi motorvonat lett használhatatlan, hogy választani kellett, hova ne küldjenek. A nagyatádi vonalon oldható meg leghatékonyabban a vonatpótlás: közúton és vasúton közel azonos a menetidő, a buszok pedig mindenhol a vasútállomáshoz tudnak érkezni – válaszolta a MÁV.

A vonathiány oka, hogy több probléma egyszerre ért össze. A dízel motorvonatok javítása sokkal nehezebb a szokásosnál. A karbantartáshoz ukrán, illetve orosz alkatrészekre van szükség, most viszont a háború miatt akadozik az alkatrészek utánpótlása. Emellett a szokásosnál is több olyan baleset történt mostanában, amelyekben komolyabban megsérült a vonat.

A MÁV-Start 205 Bz motorkocsija közül az elmúlt hónapokban 21-et ért olyan baleset az autósok figyelmetlensége, a KRESZ-szabályok megszegése miatt, amely után több mint egymillió forintba került a helyreállítás – közölte a vasúttársaság – több dízel motorvonat most is javításra vár.

A MÁV azt ígéri, hogy amíg nem sikerül minden szükséges javítást elvégezni, folyamatosan vizsgálják, hogy hogyan lehet átcsoportosítani a járműveket.

Forrás: HVG
Fotó: Pixabay

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
se cukor se mozdony, se fánk se fánk...
a fideszes meseországból a mesés hiánycikkek országa lett. -tudom a háboru,soros,gyurcsány,migráncs
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@jáger laszló: Mire? Pálinkára? Igaz, abból nem lehet baj...
balos
@vacsi: A pálinkától még több hülye lesz!Lásd amióta szabadon fözhető lett,még az utakon is mérik!Ennyi barom "megittasult" vezetőt csak a nemzethy hülyék tudtak kreálni!
tothjani
Természetesen vasútvonal nem áll le, hiszen nálunk is az egyik szomszéd város felé megszüntette a közlekedést az MSZP, de a Fidesz megígérte hogy amennyiben hatalomra jut azonnal újra indítják a vonalat.
Csak sajnos ezek szerint a Fidesz még nem jutott hatalomra. :(
Dr. Proktor
Melyik vonal álljon le?
Nem kérdés, a Budapest Belgrád vasútvonal...
vacsi
@balos: Régen meg bármelyik tanyára bementél, vehettél pálinkát...
balos
@vacsi: Ha jól emlékszem az még az "átkosban" volt!Akkor még nem 1 geci nemzethy kurmány "főzte" a muszka pisából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.