Ahogy arról már beszámoltunk, kedden 9 óra után nem sokkal a Momentum politikusai – köztük Orosz Anna, Gelencsér Ferenc, Fekete-Győr András – és Hadházy Ákos ellenzéki politikusok egy csoportja nekiállt lebontani a Karmelita előtti kordont.

Hadházy szerint a Rogán-féle titkosszolgálat nem tudott a kordonbontásról, mely egy jel arra, hogy az orbáni rendszer megdönthetőFotó: Facebook/444

Ezzel kapcsolatban tett most közzé pár gondolatot Facebook oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, aki szerint van annak is azért szimbolikus és egy gyakorlati jelentősége is, hogy ennyire könnyű volt lebontani a propagandagépezet főhadiszállása körüli kordont.

Bár az eseményt hosszabb ideje terveztük, több körben beszéltünk róla, a Rogán-féle titkosszolgálat mégsem tudott róla. A néhány jelen levő rendőrön őszinte meglepetés jeleit lehetett felfedezni. Jó hír, hogy ezek szerint nem szivárgott ki semmi a köreinkből.

- írta a politikus, aki szerint a könnyen ledönthető kordon egyfajta jel: a nagyon stabilnak látszó rendszerek sem megdönthetetlenek! Persze tudjuk, a változáshoz ahhoz arra van szükség, hogy ne csak sokan akarják, hanem hogy sokan érezzék is, mert minden hatalom, így ez is rákényszeríthető a változásra és a tiszta játékszabályokra.

A kordonbontás legfontosabb üzenete az, hogy az alábbi hét pont nem egy panaszlista, hanem követelés. Az ellenzéknek nem panaszko dnia, hanem követelnie kell.

- tette hozzá.

Ha majd elegen jövünk rá, hogy ennek eredménye is lehet, akkor majd lesz is eredménye:

1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.

2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.

3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!

4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!

6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.

7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Mondjuk négy kétharmados szopás után nem csodálom, hogy dühöngenek a lipsik... :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
..."Jó hír, hogy ezek szerint nem szivárgott ki semmi a köreinkből."...

Ez a legveszélyesebb...Hadházy elbízta magát...az elbizakodott ember esik pofára igazán...
Csizmás Kond
...szerintem a rossz hír az hogy a sokházi megbolondult...ugyanis a kordon és az építkezési, munkavédelmi kerítés között hatalmas a különbség...sőt, szerintem holmi szakképzetlen munkásoknak nézték őket...
simmering73
@KisTehen: Röhögéstől nem liheg a tehén, csak ha az inszeminátora beakaszt neki és élvezi. HAHAHA
Aki Én
Szegény orbán, tényleg neki vannak a legidiótább drukkerei.
verőce21
Mondjuk négy kétharmados szopás után nem csodálom, hogy dühöngenek a lipsik... :)
Terminátor
@verőce21: A szopás most van és még gyün!
Voltál boltban manapság?
NKF
Mekkora egy süket fasz ez a Szarházy!Na meg a másik marha a Fegyőr!
"Aranycsapat"
Alfa
@verőce21: @NKF: @Philip Marlowe: @KisTehen: kecskebaszók be vagytok fosva
Pálinkás Pál
ezeket a követeléseket csak erővel lehet kikényszeríteni..nem ilyen hülye " papírokkal "
ómió
Új bolsevik "forradalmat" nem tervezel, Hullaházy efftárs!?
almalibre
Értem. Ha nem készültek fel (nem tudom mivel kellett volna), gagyi a titkosszolgálat. Ha viszont felkészültek (nem tudom mivel), akkor a szemét titkosszolgálat lehallgatja a szegény képviselőket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.