Ahogy a korábbi években, Orbán Viktor miniszterelnök az idén is levélben köszöntötte a határon túli magyar közösségek tagjait nemzeti ünnepünk előestéjén; a levelet számos helyi ünnepségen fel fogják olvasni – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor ismét üzent: Brüsszelben, Washingtonban és Kijevben is tisztelniük kell a magyarokat
Kép: Facebook

Orbán Viktor szerint 1848. március 15-e különleges helyet foglal el a világtörténelem lapjain.

175 év távlatából is csodálattal emlékezünk erre a makulátlan fényű napra, amikor a magyar nemzet vérontás nélkül, békében és egyetértésben vívta ki szabadságát

- írta.

Mi, magyarok történelmünk során sokszor bebizonyítottuk, hogy bátran fel merjük venni a harcot a ránk zúduló ellenséges túlerővel, ugyanakkor – más nemzetekhez hasonlóan – mégis jobban szeretünk élni a szabadságban, semmint meghalni érte – fogalmazott a kormányfő.

Hozzátette: évtizedeken át joggal és őszintén remélhettük azt, hogy Európa földjén nem pusztíthat többé háború. A mostani szörnyű időkben ezért még inkább szükségünk van a magyar szabadság iránytűjére, amely történelmünk annyi vészkorszakán vezetett már keresztül bennünket.

Békére vágyunk, és a béke pártján állunk

- szögezte le a miniszterelnök, aki arról is írt: tisztelettel fordulunk más nemzetek felé, de ugyanezt a tiszteletet várjuk el a magyarok iránt Brüsszelben, Washingtonban és Kijevben is. Erkölcsi kötelességünknek tartjuk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy elhallgassanak a fegyverek, mert ez az egyetlen út, amely ma garantálni tudja a magyar emberek biztonságát és boldogulását a Kárpát-medencében – írta Orbán Viktor, levelét úgy zárva:

Legyen béke, szabadság és egyetértés!

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miért is kellene mindenkinek tisztelni pártunkat és kormányunkat? Nem ártana végre megérteniük, hogy a tiszteletet ki szokták érdemelni, nem ki követelni! Ez nem célra vezető ! Minket egyszerű magyar állampolgárokat, senki nem bánt. A tudósainkat, a művészeinket, a tehetséges magyarokat mindenhol elismerik, tisztelik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Miért is kellene mindenkinek tisztelni pártunkat és kormányunkat? Nem ártana végre megérteniük, hogy a tiszteletet ki szokták érdemelni, nem ki követelni! Ez nem célra vezető ! Minket egyszerű magyar állampolgárokat, senki nem bánt. A tudósainkat, a művészeinket, a tehetséges magyarokat mindenhol elismerik, tisztelik!
Péter2
Ez a csörgősipkás toporzékoló porondmester , nem tudja , hogy a tiszteletet kiérdemelni szokták , nem pedig kapni , faji ,politikai , és hovatartozás miatt !
simmering73
Mentálisan sérült az ürge, ez nem vitás.
justhpeter
Szemmel láthatóan hatalmasodik el a kolostormalacunkon az elmebaj és kezd egyre veszélyesebbé válni. Nem volna gond, ha ez csa az önveszélyességben merülne ki, de lassan már a magyarok Messiásaként fogja magát feltüntetni. Fokozopttan ajánlom az ellenzék figyelmébe.
Menőmanó
A magyarokat tisztelik, de a magadfajta zsaroló, vétózgató, hazaáruló tolvaj bűnözőket nincs miért.
Béla333
Mocskos hazaáruló maffiózók hogy meritek magatokat összemosni az ország becsületes felével?
Titeket lecsukni kell, megvetni a tolvaj, önző, hazaáruló, hazug politikátokat, nem tisztelni!
Aki Én
@KisTehen: @Őrnagy: húúú, de kibaszott buta állatok vagytok.
gina
Tévedsz te felfuvalkodott zsiros cigány, a magyarokat tisztelik, de téged mocskos kis elmebeteg nárcisztikus senki nem tisztel, ki sem érdemled te ördögfajzat, én ugy utállak mint a svábbogarat, hányingerem van az ilyen alja becstelen emberi lénytöl...
Terminátor
@Őrnagy: Putyin tiszteli a magyar kormányt és O1G-t!
Többre nincs is szükségük!
jáger laszló
OV azt üzente 1848 márc. 15 tiszteletére
Legyen béke,szabadság és egyetértés !!!
Ezen a napon vívta ki vértelen forradalomban a magyarság a szabadságot 1848-ban, békében és egyetértésben !!??
Hát így kell átírni a történelmet uraim!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Edebácsi
Rajta! Akkor tessék ennek éedekében tenni valamit, ne ellene!
bence
Nem a magyarokat nem tisztelik hanem téged ! Mindenki számára világossá vált , hogy te egy köpönyegforgató , kleptomániás , hazudozó vagy , aki csak azért akar mindenáron a hatalomba maradni mert az egész világot a magáénak akarja betudni ! Úgy mint otthon uralkodni mindenki felett , csak azért is úgy lesz ahogyan én akarom !
kereső
Én is üzenek! Magyarországon tisztelni kell a magyarokat- te dög! A tisztelet jelei: nem lopom meg őket, nem hazudozok égbe-világba nekik, 1848,1956 hazájában nem támogatok egy gyilkos agresszort, az 1900 000 magyar képviselőit nem nézem semmibe, nem rombolom le a magyar kultúrát és nem gyalázom meg azzal, hogy egy sehonnai bitang nácira bizom azt, nem veszek semmibe-és alázok, gyalázok meg embereket a "másságuk" miatt, és mosom őket össze búnözőkkel(pedofilok), nem ócsárolom, és gyalázom mindennap Petőfi hazájában a Libertaté, Egalité,Fraternité hármas eszméjét, nem úzök gúnyt a hitből-és nem használom fel aljas céljaim érdekében, nem osztogatom el a köz vagyonát , nem butitom le a nemzetet, nem uralkodok szolgálat helyett, ...
Aki Én
A magyarok túlnyomó többségét tisztelik.
Titeket viszont egyre látványosabban, egyre hangosabban rühell a világ.
Mégis mit lehetne tisztelni egy elmebeteg hazaárulóban?
kereső
@Aki Én: Nem elmebeteg- ha az lenne, nem lehetne felelősségre vonni,(ami késik, az még nem múlik. Isten is lassú, de nem felejt) pedig minden gazemberség amit elkövet- az tudatos.
ómió
Efftársi miliőből ilyet várni, illúzió!
balos
@kereső: Korrekt!Már csak a lánc és a beton hiányzik a lábáról a maffiunak!
balos
@szópó-ómió: nedves eresz-csicska!A jocó nem mondta,hogy kettő nem egyszerre,szopni és beszélni!
ómió
@m73:Ki kérdezett, szarkupac!? A bárcáskurva anyádat!
ómió
@balos: Azért írsz ilyen fuldokolva, szarkupac efftárs, mert közben Bite efftársadat szopod és még másokat is "oktatnál" a szopás koreográfiájáról!?
Terminátor
Az üzenet így szólt:
Szarban vagyunk! Segítsetek! STOP
Sürgősen Dollárban! STOP
Nem szarakodunk tovább a demokráciával! STOP
Csak gyüjjön a lé! STOP
Aki Én
@KisTehen: ...hát, igen, nem értem mit üzenget.
balos
@szópó-ómió: Minden erőlkődésed ellenére,nekem nincs nemzethy késztetésem,hogy visszatérjek a gyerekkori szopáshoz,ami a maga és keresztyényi kitartói népifasz-szópásává fejlődött!Persze azért remélem,hogy a gumit előtte a fejére húzza és nem a kezére!Maradok örömmel a saját szokásaim rabja és nem kívánom el a nemzeth elvesztői "örömét"!Remélem felesleges erről tájékoztatnom nedves józsi fél-feleséged?
Nyírfa
Nem üzengetek, szemtől szembe mondom: tiszteletem minden értelmes kommentelőnek.
Aki Én
@kereső: Bárcsak ott tartanánk, hogy a felelősségre vonása miatt vizsgálják az elmeállapotát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.