A korábban bejelentett tervekkel ellentétben Békésen, Hevesen, Komádiban és Komlón nem épül börtön – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI-t.

Hiába voltak megkötve a szerződések, nem épül börtön Békésen, Hevesen, Komádiban, Komlón
Kép:Pixabay

Az MTI megkeresésére küldött közleményben azt írták, az érintett önkormányzatokat levélben értesítették az építkezések meghiúsulásáról, "támogatva egyúttal, hogy a területek visszakerüljenek az önkormányzatok tulajdonába".

Az erre vonatkozó háromoldalú szerződéseket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. mint a magyar állam tulajdonosi jogait képviselő társaság készíti elő. A szerződések aláírására a zrt. igazgatósági döntése után kerül sor – tették hozzá.

Békésen ötszáz ember elhelyezésére szolgáló börtön épült volna az eredeti tervek szerint. A békési önkormányzat 2019. április 11-én kötött szerződést az MNV Zrt.-vel és a BVOP-val.

Kálmán Tibor (Fidesz-KDNP), Békés polgármestere elmondta:

a város egy nyolchektáros, közművekkel ellátott ipari területet kap vissza, ahová aszfaltos út vezet. Hozzátette, már megkezdték a tárgyalásokat, hogy "élettel töltsék meg a területet".

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Terminátor
Ettől azért még nem mentesültök a kótertől!
Ne örüljetek!
Juhász István
A Miniszterelnök és a helyettese körúton vannak. Óvodákban, iskolákban gyárakban jártak. Mindenhol KÉRTEK TŐLÜK anyagi segitséget, de nem adtak, MIVEL NINCS RÁ PÉNZ. Végül egy börtönt kerestek fel, ahol MINDEN OK. VOLT. Konditerem könyvtár, jól felszerelt társalgó, stb. Nem kért a parancsnok semmiféle segitséget, de a NAGYFŐNÖK ... sok milliós támogatást igért. Rákérdezett a helyettese : Főni ! Minden kérést elutasitottunk. OK. A börtönben nem kértek semmit, mégis ADTUNK... Miért is ? A válasz rövid, de érthető. Figyu ! Iskolába, óvodába, pláne egy gyárba mi már nem kerülhetünk...de BÖRTÖNBE MÉG IGENCSAK...
Pálinkás Pál
@Shikari: te hazafi...?...büdös román cigó...
jáger laszló
Épüljön helyette olyan amitől nő a GDP!!! Szerintem jó 5let!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Csak nem "elszankcionálták" az efftársak a rávalót?
csak úgy....
@ómió: te ökör, nektek még börtönt is brüsszel építessen?
ómió
@csak úgy...: Börtön, amúgy, a tetvesbolsi fajtádnak kellett volna, de már 90-ben! Ettől éppen a tetüfajtádat mentette meg Brüsszel! Most meg még a nevünkben felvett hitelt is ellopta, nemhogy az "építtetne"!
Pálinkás Pál
@Shikari: ne ugass cigó..--mi újság a lápvidéken?..pióca, mocsári patkány biznisz dübörög még..?..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.