Nagy Márton miniszter kijelentette: a csökkenő infláció megnyithatja a lehetőségét a jegybanki és piaci kamatok csökkentésére.

Nagy hatalmú miniszter rúgott bele Matolcsyba

Nagy Márton bizakodó. Forrás: Pixabay

A Világgazdaságnak adott keddi interjúban Nagy kiemelte: az általuk „szankciós”-nak nevezett, valójában már jóval a háború előtt meglódult magyarországi infláció letörése és a negatív gazdasági hatások ellensúlyozására már húsz intézkedést hoztak.

Jó úton haladunk, a várakozásaink beigazolódtak, ahogy a kormányzat előzetesen jelezte, januárban tetőzött az infláció, februárban pedig már elindult egy mérséklődés" – fogalmazott a miniszter, azt remélve, hogy év végére az infláció üteme 9 százalék körüli szintre szorulhat vissza.

Nagy Márton szerint az infláció letörését elsősorban az energiaárak csökkenése, az árfolyam stabilizálódása, valamint főképp az élelmiszereknél megfigyelhető túltermelési folyamatok segítik. Szerinte a kormányzat célzott intézkedései hatékonyak. Hangsúlyozta, hogy az infláció elleni küzdelemben nagy segítség a Gazdasági Versenyhivatal fellépése is – írja a Pénzcentrum.

A miniszter szerint ez magyarázza, hogy az elmúlt hetekben az áruházláncok sorozatosan jelentik be a különböző termékek árának csökkentését, köztük a Lidl, az Aldi, a SPAR és a CBA is – ismertette Nagy Márton. (Igaz, a NER-közeli CBA nem jelentett be ilyen lépést – a szerk.) Nagy szerint a csökkenő infláció megnyithatja a lehetőséget a jegybanki és piaci kamatok csökkentése előtt is.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Milyen csökkenő infláció??? Bár úgy lenne!!!

Ez tetszik a legjobban az interjúból:
" ...azt remélve, hogy év végére az infláció üteme 9 százalék körüli szintre szorulhat vissza."

Álom-álom, édes álom!!! (SAJNOS!!!):DDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Édes jó istenem,,gyere le ,bazd meg,,oszt zokogjál..!!
jáger laszló
Majd legközelebb akkor legyen halleluja,ha az infláció 15%-ra csökken!!!
Addig jobb lenne csendben maradni uraim,!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
"Efftársi körökben" így hazudják!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.