Hadházy Ákos közösségi oldalára írt bejegyzésében úgy fogalmazott "ez a kordokumentum most az egyetlen reményünk lehet".

Hadházy: "Ez a kordokumentum most az egyetlen reményünk lehet"
Fotó: Facebook / Hadházy Ákos

Mint írta, azért nem mondta le az ünnepi beszédét ma a zuglói megemlékezésen, mert "így legalább tudott valami lelkesítőt is mondani".

A dokumentum ugyanis pontosan egy évvel a forradalom előtt keletkezett, ahol arról nyilatkozott ünnepélyesen és hosszan az ellenzék, hogy ez nem egy igazi nyilatkozat, csak arról szól, hogy létrehoznak egy bizottságot, amelyik majd három hónap múlva tesz egy javaslatot egy igazi nyilatkozatra

- fogalmazott bejegyzésében.

Hadházy szerint "ha az ellenzékben már akkor is ez a teszetoszaság, semmittevés, végeláthatatlan vitatkozgatás és veszekedés ment az ellenzéken belül, mint ami annyira jellemző ma is".

De egy év múlva akkori léptékkel hatalmas, húszezres tömeg ért el pillanatok alatt hatalmas eredményeket, érte el pár héten belül a 12 pont sok követelését, akkor most sem reménytelen minden

- vélekedett Hadházy.

Hozzátette, ezzel korántsem azt akarja üzenni, hogy "csak kicsit várnunk kell, és majd biztosan jó lesz minden. Sőt."

Leszögezte, csak akkor lesz változás, "ha nagyon sok honfitársunk felismeri, hogy változatlan játékszabályok mellett a választások eredménye is ugyanaz lesz".

De ez nem elég; azt is fel kell ismerni, hogy ha elegen tesznek érte, minden hatalomra lehet eredménnyel nyomást gyakorolni.

Hadházy Ákos mai beszéde itt hallgatható meg. A 1847-es nyilatkozat pedig itt olvasható.

Forrás: Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
:))))

Hogy a magyarok mindig-mindig tanácskoznak, arról is, hogy egyszer majd tanácskozni fognak. Hej, Pató Pál úr...:)
Hadházy Ákos, szeretlek! És Krisztát is szeretem, és Törley Katalint is szeretem, és köszönöm, hogy helyettem is ott voltatok, ahol nekem is lennem kellett volna.
Isten áldjon benneteket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
:))))

Hogy a magyarok mindig-mindig tanácskoznak, arról is, hogy egyszer majd tanácskozni fognak. Hej, Pató Pál úr...:)
Hadházy Ákos, szeretlek! És Krisztát is szeretem, és Törley Katalint is szeretem, és köszönöm, hogy helyettem is ott voltatok, ahol nekem is lennem kellett volna.
Isten áldjon benneteket!
Nessy
@Nyírfa: Nekem is Pató Pál jutott eszembe! És egy modern Murphy megállapítás: Ha azt akarod, hogy valami ne oldódjon meg, hozz létre bizottságot!
Nyírfa
@Nessy: Emlékszel arra a "viccre", hogy a tengeren sorakoznak a kapitalisták halászhajói, és melléjük beáll egy magyar csónak is.
Míg a többi halász kiveti a hálóját, majd rendre húzza is be , tele halacskákkal, addig a magyarok eligazítást tartanak, és ámulattal figyelik a többiek sikerét. Meg is beszélik , hogy ezt ők is meg tudják csinálni, és terveket készítenek. Mire odáig jutnak , hogy a hálót be kéne dobni a vízbe, addigra a többi hajó már kikötött a parton, és pakolják ki a zsákmányt.
Valahogy így nem haladunk. :)
Igazából felfoghatatlan, hogy jutottunk el Európáig ezzel a tempóval. Igaz, üldöztek, és ilyenkor szaporáz az ember. :)
Nessy
@Nyírfa: Te sem vagy ifjú leányzó, velem együtt! :-)))))) Nem mai vicc!
Nyírfa
@Nessy: :))) Ja! Idén töltöm a 70-ediket. És a Taskent viccre? Hallo, itt Taskent. Ittas az öreganyád, elvitted a pincekulcsot. Aputól hallottam gyerekkoromban. :)))
Nessy
@Nyírfa: Mész gyufáért! Én már 80+
Jereváni rádió jelenti! Moszkvában Mercédeszeket osztogatnak. Nem Moszkvában, Leningrádban, nem Mercédeszeket, Volgákat, nem osztogatnak, fosztogatnak!
Nyírfa
@Nessy: Jóóóóó! :))) Erre nem emlékeztem!
Korona jó lesz? Kicsi, közepes, nagy? :)
Nessy
@Nyírfa: Mindhárom! Ebben a sorrendben! :-))))))) Ma már annyi közhelyet, nem az ünnepről, hanem a belpolitikáról szóló szöveget hallottam, hogy jó ez a kis vidámság! Kösz!!!
Nyírfa
@Nessy: Elfáradtam. Pedikűröztem egy jót, a meleg víz ellankasztott.
Szóval, a gyufa. Hoztam mindegyikből, kitart egy darabig. Újságot is vettem, hogy be tudjál gyújtani, ha már lekapcsolták a gázt.
Élt egyszer egy okos ember, azt mondta, hogy a nevetés az élet sója. És én igen sós szájú vagyok. :)
De, ha jól látom, te sem veted meg. :)
Nyírfa
Jut eszembe: a Dunán az egyik legjobb magyar film megy, a 80 huszár. Mindjárt hazafias hangulatba kerülök. :)
Nessy
@Nyírfa: Lucifer mondta Ádámnak: Tragédia, nézd komédiának, és szórakoztatni fog legott! A pedikűrt én már Dórikára bízom. Olyan messzire nem látok. :-(( Azt hiszem kedden nem úszom meg a szemembe az injekciót. Negyedszerre most nem nézem meg. Jó mulatást!
Nyírfa
@Nessy: Ha valami kedvemre való, az az abszurd, sokszor a túlélés eszköze. Injekciót kapsz a szemedbe? Az borzasztó.
Nessy
@Nyírfa: Hat év alatt megszoktam. Úgy három - négy havonta kell. De nem olyan vészes. Egész jó társaság gyűlik néha össze. Vagyunk vagy tízen egyszerre. Aki először kap, azt kórusban nyugtatjuk.
Nyírfa
@Nessy: 22.52

Hallom a kórust.
És ez min segít? Mármint az injekció.
Nessy
@Nyírfa: Macuka degeneráció. Lassitja hogy csak periférikus látás maradjon. Nekem az egyik szemem öt évet nyert, de azt későn fedezték fel,a szürkehályog takarta, és a műtét után került elő.A bal szememen nem engedi kialakulni az injekció. OTC kimutatja az első kis pigment foltot, jön a szuri, pigment folt megy.
Szép álmokat, mosolygós reggelt!
Nyírfa
@Nessy: Volt, van mosolygós reggel, köszönöm, viszont is kívánom.
Szóval, a szem. Nem tudtam, hogy ezt a szervünket is lehet injekciózni, én még a műtéteknél és a szemcseppeknél tartok mint korrekciós lehetőség, ha baj van. Illetve, a szemüveg, amiből három is van, tévedésből. :)
Miután nekem is romlik a látásom, kacérkodnék egy lézeres beavatkozással, csak, sajnos, azt SZTK-alapon , ócson, nem végzik el.
Na, majd, ha megint szocializmus lesz! :)
Nessy
@Nyírfa: Kellemesen érzem magam! Arra ébredtem, hogy rám süt a napocska. Kávé, cigi, szép az élet! Nem akarok komisz lenni, de sok értelme már nincs százezreket kiadni. . Időlegesn jó, de a presbiópia (öreg szeműség) megmarad, azaz a látásunk gyengül.
Nyírfa
@Nessy: Aszta! Te dohányzol? :)
Húsz éve letettem, de olykor, még most is nyúlnék a doboz után. Tudom, hogy cigarettázni már sosem fogok, de el-eljátszom a gondolattal, hogy milyen lenne egy pipából eregetni a füstöt reggelente , igen, a kávé mellé. :)
Örülök, hogy kellemesen érzed magad, üzenem a napnak, hogy ne sajnálja tőled a melegét. :)
ómió
Csak nem a bolsi aljasságotok egyik kordokumentumát találtad meg, Hullaházy efftárs!?
Nessy
@Nyírfa: Amikor volt motiváció letettem. Legutóbb 10 évig szolidáris voltam Életem párjával, amikor ő abbahagyta. Mikor meghalt, megszünt a motiváció. Magam töltök, egy könnyű dohányt.Sokkal olcsóbb, mint a gyári cigi. Minden tiszteletem a tied!
NKF
Ez a süket fasz mindenhová a fotósával megy?
Nyírfa
@Nessy: Az ember az igazán fontos dolgokat érzi, tudja, csak...a csoda tudja, félelemből?, lustaságból?, a látszólag könnyebb utat választva? halogatja, amiről le kell mondania, el kell engednie. Ilyen volt a dohányzás, és ilyen, nem egy , dícséretre nem méltó tulajdonságom, amiket ráadásul én sem szeretek magamban. :) Csak az a megszokás ne lenne! :)
Milyen lehet a pipadohány? Azt tudom, hogy piszok drága. Lehet, hogy csak egy másik életben fogom kipróbálni. :)
Yoda69
Azóta eltelt 170 év, es a magyar nép töktelen birka nép lett.
Azokkal, akiktől simán egy szó nélkül el lehet venni egy élet megtakarítását (MANYUP), azokkal bármit meg lehet tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.