A magyar nemzet ma is azt kívánja, amit 175 évvel ezelőtt: legyen béke, szabadság és egyetértés – hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter Pécsett szerdán.

Lázár szerint "Magyarországot politikai okból ideológiai viták és a szuverenitáshoz való ragaszkodása miatt büntetik"
Fotó: Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án. A beruházást a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület több mint 800 millió forint, pályázaton elnyert európai uniós és hazai állami forrásból valósította meg. MTI/Czeglédi Zsolt

Lázár János 1848-1949-es forradalom és szabadságharc évfordulóján mondott, a Facebook-oldalára felkerült beszédében úgy vélte, a márciusi 12 pont zsinórmérték lett a magyar történelemben, mert nemcsak az államról, hanem mindannyiunk lelkéről, a magyar néplélekről is szól.

Arról, hogy egy nép jóléte és sorsa nem választható el az önrendelkezéstől, a szuverenitástól, attól a jogtól, hogy a jövőt meghatározó döntések csak az adott nép részvételével, jóváhagyásával születhessenek meg – tette hozzá.

Szavai szerint ma is újra azt kívánjuk, hogy szűnjön meg a cenzúra, érjen véget Európában a liberális véleménydiktatúra, lehessen szabadon beszélni a migránsválságról, a genderőrületről és a szankciókról, lehessen szabadon szólni, szabadon gondolkodni.

A sajtó, a szólás és a gondolat szabadsága terén szűnjön meg a magyarokat büntető kettős mérce, ne legyenek Európában egyenlők és egyenlőbbek, ne érhesse politikai, pláne gazdasági hátrány Magyarországot azért, mert merészel másképpen gondolkodni, beszélni vagy másképpen érezni, mint a fősodor – mondta.

Lázár János a korabeli felelős minisztériumot, azaz kormányt követelő ponttal összefüggésben azt közölte: 2023-ban Magyarországnak van nemzeti kormánya, pedig igény volna rá, hogy ne legyen, mint ahogy 2010 előtt nem volt nemzeti kormánya.

Ha hazát és haladást is akarunk, a magyar kormány csak a magyar embereknek tartozhat felelősséggel, senki másnak, sem Brüsszelnek, sem Berlinnek, sem Washingtonnak, sem Kijevnek, sem Moszkvának, csak a magyar népnek!

- hangoztatta.

A miniszter szavai szerint a törvény előtti egyenlőség – polgári és vallási értelemben – 2023-ban csorbát szenved Európában, Brüsszelben nem ugyanazzal a mércével mérik az egyik nép fiait, mint a másikét.

Különösen váratlan történelmi hátraarc az, amit a vallási hovatartozás terén tapasztalhatunk: az európai kultúrát alapjaiban meghatározó kereszténység ma Európában és Brüsszelben több támadást és kevesebb védelmet kap az unió intézményeitől, az európai befolyásos véleményvezérektől, mint a messziről jött emberek idegen kultúrája, hite és vallása és ez szégyen

- fogalmazott.

Kiemelte, a zsidó-keresztény hagyomány folyamatosan gyengül, az iszlám erősödik és gyakran radikalizálódik is Európában, így a kontinens demográfiai arányai felborulnak, "maguk alá temetik azt is, amit európai életmódnak hívunk és amit az európai népek közös nevezőjének vagy közös értékének tekintettünk".

Aki e folyamat ellen tesz vagy akárcsak fel meri emelni a szavát ellene, azt Brüsszelből politikai, gazdasági és adminisztratív eszközökkel büntetik meg

- fűzte hozzá.

Lázár János kitért rá, hogy a nemzeti őrseregről szóló követelés ma úgy hangzana, hogy Magyarország kimaradjon az orosz-ukrán háborúból, ezért nemhogy magyar katonát, de még magyar fegyvert sem küld a konfliktusba.

Az alapállásunk egyszerű, makacs és tisztességes. A magyarokat meg kell védeni a háborútól, meg kell védeni a veszélytől

- szögezte le.

A miniszter értékelése szerint "ez csak félig áll a hatalmunkban", hiszen kárpátaljai magyarok is harcolnak a háborúban, "hiába vagyunk a béke pártján itthon, mégis hullik magyar vér a határ másik oldalán".

Sokan rácsodálkoztak a keserű igazságra, amit Orbán Viktor kimondott, az ukrán-orosz háború eszkalálódásával, a konfliktus mesterséges fűtésével a harmadik világháború küszöbére sodródtunk és annak érdekében, hogy Magyarország ne lépje át ezt a küszöböt, és ne is lökhesse, ránthassa át rajta erővel senki, növelnie kell a védelmi képességeit – jegyezte meg.

Lázár János azt mondta:

Magyarország egy végzetes történelmi hibát már elkövetett, amikor 1944-ben elvétette a kiugrási kísérletet a második világháborúból, most azzal követne el történelmi hibát, ha engedne a beugrási és beugratási kísérletnek, ha hagyná magát belerángatni a harmadik világháborúval fenyegető ukrajnai háborúba.

A miniszter a közös teherviselésről azt mondta, Magyarország ma is védi Európa határait, a magyar határvédelem előnyeit az egész unió élvezi, de annak terheit nem viselik, "ez pedig nem járja, 175 évvel későbbi magyaroknak is követelnünk kell Brüsszelben a terhek közös viselését".

Lázár János szólt a Magyarországnak járó uniós források visszatartásáról is. Felhívta a figyelmet arra, hogy "az uniós pénz nem adomány, nem segély, hanem járandóság, minden magyar ember jussa a közösből, ellentételezés, amely megillet minket mindazért, amit mi teszünk a közösségért".

Magyarországot politikai okból ideológiai viták és a szuverenitáshoz való ragaszkodása miatt büntetik, próbálnak megfosztani a szabadságától, a cselekvés, az országépítés lehetőségétől

- tette hozzá.

A miniszter az Erdéllyel való unióról azt mondta, a trianoni békediktátum óta soha olyan nagy lépést nem tettünk a nemzeti határok feletti újraegyesítés érdekében a szétszakított területek gazdasági, kulturális együttműködésének helyreállításáért, mint ezekben az esztendőkben.

Az elszakított területek ma közelebb vannak hozzánk lelki és gazdasági értelemben, mint korábban az elmúlt száz esztendőben bármikor

- fogalmazott.

Lázár János az Európai Unióról azt mondta, a magyarok egyben tartandó és gyarapítandó értéknek tartják ezt a közösséget. Európa ugyanakkor gyengül, mert hagyja, hogy Amerika és Oroszország konfliktusának az európai polgárokkal, köztük a magyarokkal fizettessék meg az árát.

Európa megerősödéséhez békepárti politikára, európai érdekképviseletre, a tagországok támogatására, az energia- és élelmiszerárakat szem előtt tartó politikára lenne szükség – jelentette ki a politikus.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
lófaßt, csak azért mert loptok és hazudtok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
[email protected] ember vagy becstelen mint a fönid , ezt a szöveget jól betanultad, kis proli
csak úgy....
lófaßt, csak azért mert loptok és hazudtok!
Nessy
@csak úgy...: Nyomják Krahácsot! Ezt a Csákányi, Agárdi kettős jobban adta elő!
jáger laszló
MO 1 is ország,de ezt nem akarja tudomásul venni!! A kis egér szerepében tetszeleg, amely dübörögni szeretne a z elefánt hátán a hídon!!!
Hát ez nem fog menni egérke!!
Ehhez még nagyom sokat kell nőni aranyoskám,!!!???
Ezt illene tudomásuk venni még OV-nak is!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Te kocsog barom luzerjano, miattatok buntetik az orszagot. Ez nem esett le eddig neked? A 27 tagu Uniobol egyedul a magyar kormany tamogatja a ruszkikat es a haborut. Ez neked nem gyanus te kreten?
Es ezek utan meg van keped a 48-49-es szabadsag harcunkrol papolni? Azt is az oroszok vertek le, mint az 56-os forradalmunkat. A donnal meg megoltek 200 ezer honfitarsunkat.
Aki ezekutan az oroszokat tamogatja az egy mocskos moszkovita hazaarulo!
Péter2
Posztkommunisták ismertetőjele , ha szembesítik őket a disznóságaikkal , akkor egyből az országgal takaróznak , mindig más , ők sohasem , itt a példa , " Magyarországot politikai okból ideológiai viták és a szuverenitáshoz való ragaszkodása miatt büntetik, " persze a fidesz által szellemileg leépített , gondolkodást mellőző hívőknek egy mantra , hogy lehessen fújni , mint bolond a sípot . Ellenben a valóság , a büntetések a kormány és a kormánytagok korrupciós , és már folyósított Uniós felzárkóztatási pénzekhez köthető bűncselekményeik " korrupció stb " , és az állandó kötelezettségszegéseik , és szerződésszegéseik miatt van ez a valóság !
koszpeko
''A magyar nemzet ma is azt kívánja, amit 175 évvel ezelőtt: legyen béke,,
Mit szólsz Jani a cenzúra eltörléséhez és a sajtó szabadsághoz?
Terminátor
A trollok meg alszanak, vagy készülnek a békére!
Tudjátok! Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Maccska
@koszpeko: amióta Gyurcsány megbukott sajtószabadság van.
Pálinkás Pál
nem az országot, titeket büntetnek tahó...és remélem fizikálisan is megteszik majd...
simmering73
Ennek a [email protected]ónak sincs egy épkézláb önálló gondolata? Ja ez is papagáj.
sgl
Románia közös határszakasza ukrajnával az ötszöröse a magyarénak és a Román lej fél év alatt 0,18%ot erősödött az euróval szemben , míg a FO$rint 22% ot GYENGÜLT!!
ROMÁNIA SZOMSZÉDJÁBAN IS HÁBORÚ VAN!!
A HÁBORÚS ESEMÉNYEKHEZ IS KÖZELEBB VANNAK!!
DE OTT NEM ÁLL KI A MINISZTERELNÖK MEG A JEGYBANKELNÖK ÉS BESZÉL HÜLYESÉGEKET! imgur.com/a/xQVPUh4https://imgur.com/a/3sp386q
Nyírfa
Ezt a Lázárt, ha nem volna, nem kéne kitalálni.
ómió
Mert hiába nézik, nem látják benne az efftársiasságot!
namihami
Jani, ez is legalább huszituszi- vagy kupak-szinvonalú kinyilatkoztatás volt! Ezzel biztosan ismét felkerülsz a fidesz aranylapjaira!
sgl
Amikor még néha igazat is mondott:
..mandiner.hu/cikk/20151006_lazar_a_fideszes_menedzsment_is_szetlopna_az_allami_cegeket
"„Eladtuk az összes mezőgazdasági cégünket, rég túl vagyunk már a gazdálkodáson. Nem csinálja a magyar állam. Mert miért? Mert nem tudott gazdálkodni.
Mert szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket. Kinek kell ez a világ?
Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektárom elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét.
Ez a világ kinek kell? Szerintem egyikünk sem akar ilyen világot.
Egyszerűbb, ha van gazdája meg tulajdonosa ennek a földnek”
– így érvelt az állami földek eladása mellett Lázár János az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának keddi ülésén."
sgl
Újabb milliárdokat kapott Lázár János ménesbirodalma
mfor.hu
A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság most műemlékfelújításra kapott nem kevés pénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.