Az Árnyékkormány szerint azonnali vizsgálatra van szükség.

Kocsis-Cake Olivio: "Mészároshoz vagy Tiborczhoz köthető termőföldekről származhat a por, ami tömegszerencsétlenséget okozott az M1-es autópályán?"
Fotó: Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Szombaton délután érkezett a hír, hogy lezárták az M1-es autópálya mindkét oldalát. A tömegbalesetben számos jármű ütközött össze, 19 jármű kiégett, többen megsérültek, egy ember elhunyt. A rendőrség keresi azokat, akiknek a fedélzeti kamerája rögzítette a brutális M1-es autóbalesetet. Mint kiderült, a szombati tömegbaleset érintettjeinek kártalanítása már azelőtt megkezdődhet, hogy lezárnák az ügy ki vizsgálását.

A szombati tömegbalesetet okozóhoz hasonló porviharok megelőzése érdekében a Párbeszéd talajvédelmi határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek.

Kocsis-Cake Olivio a Környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció közösségi oldalán tették közzé.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerint lokális porátfúvás okozhatta a balesetet, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok, a mezőgazdasági szakértők, többek közt Ács Sándorné, az egykori Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság vezetője szerint viszont a por valójában termőföld, ami kormányközeli emberek termőföldjeiről származhat

- olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, az Árnyékkormány szerint "az országnak joga van tudni, hogy a tömegbalesetet okozó por honnan ered"?

Valóban Orbán Viktor oligarcháinak vagy vejének földjeiről származhat? Megfelelően kezelték azokat a termőföldeket?

Az Árnyékkormány szerint azonnali, teljes körű kivizsgálásra van szükség,

hiszen azt sem tudjuk, hogy a porvihar kezdete után a Fidesz által megszállt OMSZ, a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló autópálya-üzemeltető cég vagy a rendőri vezetés hibázott-e az ügyben, amikor nem zárták le az M1-est

- fogalmaztak.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Maccska: Ha ez a feka a fradiban focizna, mindjárt istenítenéd:P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Maccska: Nem mondtam, hogy a gazda a hibás.
Azt mondom, amit mondtam.
ómió
Csakis, bolsiék idiótája! Sőt! Szatyorban direkt hordták oda!
jáger laszló
Szerencsére a szél nem politizál
Fúj ahogy a kedve tartja,,,,
Hol jobbról,hol balról!!
csak ennyi
barátilag
Yoda69
@Maccska: Latom nem érted a lényeget, gyagyas.
Németh István
Ez a hülye nigeró, moslék undorító faszszopó geci - hogy hogyan került a magyar parlamentbe az téboly! Mióta vannak nálunk nigeró moslékok? Menjen Afrikába, lépviselősködni, annyira politikát akar folytatnai -amihez hülye is megszemét aljas barom is!! DE a kurva anyját ne kavarjon itt szart, legfeljebb a kurva anyja picsájába!
Szakmailag! a port a szél fújja, méghizzá az erőteljesebb viharos szép szokta nagyobb terjede-lemben felkapni! BIZIONY! meg aztán hol vannak a védősávok, a közút az útkarbantartás miért nem gondoskodik arról, hogy az utak megfelelően védve legyenek, ha már vaskos pénze-ket kell fizetni az úthasználatért! MIÉRT NEM VÉDDI AZ UTAT AKÁR KERÍTÉSSEL? A szelecske persze azon is áthatol > ÉS Peszsze be lehetne perelni a Mészáros és Tiborc urakat, hogy nem locsolták a földjüket, ha az övék, vagy ha ők művelik, stb. de azért is, mert nem horgo-nyoszták le a porszemeket, mi több nem jelentették fel az ÚRISTENT, hogy hogyan merészelt szelet gerjeszteni arra fele! Agépkocsivezetők, talán ha figyelnek és nem telefonjaikkal vannak elfog-lalva akkor tán eme jelenség észlelése kor az IDŐJÁRÁSI VISZONYOKNAK MEGFELELŐEN VEZETHETTEK VOLNA,TALÁN, ESETLEG, stb.!
A nigeró menjen a picsába! aztán az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe - aksztásilag! VELETEK EGYÜTT >@Yoda69: @jáger laszló: @Aki Én: @Yoda69: @Csizmás Kond: @Sakk Matt: > ha ez a fekete a fradiban volna akkor lehet, hogy tudna legalább focizni - denem ott van hanem egy barom, csak lógni, munkakerülni tud!, ja és hülye segg!!
Giovanni Alba
@Németh István: ma, 18:42
Pestám, ostoba tudatlanságból fakadó pofátlanságod az eget veri. Olvass és kussolj.
www.ujsagmuzeum.hu/ali-mahmud/
Ezt a nigerózásért.
A szántóföldek melletti védősávok, fasorok eltűnését igenis a nyerészkedő földbirtokosok rovására lehet írni. A rokonok, ismerősök, szűkebb-tágabb família földbirtokhoz juttatása igenis bűncselekmény, még ha a polt-pintér tandem nem is lát benne kivetnivalót. Jutányos áron megszerzik, felveszik a terület alapú támogatást, oszt' jó napot.
Ja, és hülye segg vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.