A Pénzcentrum online kutatást végzett 2023. február 13-a és március 13-a közötti időszakban, főként nyugdíjasok körében.

A kutatás célja az volt, hogy felmérje a magyar nyugdíjasok anyagi helyzetének, egészségi állapotának megítélését, és egyáltalán azt, hogy milyen volt nyugdíjasnak lenni 2022-ben. 

A kutatás első eredményeit vizsgálva egyértelműen az látszik, hogy a 2022-ben végzett felméréshez képest romlott a nyugdíjasok helyzete, mind az anyagiakat, mind az egészségüket tekintve. Az általános elégedettség szintén romló tendenciát mutat.

Teljes szegénység, éhezés, romlott egészségi állapot, anyagi gondok – Egy kutatás szerint ez jellemzi a magyar nyugdíjasokat

Fotó: Pixabay

Az anyagi helyzetre vonatkozó válaszokból kirajzolódik, hogy sokaknak romlott az anyagi helyzete 2022-ben. A jelenlegi anyagi helyzetre kérdezve a legsúlyosabb eredmény, hogy minden hatodik nyugdíjas válaszadónk úgy nyilatkozott: hónapról hónapra anyagi gondjai vannak.

Sok nyugdíjas válaszadó kiemelte, hogy az alapvetően is kisebb – 100 ezer forint alatti – nyugdíjuk esetében a 15%-os emelés nem segített sokat az anyagi helyzetükön.

További részletek a 24.hu cikkében!

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
most akkor merre is megy magyarország, elöre vagy hátra? -gondolom fideszék ezt is majd a háborúra kenik, mint minden elbaxott dolgukat..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
most akkor merre is megy magyarország, elöre vagy hátra? -gondolom fideszék ezt is majd a háborúra kenik, mint minden elbaxott dolgukat..
Pálinkás Pál
megérdemlik, erre szavaztak...egy nyugger se sírjon...
Nessy
@Pálinkás Pál: Menj már a csudába, ezzel az általánosított véleményeddel! Minden pasi részeg disznó, és veri a feleségét? Ugye nem!
Horizont
@Pálinkás Pál: ne csináld már. Ne nyuggerez. Ne általánosíts. Anyám 86 soha nem szavazott rájuk és mi sem. Kérlek... Olyan bántó.
Pálinkás Pál
@Horizont: nem nevesítek senkit, de...a nyugdíjasok 90 %-a a puhosra voksolt...ilyenkor nem vagy demokrata?...
Pálinkás Pál
@Nessy: igazad lenne ha a pasik 90 % -a ezt csinálná...lásd horizontnak írt válaszom..
drrotf
Ha a nyugdíj emelések nem érik el a nyugdíjas infláció mértékét, már pedig nálunk ez a helyzet, valamint az orvosi alapellátásban a házi orvosok száma rendszeresen csökken, és ezért összevonások történnek ezen a területen,magyarul kevesebb lesz a házi orvosok száma , továbbá az orvosi ügyeletet összevonják és kevesebb helyen történik az ügyeleti ellátás valamint a gyógyszerek ára is csak emelkedik akkor evidens hogy a nyugdíjasok és az öregek azt érzik hogy folyamatosan nehezebb lesz az életük, csökken az életszínvonaluk!Ezért a kormány és a propaganda gyárai mondhatnak és írhatnak akár mit,ez akkor is igaz, ha százszor azt mantrázzák, hogy megvédik , óvják és védik a nyugdíjasokat!Ne védjék a nyugdíjasokat csak tartsák be a törvényt emeljék a nyugdíjukat az éves infláció mértékével és ne utólag hanem ha lehet két havonta, vagy negyed évenként!A nyugdíjprémiumot meg akkor fizessék ki amikor a GDP adatok már rendelkezésre állnak, mert most ex hasibusz történik ennek a törvényben rögzített juttatásnak a kiszámítása most a XXI.-ik században, a számítógépek korában!Sajnos sok nyugdíja abban a hitben él, hogy a nyugdíja és annak emelése az Orbán jóindulatán múlik, noha tudnia kellene hogy Orbán csak elvett a törvény szerint járó nyugdíjából és nem köszönet , hanem szidás járna neki érte!
KisTehen
ja ... valaki meg itt erősködött, hogy a nyugdíjából félre tud tenni ...
KisTehen
horizont vagy nessy? már nem emlékszem
Nessy
@Pálinkás Pál: És honnan veszed, hogy az idősek 90%- a szavaz a fideszre? A levelezőtagozatos több százezer határon túli nem zavar?A kamupártok milliókért nem vara?
csak úgy....
@KisTehen: az csak a csacsi vacsi lehetett, aki szintén fideszes! :)
ómió
Csak nem a böszmei 1-2 havi nyugdíjlenyulás, vizitdíjjal, hiányzik az ütődöttjének!?
jesz
@Pálinkás Pál: 12.43...a kurva anyádra mondj ilyent, te éjsötét fasiszta vadbarom...buta vagy, az nem vitás, de a nyugdíjasokon ne rugózz te büdösszájú seggfej...aki megszülte az anyádat, ő meg téged a világ szégyenére...nos őket ekézed?
Rohadék...
Pálinkás Pál
@jesz: kussolj mocskos paraszt...nekem van anyám,téged valami kotorék eb ellett-..
Horizont
@Pálinkás Pál: 13:09
Palikám honnan veszed ezt a 90 %-ot? Ne viccelj már. Ilyen adat nincs.
koszpeko
@Nessy: @Horizont: Biztos, hogy vidéken sok nyugdíjas szavazója van a narancsos hordának, de biztos nem 90%
A mama aki csókolgatta Orbán kezét vagy a savazós bácsi sem a fiatal korosztályhoz tartozik.
csak úgy....
közben a m1 németországról terjeszt hazugságokat! ezeknek nincs bör a pofájukon!
www.youtube.com/watch?v=f6x64PmBswg
Nessy
@koszpeko: Nem vitatom, hogy a nagyon szegény, Tsz nyugdíjas 10 ezer forintért az ördögök öregapjára is szavazna, ha az volna a miniszterelnök.Miután ott csak a királyi média létezik, kevés az ismerete a pártokról. Választás előtt meg Orbántól kezdve, a miniszterekig előszeretettel látogatják a nyugdíjas otthonokat, klubokat vidéken. Nem a tanya vidéket. Azt rábízzák a polgármesterre, meg a helyi plébánosra. De ugyanannyi aktív korú is felsőfokon rajong Orbánért, elmondja, amit az újságban olvasott, az M1- n látott.
Juhász István
Tételezzük fel, hogy az ország szekere HASITVA SZÁGULD, és az infláció mértéke 1 % lesz !!! Magyarul : a nyugdijasok kapnak majd 1 % -os emelést. Ez egy Medián értéken álló nyögdijas esetében1.800 ft. lesz. Tényleg érdemes volt egy életen át dolgozni a SZEBB, NYUGODT NYUGDIJAS- KOR reményében.
KisTehen
@csak úgy...: nem fideszes volt ... mert ennek ellenére tovább szidta orbánt ... az ellentmondás viszont nem zavarta, ahogy a többi libsit se swzokta zavarni a lyukak az összetákolt elméleteikben :)
Horizont
@koszpeko: Igen tudom. De körül nézel mindenhol az öregek vannak. Fidesz gyűlés, DK gyűlés. De nem lehet általánosítás mindenkire rámondani. Sértő azokra nézve akiknek idősen is helyén van eszük.
ómió
Hol "kutattak" az efftársak!? Csak nem a bolsi hazugságládában!?
nemkati
@Horizont: Az egy dolog, hogy a tüntetéseken, mindenféle rendezvényeken többségben nyugdíjasok vannak, mert ők jobban ráérnek, mint akik dolgoznak. De az viszont a közvéleménykutatásokból kiderül, hogy szavazáskor az idősek többen szavaztak a Fideszre. Átlagéletkor szerint ez így néz ki:

Demokratikus Koalíció 60
MSZP 50
Fidesz-KDNP 57
Párbeszéd 42
Jobbik 41
Momentum 40
Mi Hazánk 40
LMP 39
Kétfarkú Kutya Párt 36

nepszava.hu/3184036_fidesz-eletkor-szavazok

Ez azt jelenti, hogy a 2/3-ot sokkal több idős szavazta meg, mint az ellenzéket.
Horizont
@nemkati: Odakattintottam a cikkre és döbbenten látom, hogy a Népszavában (!!!) a kormány reklámja megy a háborúról meg a brüsszeli szankciókról. Mi van???!!!???
vacsi
@Pálinkás Pál: Először is, nem sírok, bár a nyugdíjam 82 ezer. Viszont azon elgondolkodtál már, hogy bármelyik másik társaság ezen segítene? Szerinted?! Én úgy emlékszem, hogy a Fidesz alatt nagyságrenddel volt jobb életem - pedig nem vagyok a párt tagja, stb. Ezért továbbra is kitartok mellettük - bár a hibákat én is látom...
Pálinkás Pál
@vacsi: szimplán hazudsz...82 ezer forintból még szar életed sem lehet...
nemkati
@Horizont: Van az a pénz, amiért az ő hajuk is korpás. :(
Horizont
@vacsi: Csak röhögni lehet rajtad meg a butaságodon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.