Csütörtökön és pénteken újabb országos pedagógussztrájkot tartanak.

A tiltakozásokat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) hirdette meg a közoktatásban és a szakképzésben dolgozók számára a korábban elindított gördülő sztrájk keretében.

Folytatódik a tanársztrájk: már több tízezer pedagógus vesz részt benne

Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szakszervezet szerint intézményenként eltérő, hogy mennyi időre szüntetik be a munkát:

van, ahol egész nap nem dolgoznak, van, ahol három-négy, vagy csak egy órát nem tartanak meg.

Ahol a tantestület nagy része sztrájkol, ott előfordul, hogy rendkívüli szünetet rendelnek el, máshol összevonnak órákat. Gyermekfelügyeletet a törvény értelmében a pedagógusoknak a sztrájk ideje alatt is biztosítani kell.

Csütörtökön ezzel párhuzamosan sztrájktárgyalás zajlik a kormány és a tanári érdekképviseletek között.

Totyik Tamás, a PSZ alelnöke azt mondta, hogy a sztrájkbizottság megalakulása óta volt elmozdulás a kormány álláspontjában:

"a tiltakozások kezdetén még nem ismerte el a problémákat, később azonban háromszor tíz százalékos béremelést, majd uniós forrásból a pedagógusbéreknek a diplomás átlagbér nyolcvan százalékára történő felzárkóztatását ígérte meg."

Ennek ellenére Totyik azt gondolja, hogy július előtt nem lesz megegyezés.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
eközben 0rbán viktor vizipipázik a türk tanácsban, gálánsan beígér nekik 5 minarettet és 8 dzsámit a földrengés súlytotta területeknek, mert valamivel honorálni kell a 160 nyomoruságos esztendöt..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Egy nép elpusztításához nem szükséges atombomba vagy nem szükségesek nagy hatótávolságú rakéták. Az oktatás lezüllesztése nem más, mint egy nemzet elpusztítása.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/300953165_1412889985857571_1420680452842983439_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=A03c_aPIH7EAX9pLOAB&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBWlVkyilHCoXPOlARHDnVV6PZoz4iz2XHiOBbo9pg-sw&oe=6417EA03
Országos sztrájkot kellene szervezni, amíg a csúti gecit és bűnbandáját el nem zavarjuk!
csak úgy....
eközben 0rbán viktor vizipipázik a türk tanácsban, gálánsan beígér nekik 5 minarettet és 8 dzsámit a földrengés súlytotta területeknek, mert valamivel honorálni kell a 160 nyomoruságos esztendöt..
Pálinkás Pál
" Gyermekfelügyeletet a törvény értelmében a pedagógusoknak a sztrájk ideje alatt is biztosítani kell. " ..nem is tudtam hogy a sztrájkolókat érdekli a törvény...ezt ha betartják és a rabszogáknak van hol leadni a gyereket, hogy mehessenek robotolni, akkor sosem fogja érdekelni a hatalmat,hogy nincs tanítás...gazdaságilag ez nem tényező...
Yoda69
Igy kell! A moslék kormány csak az erőből ért.
Aki Én
De még meddig?
Látni kell, hogy ez nem vezet sehova.
jáger laszló
Na és az eredmény ismét 0lesz!!
ez már a bohóckodás szintje!!
nevetséges a műsor!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Terminátor
@Aki Én: A kukásoknál vezetett, hátha itt is!
Ha nem teszel semmit, akkor építed a semmit!
Hajrá tanarak!
Terminátor
@jáger laszló: Elől úszik a cápa, oszt a reményhal mög utójára!
Shikari
Gyenge és hasztalan próbálkozás. A tanárok, több mint a felének egyszerre kellene sztrájkolnia. Vagy bezárják az iskolákat, vagy nem kéne csinálniuk semmit. Ez csak kenegetés. A kukások három nap alatt megoldották a problémát és tettek az elégséges szolgáltatásra.
A tanárok beengedték a libsi, komcsi szarokat a megmozdulásokban, innen végük van. Ez most a kínlódás és a maszatolás elrettentő példája csak!
ómió
Megint összeáll a bolsi genya? Kirugdosni őket!
Philip Marlowe
Sztrájkolnak...
A DK-s szekta nem nyugszik. Unalmas!
Ennyi!
sokanvagyunk
@ómió: Azért mert tíz év alatt jártad ki a nyolcat, talán nem rájuk kellene haragudnod.
ómió
@sokanvagyunk: Az rendben van, hogy mindig magadból indulsz ki (10 év alatt jártad ki a 8-at), de mindig muszáj ezt másra hazudnod is!? Csak azért, mert a magadfajtákkal vannak tele?!
sokanvagyunk
Még mindig jobb ha magamfajta vagyok, mintha tefajtád lennék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.