Fontos, hogy a béke hangja felvegye a versenyt a háború hangjának erejével, és fontos, hogy világossá tegyük, a globális többség békét akar – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Ankarában, a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján mondott beszédében.

Orbán Viktor legjobb barátai között mutatott irányt a világnak: a békét harsogta a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján Orbán Viktor miniszterelnök, Gurbanguly Berdimuhamedow volt türkmén elnök, a türkmén parlament felsőháza, a Népi Tanács elnöke, Kaszim-Zsomart Tokajev kazah, Savkat Mirzijojev üzbég, Recep Tayyip Erdogan török, lham Alijev azeri és Szadir Zsaparov kirgiz elnök, valamint Kubanicsbek Ömüralijev, a Türk Államok Szervezetének főtitkára és Ersin Tatar, az észak-ciprusi törökök vezetője (b-j) a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozóján Ankarában 2023. március 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő hangsúlyozta:

sajnos, Európa "háborús pszichózisban szenved", a kontinens napról napra sodródik bele a háborúba.

Orbán Viktor a türk államok vezetőinek megköszönte, hogy a béke hangját erősítik.

Köszönetet mondott Recep Tayyip Erdogan török elnöknek is, aki – mint mondta – eddig sikeresen tudott közvetíteni a harcoló felek között, és arra kérte, hogy erőfeszítéseit folytassa a jövőben is. "Csak így lehet esélyünk a békére" – emelte ki Orbán Viktor.

Azt is megköszönte a török elnöknek, hogy a NATO keretében Magyarország és Törökország összehangolhatja munkáját.

A kormányfő hangsúlyozta: Európa fő kérdése ma a háború, és ez nehéz helyzet elé állítja Magyarországot. Ukrajna szomszédos állam, a háború hatásai azért súlyosak és közvetlenek, az infláció az egekben van, és az energiaárak is történelmi magasságban – tette hozzá, jelezve azt is, hogy a háborúban most már sok magyar ember is meghalt, mert a Nyugat-Ukrajnában élő magyar közösség tagjai közül is besorozzák a férfiakat a hadseregbe.

Orbán Viktor legjobb barátai között mutatott irányt a világnak: a békét harsogta a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján

Ezért – folytatta – Magyarország számára a legfontosabb az emberéletek mentése, ezért azt képviseli, hogy legyen minél hamarabb tűzszünet és legyenek béketárgyalások.

A miniszterelnök ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy amit most látnak Európában, az több mint háború, mert valójában

"egész Európa hatalmi viszonyainak újraszerkesztése történik", és ez kihat majd a türk világra is.

Hozzátette, Magyarországról egy másik veszélyt is látnak: olyan folyamatok zajlanak a világgazdaságban, hogy újra blokkosodás történhet.

Kijelentette: a világgazdaság blokkosodása ellentétes a magyar érdekkel, Magyarország nem a blokkosodásban, hanem a kollektivitásban, az összekötésben látja a jövőt.

Ebben a türk államok kulcsszerepet játszhatnak, hiszen itt együtt vagyunk európai, kaukázusi és közép-ázsiai országok, amelyek a kölcsönös tisztelet alapján kapcsolódnak össze egymással, jó példát adva az egész világnak – fogalmazott.

Közölte: Magyarország támogatja, hogy gazdasági, kereskedelmi és energetikai összeköttetéseik a türk államokkal új dimenzióba lépjenek.

Szeretnénk részt venni minél hamarabb a türk befektetési alapban is, a szükséges pénzügyi eszközeink rendelkezésre állnak

- jelezte.

A kormányfő kifejezte Magyarország részvétét a Törökországot ért drámai földrengés miatt, és nagyrabecsüléséről biztosította azokat, akik bátor munkával mentették az embereket. Hangsúlyozta: Magyarország kutató- és mentőegységei az első napokban csatlakoztak török társaikhoz, és sok embert sikerült megmenteniük.

Megerősítette, hogy Magyarország csütörtökön 100 tonna kórházi eszközt adott át a török katasztrófavédelemnek, és azt is jelezte, hogy Törökország az újjáépítésben is számíthat Magyarországra. Megjegyezte: látva Törökország hatalmas fejlődését az elmúlt 23 évben, illetve az elmúlt tíz év "fantasztikus előrelépéseit", amit Recep Tayyip Erdogan elnök irányításával megtett az ország, biztos abban, hogy az újjáépítés is sikeres lesz.

Orbán Viktor a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából arra is emlékeztetett, hogy a török-magyar barátság hosszú, mély gyökerekkel rendelkezik. Felidézte: az 1848-as magyar függetlenségi háborút a németek és az oroszok leverték, ezután katonatisztek, tudósok és politikusok százai menekültek Törökországba, akiket a törökök befogadtak.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Csak azt tudnam mi a faszt keresunk a Turk Allamok talalkozojan? Mikor lettunk Turkok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rohács1926
„…sajnos, Európa "háborús pszichózisban szenved"…” No persze Európa; véletlenül sem Oroszország.
„Köszönetet mondott Recep Tayyip Erdogan török elnöknek is, aki – mint mondta – eddig sikeresen tudott közvetíteni a harcoló felek között,” Ahhoz képest, hogy egyre jobban tombol a háború?
„Szeretnénk részt venni minél hamarabb a türk befektetési alapban is, a szükséges pénzügyi eszközeink rendelkezésre állnak…” Mivel itthon már minden rendben, bőség van…
„… a török-magyar barátság hosszú, mély gyökerekkel rendelkezik….” Igen, a 150 éves török hódoltság; falvak felgyújtása, emberek tíz- és tízezreinek, legyilkolása, rabszolgának való elhordása alapozta meg a mély gyökereket.
Mint a vízfolyás.
vacsi
És? Nincs igaza?! Ki az az állat, aki szeretne háborút?!
Yoda69
Csak azt tudnam mi a faszt keresunk a Turk Allamok talalkozojan? Mikor lettunk Turkok?
Eladott Ország
A háborúról meg a békevágyamról csak annyit, hogy én a több mint 45 ezer koronavírusos halottat is sikerként könyveltem el!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277680328_1680302085649174_1432123762092497689_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=pHRw1-sQY_YAX9vPjKS&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBIBs7wVfpftTlQ-6RfZF00yrwK1Z8Qt_eURRYg0pn1hA&oe=6418858A
Ha így haladnak a folyamatok, OV túszaként akár kérheti állandó tagsági felvételét a jogállamot csak hírből ismerő Türk Tanácsba, miközben a rezsim kirohad a modern világot képviselő Európai Unióból - az utazóközönség számára még drámaibb elszegényedéssel. De ha a fidesz nem szereti a muszlimokat meg a kevert fajúakat akkor mit akarnak Türk tanácsban ? Ezt régóta nem tudom megfejteni.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/299137827_493310709464679_5117685725804287785_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=7ZHd6ufLzJcAX-T9Sy5&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDRaq8cQScamKBT4FJ5EP2bKMYI-XM8Ij9CesqeM7CwAQ&oe=6417A7C1
Eladott Ország
„A kipcsakok már a Centrális Előtérben vannak. Isten bizony lelki és szellemi egészségre vall, hogy valaki törzsi tanácsokba járkál Európa közepéből és tövig benyal Belső-Ázsia diktátorainak? És azok a törzsfőnökök ott nem hallottak még arról, hogy kicsi barátjuk, akit odaengedtek a tábortűz köré, arra építette fel a hatalmát, hogy az ő országaikban elterjedt vallást pusztító veszélynek állítja be a saját kipcsakjai előtt? Juj, annyira izgi, el sem tudom képzelni, meddig fajul még Macaristan állapota. Hamarosan törpelovakon fogunk száguldozni, faekével szántunk, miközben hátrafelé nyilazunk. Ódeszéplesz! Bár most úgy fest, mégsem fog az olyan zökkenőmentesen sikeredni, ahogy a törzsfőnök elképzelte a barlangjában, miközben körbeülte a tábortüzet, pacalcsontot szopogatott . Én nem tudom, hogy ezt már akkor mondta, amikor evett szépen, bevette a gyógyszereit, elegendő alkoholmentes folyadékot is fogyasztott, pihengetett. Mert ha igen, akkor ideje lenne szakember kezére adni, mielőtt még eszébe jutna a kipcsakok élén lovasrohamot vezényelni a Budai várból, hogy kiverje a fővárosból a baloldali hordákat.” Piros pöttyök a seggen újszülötteknél.Tízparancsolat, meg kipcsakok.Tényleg feladom, és felköltözöm, az üres gólyafészekbe. Április végén vissza adom a kéglit a gólyáknak. Ez már fáj.
youtu.be/XLgTZpfBp0s
Eladott Ország
Kipcsak az új dakota? Varacskos Maradona akcióban ."382 millió dolláros hitelkeretet ad a magyar Eximbank a Türk Tanács tagországainak." Ismerős volt ez a Macarisztános pofa valahonnét! Szerintem a Gumimacikban láttam gyagyás Tódi nèven. Ha hat kipcsak két csík kólát kap csak, hány csík kólát kaphat csak két kipcsak? Amúgy valaki meg tudja, mondani hogy mi mint Magyarország amúgy mi a fenét keresünk ott? Mármint a Türk tanácsban. Magyarországon vannak kipcsak törzsek és a törzseknek vannak kipcsak törzsfőnökeik. Orbán kipcsak közmondásokat fog mondani, dakota helyett. Ez egy beteg ember! Várom a pillanatot mikor leszedálják és soha többé nem hallunk már róla! Ez nálam kipcsakta a biztosítékot ! Makacs egy Kun-fajta ez a mi vezérünk! Erősen reméltem hogy ott tartják a testvérei. Már nem olyan hatásos a grazi kezelés! És az indiai ősökkel rendelkezőkről a Gangesz mentiekről megfeledkezett...
Eladott Ország
@sgl: ma, 15:22 ☺ Lesz csata, csak sajnos a Csele-patakba megfulladt kipcsak Lajos királyunk.
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 15:30
Nincs igaza, Putyin be akarja adni az egysejtűeknek, hogy ez nem háború, hanem "különleges hadművelet", tehát ő tulajdonképpen háborúellenes.
Aki ezt itt elhiszi, szamarabb a lónál.
Így van, vacsi-paci?
justhpeter
@Eladott Ország: 16:56:Én arra a magyarországi kipcsak önkormányzatra csak kíváncsi lennék...
gina
Mutassák már meg ennek a senki elmebeteg szemétnek hol a helye,, egy retkes cigány putriban,,,
Juhász István
Türk Tanács... Európai Unió... Ég, és föld. Távolságban mérve Makó, és Jeruzsálem. Érdekes módon EGYETLEN eu. ország KÉPVISELTETTE magát, MAGYARORSZÁG. Tarajos meg Minszken tett baráti látogatást, abban az országban, amit az EU nem ismer el. De.. azért habzó szájjal KÖVETELJÜK az EU- tól a nekünk járó... lóvét. Ha valaki ENGEM naponta akarna leszúrni, és nyilvánosan akár óriásplakátok útján is, de támadni, akkor sem adnék neki egy tál ételt sem, ha anélkül éhen halna. Ezt teszi most az EU...
Dr. Proktor
Éljen a 200 éves türk-magyar barátság! -mi?
Meg a 40 éves ruszki-magyar... mi?
simmering73
"Orbán Viktor lelkesen eltrappolt a Türk Tanács ülésére. Végre otthon érezheti magát, tisztelik őt minden irányból, megcsodálják a benne lévő kis Petőfi Sándort, aki biztosan ma a béke hírnöke lenne. És az is biztos, hogy kétpofára falná a narancsos pizzát, ami biztosan nagyon finom, de én ezt soha nem fogom megtudni. A türkökkel összebújva Orbán Viktor új üzenetet küldött a Facebookon az ő szerető népének. Mégpediglen: A világ többsége békét akar!
És ott van ő a képen Erdogan haverjával, mint a világ többsége. Hát nem az volt még az imént, hogy csak a Vatikán és Orbán Viktor akar békét, mindenki más háborúpárti? Ekkorát fordultak a dolgok egyetlen hét alatt? Nofene. Szijjártó Pétertől (aki természetesen szintén ott van a Türk Tanács ülésén) tudtam meg, hogy a fél világ nem a két hercig diktátort jelenti, hanem Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán és Magyarország szövetségét."
kolozsvaros.com/2023/03/17/feltik-a-nyomorukat/
kereső
Kabdebó Tamás: Memento libertatem
E-mail
Ha körmöd alá tüskét vernek
Sötétzárkában vasra vernek
Ha húgycsövedbe ceruzát húznak
Szerettedért becsuknak túsznak
Ne feledd: semmi sem tart örökké;
Százötven év alatt sem lettünk törökké.

Ha a nyelvedet kifacsarják,
Magzatodat kikaparják,
Ha megtömnek kábítószerekkel
Hogy kibékülj a perekkel
Ne feledd: semmi sem tart örökké;
Százötven év alatt sem lettünk törökké.

Ha országodban ketrecbe zárnak
Ha kibújnál aknákkal várnak
Ha átrepülöd megbélyegeznek
Holtadig ha kartotékra tesznek
Ne feledd: semmi sem tart örökké;
Százötven év alatt sem lettünk törökké.

Ha lazábban fogják a kantárt
Civilbe bújtatják a zsandárt
Ha rendjeleket osztogatnak,
Csak néhanapján fosztogatnak
Még ha feléd is rúgják a koncot
S szolgának kapsz egy nyomoroncot
Ha bülbül szavakkal csalogatnak
S ahol fáj ott nyalogatnak
Ha turbánra, sörbetre jut és borral
Gondolj akkor a selyemzsinórra.

NE BÚSULJ KENYERES, SEMMI SEM TART ÖRÖKKÉ
SZÁZÖTVEN ÉV ALATT SEM LETTÜNK TÖRÖKKÉ.
kereső
"Én vagyok Európa "UTOLSÓ"!!! keresztény védelmezője, Európa keresztény dns-e". Utolsónak utolsó vagy- te utolsó sehonnai bitang.
ómió
Az efftársi "ez a mi háborúnk" közepette!? Ez már hanyadik bolsi "kiátkozással" jár?!
balos
@szópó-ómió: A lényeged része,hogy a hazánkat megstálló muszka megkefélte a mamit amit a papád a kisnyilas nem tudott megtenni,mert a szájer papával élt már nemi életet!A török pedig legyen a sírba eresztőd ott a türk mezőkön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.