Az egyenrangú nemzetek konszenzusra épülő demokráciájában hiszünk, és továbbra is ilyen Európát szeretnénk, ahol örülnek egymás sikerének, ez lenne a túlélés záloga, nem egy birodalom – mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Batthyány Lajos Alapítvány Globus sorozatának Magyarország európai kihívások közepette című kerekasztal-beszélgetésén a budapesti Lónyay-Hatvany Villában.

Varga Judit: "Brüsszel ránk akarja kényszeríteni a nemzetközileg finanszírozott NGO-k véleményét, ez már birodalmi működés"

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Varga Judit kijelentette: az európai konzervatívok a 2024-es európai parlamenti választásokon komolyan változtathatnak az arányokon, ha hisznek a szuverén nemzetek Európájában.

"Brüsszel ránk akarja kényszeríteni a nemzetközileg finanszírozott NGO-k véleményét, ez már birodalmi működés. Az NGO-k filantróp álarcot vesznek fel, de politikát csinálnak, civilnek hívják magukat, de pártként viselkednek, nagyon sok pénzből"

- fejtette ki a miniszter.

Úgy fogalmazott: az Európai Bizottság "eteti" azokat az NGO-kat, amelyeknek kiszervezi az európai demokráciát. Nekünk az a dolgunk, hogy a választásokig erre mindenütt rámutassunk – szögezte le Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter azt mondta,

"az emberekkel kell kapcsolatban lenni, nem az elittel, nálunk van közvetlen kapcsolódás a törvényhozás és az emberek között, a nemzeti konzultáció intézménye ezért értékes".

Ezzel szemben szerinte Brüsszel számára az a fontos, hogy valami a nagy nemzetközi NGO-k számára elfogadható-e, vagy sem.

A jogállamisági eljárást "brüsszeli bürokrata mocsárnak" nevezte, hozzáfűzve, "ezen kell menetelnünk keresztül."

Szólt a kettős mércéről és az egyre több követelésről, felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az ilyen küzdelmek során például "a bevándorlás-ellenes pozíciónkat már nyolc éve sikeresen tartjuk".

"A legnagyobb jogi kreativitással időt nyerünk, tartjuk a határzárat akkor is, ha lassan napi szintű bírságot kell fizetni kötelezettségszegésért, amiért nem engedünk be bárkit"

- jegyezte meg a miniszter.

Azzal folytatta, hogy

"közben halad a világ előre, és az uniós pozíció már az, hogy a visszaküldések hatékonyságát növeljék. Nyolc évig kitartottunk és most már hozzánk alakul a világ"

- állapította meg Varga Judit.

Kitért a gyermekvédelmi törvény elleni támadásokra, és megemlítette, hogy "a szolgáltatások szabadságának megsértésével" vádolnak, amikor arról van szó, hogy az iskolában nem kaphatnak bármilyen felvilágosítást a gyerekek.

"Azt nem mondhatják, hogy kizárjuk az LMBTQ-lobbit az iskolákból, ezért ilyen kifogásokat találnak"

- mondta a miniszter, hozzátéve: átpolitizált az eljárás, mert "eltaláltuk az ideget", de nem engedjük, hogy beleszóljanak, mit gondolunk a család fogalmáról.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nyuszómuszó, ha egyszer Schadl meg Völner elkezd dalolni, akkor fogsz rájönni, hogy nem kellett volna lopni-hazudozni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Béla333: Varga Judit ránk akarja kényszeríteni tolvaj, hazug politikáját, ami már maffiaállami működés!
Persze a hülyemagyar maffiahívőknek ez teljesen megfelelő, ezért szavaznak ezekre újra és újra!
Toller Béla
Bezzeg a derék konzervatívok ! MIndegyik otthonról hiozza a konyhapénzből lecsippentett filléreket a fergeteges propagandához, a dőzsi konkgresszusokhoz, a képviselők kitöméséhez, ugye ? Egyik sem az illető állam pénzét szívja el, ahogy csak bírja ! Itt van pl. a fidesz, egy fillért sem fogad el a hivatalos párttámogatáson felül, semmit, sőt, még vissza is ad (ezer milliárdból, valamennyit) ! Nem ég le a bőr ennek a hamiskártyás rionyának az arcáról ?
ómió
Na, de az úgy nem efftársi! Mi lenne, akkor, az efftársilag vágyott proli (vagy már migráncs?) internacionalizmussal!?
csak úgy....
ezek az utolsó szó jogán is hazudni fognak!
jáger laszló
Jucika védekezz!!
Ne hagyd magad +erőszakolni a rámenős Brüsszel által!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.